Addig fognak menni, amíg le nem esnek a színpadról – Deep Purple

2019/09/26  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Idén 50 éves a zenekar – mint sok más klasszikus rockbanda –, de pont ezért már nem annyira fiatalok, így a turné címe: "Long Goodbye Tour".

Hosszasan búcsúzkodik a Deep Purple

Aki látta a nemrégiben bemutatott új Tarantino-filmet, felfedezhetett magának néhány olyan klasszikus muzsikát, amiket lehet, hogy nem hallgatunk minden nap, de az életünk részei (a sztori 1968-69-ben játszódik – aszerk.). Ilyen volt nekem a Hush, amelyről mindig is tudtam, hogy Deep Purple-szám, de olyan régen hallottam a minket a hétköznapokban elöntő zenei dömpingben, hogy most akkora flash volt, mintha először hallottam volna, miközben tudom, hogy ez egy klasszikus Deep Purple-dal és imádom. Ezzel a lendülettel mozgattam meg a moziban a szék karfáját, ami tutira végiglengett az egész soron, biztosan nagyon örültek nekem. Szürreális, ugye?

Ezért is örültem meg, amikor láttam, hogy december 9.-én az Arénában fellépnek az öregek. Bár nyilván nem a Made In Japan-on hallható felállásban, de legalább Ian Gillan újra velük (és így velünk is) van – ez mindenképpen jó hír.

Valahogy olyan érzete van a turné címének, hogy addig fognak menni, amíg le nem esnek a színpadról – de ha a zenélés a legnagyobb örömük az életben (és nyilván az), akkor ez lehet a legjobb, ami történhet velük. Velünk meg az, hogy még turnéznak, hiszen így elvihetem a gyerekemet is, hogy hallja akár a Hush-t, a Smoke On The Watert vagy a Black Night-ot és a Highway Start élőben, ha már úgy rákattant, hogy mindennap ezeket hallgatja. Meg még sokminden mást, de ez nem egy setlistet bemutató cikk, hanem egy ajánló.

Szóval ez tényleg egy jó hosszú turné lesz, hiszen a környező országokban is fellépnek és már 2020-as nyári dátum is van: a most már hagyományosnak nevezhető Burg Clamban (amelyen 2018-ban a Hollywood Vampires is fellépett - és mi is voltunk) rendezett jövő nyári happening egyik húzóneve is ők lesznek, a Uriah Heep-pel, Dweezil Zappával, a Sweet-tel és másokkal együtt.

De előbb december 9. Papp László Budapest Sportaréna

Majd' elfelejtettem, hogy az előzenekar sem lesz akárki: a Monster Truck teszi tiszteletét ismét nálunk, akik legutóbb a Nickelback előtt (WTF?) játszottak nálunk 2016-ban, és ott olyan pure rock-ot nyomtak, hogy az ottlévők jobban emlékeznek rájuk, mint a főzenekarra. Tehát mindenféleképpen érdemes időben érkezni, róluk sem érdemes lemaradni!

Deep Purple, Live Nation, koncert, Budapest Aréna, rock, Monster Truck, Tarantino

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek