Az Irie Maffia is teszteli az Akváriumot

2014/04/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A megújult Erzsébet tér a múlt hétvégén óriási tömeget vonzott és várhatóan így lesz ez ezen a héten is, amikor megnyitja kapuit az új Akvárium klub a koncertközönség számára is. A frissen kialakított nagyterem első ilyen buliját az Irie Maffia és a D.O.G szolgáltatja, akik a tőlük megszokott feszes zúzással avatják fel az új környezetet és a hangrendszert.

Az Irie Maffia is teszteli az Akváriumot

A jövőre 10 éves Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, ami nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: a ghánai-magyar énekesnő Sena, a legeredetibb jamaikai ragga hanggal megáldott MC Columbo, és a rapsztár-családapa, MC Busa licitálnak egymásra szövegeikkel. A tizenegytagú zenekar vezetője a harsonás Élő Márton (ELO), aki közösen Horváth Gáspárral (Jumo Daddy), a zenekar másik alapítójával a zeneszerzésért is felel.

A tavalyi évben az egyik legbiztosabb fesztiválzenekarként nyomták végig az összes hazai koncerthelyszínt, amit ELO is lelkesen említ:

 „Hibátlan pörgés volt/van a Maffia körül. Folyamatosan játszunk, egyre bővül a közönségünk. Készülnek az új dalok és tele vagyunk ötletekkel a jövőt illetően."

 „Nagyon örülünk, hogy mi indíthatjuk el a koncertszezon az Akváiumban. Igazán szép lett a klub, kifejezetten igényes környezet várja az embereket és az új koncertterem sokkal nagyobb közönség befogadására képes” – folytatta Jummo.

A csapat rendszeresen fellép külföldön is, a fővárosban pedig legutóbb februárban adtak egy fantasztikus sikerű teltházas farsangi koncertet, ahol vendégként az Akkezdet Phiai és DJ Vadim (UK) is fellépett velük. Arra a koncertre Sena egy francia promóciós turnéról érkezett haza, ahol Lots Of Trees című szólólemezét népszerűsítette.

Az Akváriumos koncertre pedig Kemon lesz az, aki épphogy beesik, a rapper ugyanis hosszú évek után végre hazajutott Grenadába, és épp csak a buli előtti napon érkezik vissza.

 „Sajnos így hozta az élet, hogy ilyen hosszú ideje nem voltam otthon, de most nagyon örülök, hogy 7 év után végre haza tudok menni.” – mondta Kemon utazás előtt. – „Nagyon hiányzik már a vízesés, a tengerpart, az otthoni barátaim. A legjobban persze anyukám és a három öcsém hiányzik, elsősorban velük szeretnék sok időt eltölteni, ha hazamegyek. Anyukám főztje is hiányzik, például a Callaloo soup, a kedvenc levesem. Szeretnék majd sokat túrázni, újra felfedezni a szigetet, kikapcsolódni.”


Irie Maffia Koncert, Akvárium, NagyHall

Budapest, Erzsébet tér

2014. április 3.

Vendég a D.O.G.


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek