Aurevoir., Henri Gonzo, Oláh Ibolya: három különleges koncert a Müpa 2024-es kínálatából

2023/10/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Müpa nem csak a klasszikusok otthona: évek óta színpadot biztosít a könnyűzenei produkcióknak, s a zenészek, zenekarok erre a különleges helyre mindig különleges műsorral is készülnek. (Jegyek és részletesebb leírás a cím-linkekre kattintva.)

Aurevoir., Henri Gonzo, Oláh Ibolya: három különleges koncert a Müpa 2024-es kínálatából

A könnyűzene magyar képviselői is nagyon készülnek már 2024-re: az Aurevoir. dalai a Szolnoki Szimfonikusok klasszikus hangzásával megtámogatva kapnak új dimenziót, Henri Gonzo és zenekara, a Papírsárkányok vendégekkel kiegészülve, neoklasszicista hangszereléssel mutatják be irodalmi ihletésű, idén tavasszal megjelent albumuk dalait, a 21. század első nagy hazai tévés-zenés tehetségkutatójának sztárja, Oláh Ibolya pedig saját zenekarával és a tőle megszokott őszinteséggel és zenei mélységgel érkezik a Müpába.

Aurevoir. Szimfonik

Az eddigi sikertörténetük és a folyamatos fejlődés következő zenei állomása egy szimfonikus koncert a Szolnoki Szimfonikus Zenekar társaságában. A szimfonikus koncert zenei vezetője az Aurevoir. szaxofonosa, Cseke Dániel, aki 2022-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén. Az ő személye egyfajta kapocs a zenekar és a másféle stílusok között, ezúttal pedig új szintre emeli az Aurevoir.-dalokat. A „hangos" fesztiválkoncertekkel szemben itt nem a ritmusok dominálnak majd, hanem a dallamoké a főszerep: a népzenei hagyományok klasszikus zenei hangszereléssel megtámogatva új dimenziókat kapnak.

  • 2024. január 30. kedd (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)

 

Henri Gonzo és a Papírsárkányok – Szobrokat vittem a hajón

A 2023 májusában megjelent A Cementkert című debüt LP anyaga mellett ezen a koncerten új dalokat és vendégzenészeket is hallhatunk. A Fran Palermo rockos, táncos, energikus világához, angol nyelvű, fesztiválokon is sikerrel helytálló dalaihoz képest a Henri Gonzo és a Papírsárkányok klasszikus hangszereléssel – sőt, klasszikus zenei tanulmányokat folytató zenészekkel –, versszerű, magyar nyelvű szövegekkel, és csendesebb, befelé figyelő zenei világgal hívogat. Ezúttal vendégekkel kiegészülve, neoklasszicista hangszereléssel mutatják be sajátos világukat - az eddigi repertoárt új dalokkal bővítve.

  • 2024. február 28. szerda (Fesztivál Színház)

 

Oláh Ibolya - Gyere közelebb

Éppen húsz éve, a 2003-as Megasztár tehetségkutatóban tűnt fel a ritka mélységű, karcos hangú előadó, a zenés vetélkedő második helyezettje, majd gyorsan nagy népszerűségű énekes lett. Most Gyere közelebb című 2023-as albumával lép fel a Müpában. Erre a koncertre Oláh Ibolya saját zenekarával érkezik, ezúttal is a tőle megszokott őszinteséggel, zenei mélységgel - és Lábas Viki vendégszereplésével, aki az új lemez címadó dalában duettpartnere. Kettejük előadása igazi kuriózum, mivel most először éneklik el a dalt élőben.

 

Aurevoir., Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Oláh Ibolya, Lábas Viki, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek