Atlanta nem csak a Coca-Colát adta a világnak – a hamarosan nálunk koncertező Algiers extrákkal bővítette albumát

2023/10/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Október 12-én már többedszerre lép magyar színpadra az elsöprő lendületű gospel-punkkal és sok más izgalmas zenei stílussal is kísérletező Algiers az A38-on.

Atlanta nem csak a Coca-Colát adta a világnak – A hamarosan nálunk koncertező Algiers extrákkal bővítette albumát

A koronavírus után először jön vissza Budapestre az eredetileg atlantai, de azóta a világ számos városában élő zenekar, és nem is akármilyen alkalomból: bemutatják legújabb lemezüket, a kollaborációk egész sorát felvonultató, az eddigi albumoknál is még sokszínűbb és még nagyobbat robbanó Shookot.

A világjárvány és az emberiséget sújtó egyéb nehézségek súlyára a zenekar úgy reagált, hogy a közösség erejéhez fordult: negyedik albumukhoz egy csapat hasonlóan gondolkodó művészt toboroztak össze, ez pedig tökéletes jelképe az őket jellemző közösségkovácsoló erőnek. Hiszen az egyetlen esélyünk arra, hogy a világot egy kicsit jobb hellyé változtassuk az, ha mi magunk is összefogunk...

A Shook" lemezt most hat további dallal bővítették. A "Shook (Deluxe Edition)" kiadványon b-oldalas trackek, alternatív verziók és élő felvételek kaptak helyet, köztük a "Spook" című, mindeddig kiadatlan szerzemény.

Gospel-punk, rave-punk, post-soul, post-punk, post-punk némi goth rock, gospel, blues, hiphop és spoken word beütéssel. Jelzők, amiket az évek során megpróbáltak ráaggatni az együttesre, és amik valamiért mégsem írják le tökéletesen, hogy miről is szól az Algiers. Ezen a helyzeten pedig a banda legújabb, negyedik albuma sem segít. Sőt.

Kevés dolog van, amit a pandémiának tényleg megköszönhetünk, de a Shook biztosan egy ezek közül. A zenekar a járvány előtti években maximális fordulatszámon pörgette a turnézást, az év minimum egyharmadát úton töltötték, és estéről estére teljes katarzisban kiadtak magukból mindent, ami bennük volt. Magyarországon is többször jártak, első A38-as koncertjük után játszottak a Dürer Kertben, és a Szigeten is. Amellett, hogy a rengeteg koncertet és a folyamatos turnét is élvezték, a zenekar saját bevallása szerint is folyamatosan fáradt volt.

A folyamatos turnézásból fakadó állandó kimerültséget követően - mint minden zenekar életében - a járvány bezárkózós, karanténos, turnétörlő időszaka jött. Bár a zenekar tagjai az évek során rengeteg városban laktak, a sors úgy hozta, hogy pont Atlantában koncerteztek, amikor lezártak mindent. A kényszerpihenő első időszakát így ott töltötték Atlantában, ahol minden elkezdődött. A zenekar tagjai újra egyedül maradtak saját gondolataikkal és hangszereikkel. Ekkor álltak neki a Shook munkálatainak is a legjobb időzítéssel, hiszen soha ennyi közreműködő zenész nem volt még elérhető egy időben, így pedig albumszinten is megvalósulhatott az Algiers közösségkovácsoló koncepciója, amivel új színt - vagy inkább színeket - adtak, az addig is sokszínű produkciónak .

Jó zenészek, jó emberek... nézzétek meg őket a Hajón!

Jártunk már koncertjükön amúgy, akkor azzakl fejezte be tudósítónka  cikket:

"Akár egy nagy család. Amelynek ezen az estén mi is részesei lehettünk."

 

Ilyen volt egy poszt punk gospell banda koncertje: Algiers

 

 

Algiers, A38

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek