Az ajtók záródnak: Petruska a metrón

2014. január 14.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Petruska András tavasszal megjelenő első, Metropolita című albumának koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró állomásainak hangulatához, a dalok címei is egy-egy megálló elnevezését kapták.

Az ajtók záródnak: Petruska a metrón

A Metropolita célja a metrót körülvevő közeg és történetek bemutatása, a 21. századi Budapest egy pillanatképének elkészítése. A Metropolita egyszerre törekszik helyi identitásteremtő eszköz lenni, szórakoztatni, valamint könnyűzenei eszközökkel ötvözni a helyi zene, a népzene elemeit – írják a közleményben, és bármit jelent is, jól hangzik, a Petruskát meg szeretjük, szoktunk róla írni is. Azt is írják továbbá, a lemez dalaiban megjelennek a megállók környékének történetei, az arra járó jellegzetes emberek, valamint megszólalnak a múlt és jelen szereplői.Az ajtók záródnak, kérjük vigyázzni!

A dalokat Petruska András írta, hangszerelte és adja elő, a szövegeket Babarci Bulcsúval közösen szerezte. A stúdiómunkálatokban közreműködött Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs.

A Metropolita helyi identitásteremtő koncertje március végén, a 4-es metró átadásával közel egy időben lesz – reméljük, stílusosan valamelyik új metróállomás közelségében.

 


 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek