BalkanBeats az Akváriumban

2015/09/16  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Szeptember 26-án ismét felcsendülnek a fülbemászó balkáni ritmusok, a BalkanBeats néhány év kihagyás után újra indul régi-új rezidens helyén, az Akvárium Klubban.

BalkanBeats az Akváriumban

Az este fénypontja, az egyetlen kanadai balkan-klezmer-gypsy-party-punk-szuper zenekar, az európai fesztiválközönség egyik nagy kedvence, a Lemon Bucket Orkestra és a BalkanBeats alapítója a szerb születésű,berlini Dj Robert Soko. A bemelegítésről a Romano Drom zenekar gondoskodik, majd az elektronikus zenéből ismert Dj Palotai különleges balkán szettjére táncolhat a közönség.

Dj Robert Soko (BalkanBeats)

Robert Soko 1993-ban kezdett bulikat szervezni Berlinben, BalkanBeats elnevezéssel. A rendezvényeken kívül azonos címmel zenei válogatás CD-ket adott ki, melyek a mai napig minden balkán zenei rendezvény alapdarabjai. A rendezvény azóta is egyre sikeresebb, 2009-re  egyéni stílusát már Európa-, sőt világszerte ismerték. Rendszeres BalkanBeats sorozatok házigazdája lett Londonban, Budapesten és Párizsban, majd Mexico Cityben és Tokióban is elindultak a rendszeres BalkanBeats bulik, Soko pedig azóta is DJ-ként turnézik a világban. Mostanra a BalkanBeats egy zenei műfajjá nőtte ki magát, Soko sikerének valódi kulcsa pedig abban rejlik, hogy DJ-ként bármilyen zenei ízlésű tömeget megtáncoltat, tökéletesen képes a közönségre hangolódni.

 

Lemon Bucket Orkestra (CAN)

A 2010-ben Torontó utcáin alakult négyfős zenekar hamar háromszorosára nőtt, mára már 15-en zenélnek a színpadon. A világkörül turnézó banda, akiket számos díjra jelöltek már, a Moorka című új lemezének anyagát hozza el a magyar közönségnek szeptember végén. Az albumon a legutóbbi európai turnéjukon, Macedóniában, Ukrajnában és Romániában tanult új dalokat jelentették meg és ízesítették némi LBO fűszerezéssel.

 

Romano Drom

Az elsöprő sikerű, hagyományos oláh cigány népzenét katalán rumbával, arab ritmusokkal és néha pop harmóniákkal keverő Romano Drom korábban a budapesti BalkanBeats bulik házigazda zenekara volt, ezért nem is volt kérdéses, hogy az újrainduláskor ők is színpadra lépjenek. Az 1999-es alapításuk óta többször is körbe járták és turnézták már a világot és energikus dalaikkal mindenkit táncolásra késztettek.


Dj Palotai

A Magyar underground elektronikus zene “keresztapja” a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója. A BalkanBeatsre egy tőle nem megszokott, balkáni szettel készül, amit csak különleges alkalmakra tartogat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a BalkanBeats újraindulása egy ilyen különleges alkalom és hogy elfogadta a meghívásunkat.

Elővételes jegyek az Akvárium Klub oldalán szeptember 19-ig kaphatók, limitált darabszámban.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek