Év koncertje - szavazás

Atus ajánlja: februári koncerttérkép

2015. február 02.  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

Avagy: hol és mikor fogok léggitározni vagy a pultot támasztani. Február már a tavasz előhírnöke és érezni a levegőben valamint az emberekben, hogy hamarosan robban mindenkiből a kurvaéletbemiértnemdélebbrevanezazország-bomba. A hideg persze senkinek nem szegi kedvét egy jó koncerthez, noha olyan zavarodottan várjuk a villamost, mint ahogy Koplárovits Béla gólja után a teljes Manchesteri kispad állt a pálya szélén. Persze, mennyivel jobb nyáron a melegben koncertre menni, de abban benne van a veszély, hogy útközben megállunk a Deák téren, és soha az életben nem jutunk el a célállomásra. Nézzük meg, hova érdemes a hideg elől menekülni ebben a hónapban.

Atus ajánlja: februári koncerttérkép
SLIPKNOT – 02.05. Aréna
Február ötödik napján az Arénába megyek – nem gladiátor aréna, bár itt több sebesült és energia lesz – a Slipknot koncertjére, akik vélhetően nagyobb showt csinálnak, mint Balázs, Mónika, Hajdú és Kasza együttvéve összesen az évek alatt. Mondjuk, ezeket nem nehéz lekőrözni, ezért inkább úgy fogalmazok, hogy az elmúlt pár év egyik legnagyobb bulija várható. Zúzás, hörgés – és teljes harci dísz a zenészeken. Félelmet keltően, ahogy a gladiátorok az arénában tették, s úgy fogják a szart is kitaposni belőlünk.

HOBO – 02.13. Nemzeti Színház
Február tizenharmadik napján a Nemzeti Színházba megyek, ahol se léggitározni, se sörözni nem fogok, hanem tisztelgek a magyar blues helytartójának és mesterének, Földes László Hobo 70. születésnapja alkalmából. A vén gazember áriája című születésnapi koncert Verdi, Puccini és Mozart áriákkal, különös tekintettel a 'Szöktetés a szerájból' Ozminjára, balett-koreográfiával. (Póka Egon fog emelgetni, Fekete Kovács Kornél vezényel, Tornóczky Ferenc hárfán, Szakadáti Mátyás viola da gambán kísér). És végre, közönség kitartó követelésére Rettegi Fridolin monológját is hallhatják 'A szabin nők elrablásából'!

MARLEY 70.  Ladánybene 27 – 02.14. A38 hajó
Február tizennegyedik napján egy koncert erejéig beköszönt a nyár az A38 hajóra a magyar reggae zene disztribútora, a Ladánybene 27 jóvoltából, ahol Robert Nesta Marley szintén 70. születésnapját lehet mosolyogva és vidáman ünnepelni. A sok meghívott zenész is mutatja, hogy öröm és boldogság lesz a színpadon. Ha nem romantikára vágysz Valentin-napon, akkor a rasztaerdőben a helyed. A hajó a jamaikaiaké lesz, és üzenik mindenkinek: Coming In From The Cold!

INTIM TORNA ILLEGÁL – 02.21. Akvárium
Február huszonegyedik napján blackjackem lesz, és 19-re lapot húzok, ami tuti bejön. Hisz ITI hazatelefonál immár ötödik születésnapja alkalmából innen a földről. Az Intim Torna Illegál az Akvárium mélyére hívja a közönséget és egy ötödik sebességű koncerten legálisan őrjönghetünk vagy tornázhatunk a jól ismert slágerekre. A koncert után pedig mindenki próbálja a következő sorokat észben tartani, miközben az albérlete felé halad vélhetően nem egyedül:  

Gyere föl hozzám éjszaka,
megmutatatom milyen laza
tudok lenni hajnalban,
elbújok a hajadban.

JUNKIES, THE GRENMA, THE SILVER SHINE – 02.27. Barba Negra
Február huszonhetedik napja, ami reményeim szerint már tavaszi kabátban is járható lesz, mert egy egész estés punk-rock buli várható a Barba Negrában a JUNKIES, a THE GRENMA és a THE SILVER SHINE hármasnak köszönhetően. Több mint húsz éve a pályán lévő Junkies klubkoncertjei mindig duzzadnak az erőtől és lendülettől.  Rock and rollból ötösre vizsgázhatsz, ha eljössz a szemináriumra, és minden hétköznapi problémádat beadod a ruhatárba. Itt csak az a dolgod, hogy vigyen a zene. Akár a pulthoz, akár a keménymagban elöl – ezen az estén bárhova állsz, a punk-rock úgy fog átölelni, hogy reggelig nem szabadulsz a karjaiból. Ez a hármas úgy fog átmasírozni a testeken és a tudaton, mint a német focicsapat a brazilokon, csak itt mindenki győztesként kerül ki a meccsből.

BRAINDOGS, TOM WAITS DALOK ÉLŐBEN - 02.28. A38 hajó
Február huszonnyolcadik, azaz utolsó napján egy olyan ember előtt tiszteleg a Braindogs zenekar, akinek hangja a whiskey érlelte hordók mélyéről jön és a füstös kocsmák hangulatát idézi. Ő Tom Waits, a blues recsegő hangú koronázatlan királya. A világ egyik legkreatívabb előadója a maga toprongyos stílusával nem utánozható, de mi, magyarok annyira ki vagyunk éhezve egy jó Tom Waits élményre, hogy a seggünket a földhöz verjük örömünkben, ha élőben hallhatjuk a dalait, a hazai zenészek kiemelkedő alakjainak interpretálásában.
A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek, és ami kiemeli ezt a produkciót a többi tribute band közül az az, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegalt többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike Közép-Európa legjobb dalszerzőinek. Kiss Tibor és Varga Livius a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk nemrégiben jelentette meg második lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

Csak a zene van, mint mindig!

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A nagy örömködésben lelőtték az énekest

Valójában nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a sztorin, amit a 444.hu talált, de legyünk inkább együttérzők, hiszen zenészről van szó...

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek