Akusztikus Turbo-koncert a Müpában, aztán hosszú szünet

2015/09/16  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Rendhagyó koncerttel készül első Müpa-fellépésére a hazai underground rock egyik vezető zenekara, a Turbo. A szeptember 23-i műsor egy régóta készülő akusztikus lemez premierje lesz, vendégként Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész és a svéd-magyar származású énekesnő, Antonia Vai is csatlakozik hozzájuk. A zenekar itt ünnepli tízéves születésnapját, majd egy időre elbúcsúznak közönségüktől, ugyanis hosszabb alkotói szabadságot tartanak.

Akusztikus Turbo-koncert a Müpában, aztán hosszú szünet

A Turbo az alapító tagok „közös rock and roll iránti szerelméből” született 2005-ben. Örömzenélésként indult, ami a mai napig nem változott, mégis fokozatosan a hazai rockzenei élet egyik legkiemelkedőbb zenekarává váltak. Első EP-jük 2007-ben jelent meg, két évvel később kiadott Vol. 1. című bemutatkozó albumuk idejére pedig már rendszeres fellépőnek számítottak a hazai színpadokon. Első akusztikus koncertjüket is ebben az évben adták, az akkor feldolgozott P.Mobil-dal, a Lámpagyár nem várt elismerést hozott a zenekarnak.  A tagokban azóta érlelődik egy akusztikus lemez gondolata. Második, Lost Measure című lemezük után el is kezdtek dolgozni az anyagon, azonban tavaly - a karrierjük eddigi csúcsának számító - Pentagram című albummal jöttek ki, amelyen zúzósabb, pszichedelikus, progresszív és hard rock elemekből építkező dalok kaptak helyet.

Áprilisban már tudatosan az új, akusztikus nagylemezre készülve léptek fel egy sorozatban, de az anyag a szeptember 23-i koncerten bomlik majd ki teljesen. A már jól ismert számok más perspektívából, lágyabban, áthangszerelve szólalnak meg, valamint sok olyan dal is helyet kap a műsorban, ami már eleve akusztikusnak készült. A zenekarnak egyébként régi álma volt egy müpás fellépés: „Azért vágyom az ország egyik legfontosabb koncerthelyszínén játszani - fogalmazta meg Delov Jávor, a dobosuk -, mert ugyan évek óta csupán 216 méterre próbálunk a Turbóval a Müpától, mindeddig elérhetetlennek tűnt, hogy ott lépjünk fel. Mondhatjuk, ez egy »dream come true«.”


MR2 Akusztik+ a Müpából
Turbo

2015. szeptember 23., Fesztivál Színház

Közreműködők:Tanka Balázs – ének, Vígh Dávid – gitár, Jero – basszusgitár, Dure –  billentyűs hangszerek, Delov Jávor –  dob 
Vendég: Antonia Vai – énekesnő, Tárkány-Kovács Bálint – cimbalomművész



 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek