Báltag lehetsz egy KFT-ben!

2014/12/12  ·   Ajánló   ·  Görögh Atus

A 33 éves zenekar eredeti felállásban december 18-án Operaházat varázsol az A38 hajóból, és egy Bál keretein belül Bábu módjára fogunk táncolni Buta Elizabettel, majd a koncert után elvihetjük a Volvónkkal Afrikába, hogy érezze a Balatoni nyár melegét és a Sikert, a Pénzt na meg a Csillogást....

Báltag lehetsz egy KFT-ben!

Az 1981-ben alakult new wave zenekar szövegközpontú dalaival hamar az ország legkeresettebb együttese lett. És mindezt a Fonográf zenekarnak köszönhetjük! És ez nem besenyői túlzás mert 1980-ban Bornai Tibor (zongora) Laár András (gitár) Márton András (dob) a Fonográf kiegészítő zenészeiként az NDK-ban turnéztak Bródyval, Koncz Zsuzsával és Tolcsvay Lászlóval. Ekkor kezdett kirajzolódni a KFT... Magukhoz vették az esernyőkészítő II Lengyelfi Miklóst (basszusgitár), és már kész is volt a banda!

1981 nyarán már a Locomotiv GT előzenekara voltak, és innen egyenes út vezetett a sikerhez. Humoros és abszurd előadásmódjuk miatt a KFT kedvelt koncertzenekar lett, és 4 hónap alatt 200 koncertet adtak szerte az országban! (ma ez már elképzelhetetlen egy zenekar számára). Az Afrika című slágerük a mai napig minden retródiszkó biztos támasza, ha a hangulatot kell feldobni, és a Balatoni nyár pedig minden romantikus számára elsírható dal.

Az alternatív és újhullámos zenekarként induló KFT hamar kinőtte magát slágereivel és rádióbarát dalaival, noha érezhető a szövegekben a kor impotenciája, de mindezt humoros és szerethető köntösbe öltöztették.

Egy kis játék a végére: A KFT Bábu vagy dalát eredetileg kinek írta a zenekar? A helyes megfejtők között kisorsolunk egy korsó sört, amit tőlem lehet átvenni az A38 hajón a koncert napján.

Addig is a Macska legyen veletek az úton!

Fotó: NOL.HU


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek