Aki meggyóntatta Bayer Friderikát – Jenei Sziveszter életműkoncert

2018/10/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kinek mondjam el vétkeimet... – megvan? Ez volt az a dal, amellyel az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon Bayer Friderika képviselte Magyarországot. A dalszerző Jenei Szilveszter maga is fellépett akkor Dublinban, gitáron kísérte az énekesnőt. Most pedig életműkoncertre készül, ahol természetesen mások mellett Friderika is fellép majd.

Aki meggyóntatta Bayer Friderikát – Jenei Sziveszter életműkoncert

Ha statisztikát készítenénk Jenei Szilveszter életéről, annak is szép eredménye lenne, hiszen amellett, hogy a fent emlegetett dallal ő lett a legsikeresebb magyar eurovíziós dalszerző, két eMRTon-díjjal, egy Aranyzsiráf-díjas albummal, öt arany- és két platinalemezzel, több mint háromszáz dallal, százötven albummal és közel harminc olyan előadóval büszkélkedhet, akikkel valamilyen formában együttműködött.

Az október 13-án tartandó koncerten nehéz lenne eddigi pályájának mindegyik állomását feleleveníteni, de a zenész mégis kísérletet tesz erre: az esten így a magyar könnyűzene "történelme" elevenedik majd fel fel az Illés együttestől kezdve a Kormorán zenekaron át napjainkig – ahol az ünnepelt néha akusztikus "one man band" előadóként, néha zenekarral, néha pedig olyan vendégművészekkel, mint Fenyő Miklós (Jenei Szilveszter működött közre "Oké Negró" néven a Jól nézünk MIKI albumon), Friderika, Fehér Adrienn, Varga Miklós, Szabó Csilla (ex Bojtorján), Tóth Renáta (ex Kormorán), a Kormorán zenekar, a Kormorán Memory Band és Koltay Gergely (Honfoglalás) lép majd fel. A csapathoz három hegedűs – Gál Péter, Gáspár Álmos és Salamon Bea – is csatlakozik. A színpadon egy vonószenekar és egy zenésztársaiból verbuválódott folkrock zenekar is kíséri majd.

 

Jenei Szilveszter, Bayer Friderika, Fenyő Miklós, életműkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek