Balkán country, cigánywestern, fergeteges slágerek – Hegedűs Józsi a Hajó Tetőterszán mutatja be új lemezét

2023/07/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Június 18-án megjelent Hegedűs Józsi első szólóalbuma A Szívemből a félelmet kioltom címmel, melynek koncertbemutatója július 19-én, az A38 Hajó Tetőterszán lesz.

Balkán country, cigánywestern, fergeteges slágerek – Hegedűs Józsi a Hajó Tetőterszán mutatja be új lemezét

A 11 új hangfelvétel között természetesen megtalálható a Gyufa című dal, amellyel Józsi a 2021-es Kikeltető legjobbjai közé jutott, és amelyről a szakma, köztük Fekete Giorgio (Carson Coma) is nagy elismeréssel nyilatkozott:

„Benned gyufaláng, bennem szárazfa van - Benned tisztítőtűz, abban látom magam". Hidegrázós. Az egyetlen dal a mezőnyből, amit napi szinten újra meg újra meghallgatok. Legszívesebben egy 20.000 karakteres, dupla sorközes esszében fejteném ki a gondolataimat erről a dalról. Ezt a számot viszont nem lehet - sőt, nem is szabad - úgy megszeretni, hogy valaki győzköd: meg kell találni a megfelelő helyzetet, egyedül lenni, meghallgatni, odafigyelni rá, kizárni minden mást. Gyönyörű."

Hegedűs Józsi dalaiban ugyanúgy merít a cigány népzenéből, mint a magyar alterhagyományból, ami a kiadvány különleges hangzásvilágán is jól érződik, melyhez egy minőségi stúdiómunka társul, köszönhetően Jánosi Cicó Szabolcs és Józsi együttműködésének.

A lemezbemitatóhoz több meglepetésvendég is csatlakozik majd az este folyamán, amelyről a zenész a következőket írta:

"Túláradó szeretettel, és csuda zenészekkel hozom nektek a hajóra az első lemezem dalait. Balkán country, cigánywestern, fergeteges slágerek. A Szívekből a félelem kioltása a Duna jegén, a nyár közepén."

 

 

Hegedűs Józsi, lemezbemutató, A38

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek