Amikor Müller Péter Sziámi és Szinetár Dóra egy színpadon énekel

2014/03/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Látom, ha hiszem: ezzel a címmel ad ki lemezt Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter új zenekara, az ...AndFriends. Az albumot április 4-én mutatják be élőben az A38 Hajón: a koncerten Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is szerepel majd. Az első száz vendég a jegy mellé megkapja a lemez ajándékpéldányát is.

Amikor Müller Péter Sziámi és Szinetár Dóra egy színpadon énekel

Afféle alternatív supergroupnak is tekinthetjük az ...AndFriends zenekart, amelyben Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter mellett Varga Orsolya, Magyar Péter, Angler Ákos, Duka László és Szeifert Bálint zenél. A zenekar nem csak a tagság miatt méltó erre a címre, hanem műsoruk révén is, hiszen az egyre nagyobb számú érdeklődőt vonzó koncerteken a magyar könnyűzenei underground számos slágere előkerül, köztük az URH, a Kontroll Csoport vagy éppen a Sziámi egy-egy dala.

A történet persze egyáltalán nem csak feldolgozásokról vagy hagyományőrzésről szól, amit az is mutat, hogy április 4-én lemezbemutató koncertre vár minket az ...AndFriends. A friss album címe Látom, ha hiszem, és ez lesz Müller Péter Sziámi első új lemeze a 2007-ben megjelent Az Isten álljon meg óta. A koncert egyben könyvbemutató is lesz, hiszen a lemez Sziámi új, 60 oldallal kibővült dalszövegkönyvének részeként válik elérhetővé.

Az új lemez dalai közül többhöz készül videóklip is, ezek közül az egyiket éppen a koncerten mutatják be. A későbbiekben A vágy pengéjén című dalhoz a hivatalos Ozora filmek készítőiként ismert Bedzsula Ádám és Kocsi Erik készít majd videót. Az alkotópáros nemrég nemzetközi elismerésben is részesült: 198 induló közül ők nyerték meg az izlandi Ólafur Arnalds és a Genero.tv által kiírt videóklip-pályázatot. A Látom, ha hiszem című dalhoz korábban készült klipben pedig a Baltazár Színház színészei is szerepelnek.

 

 

A koncerten a legújabbak mellett a legrégebbi dalok közül is előkerül pár, így például hallható lesz az Előrelátó csecsemő és az Ismeretlen katona. Három hölgyvendég lép színpadra a zenekarral: Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is énekel majd a dalokban. Érdemes lesz időben érkezni aznap az A38 Hajóra, ugyanis az első száz vendég hanghordozót is kap majd a jegyhez ajándékba!

Müller Péter Sziámi ...AndFriends: Látom, ha hiszem.. lemezbemutató koncert
2014. április 4., péntek 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Belépő: márc. 15-ig a zenekartól 1400, máshol 1600 Ft, a rendezvény napján 2000 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek