Beatmetál kontra nótázás - Belmondo és Maszkura Ajkán

2012/12/27  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Ahhoz, hogy az ünnepi bejglivel és a különféle házi finomságokkal kitömött testünk visszatérjen régi, megszokott formájába, mindenképp ajánlatos olyan koncertet választani, amelyen nem csupán a szemünkre és a fülünkre lesz szükség, hanem a szabadnapok során túlságosan is pihentetett testrészeinket is mozgásra késztethetjük. Kiváló alkalom erre december 29-én a Belmondo zenekar illetve a Maszkura és a Tücsökraj közös bulija, az Ajkai Rakéta Presszó névre keresztelt népszerű szórakozóhely falain belül.

Beatmetál kontra nótázás - Belmondo és Maszkura Ajkán

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította még 2005-ben, miután a méltán híres Nyers formáció végleg feloszlott. A saját meghatározásuk szerint „beatmetál” stílusban mozgolódó banda az évek során 4 stúdióalbumot jelentetett meg, és olyan slágerszerzeményekkel gazdagították a magyar zenei paletta képzeletbeli listáját, mint Lesz, volt, van /Mégis remél/Nyugi megváltozom/ Minden nő/Rocksztár/Szabadon/Drága lányok/Libidó, illetve a nemrég az X-faktor színpadán is hódító Mikor című lassúzós. A tavalyi évben komoly tagcserén átesett zenekar a jelenlegi felállás szerint hat főből áll, Domján Gábor (basszusgitár), Szabó László (gitár), Czutor Zoltán (ének, gitár), Koltay Kurszán (zongora), Reggel Ferenc (dob), Fekete János “Jammal” (beatbox). Az idén megjelent Good, Better, Belmondo névre keresztelt dupla album egyfajta válogatáslemez, egyrészt a banda legkedveltebb dalait tartalmazza magyar és angol verzióban, másrészt 4 vadonatúj szám is helyet kapott, ami az egyenlőség jegyében 2 magyar és 2 angol szerzeményt jelent, illetve a Mikor című sláger olasz változata is meghallgatható. Természetesen elkészült egy klip is, méghozzá a Szájalok című slágergyanús remekműhöz, illetve a dal folyamatosan hallható a különböző rádióadókon is.

 

Az est másik főszereplője, a Maszkura és a Tücsökraj egy igazi bulizós zenekar. A műfaji besorolással komoly bajban vagyok, hiszen van itt minden, az igazi falusi lagzis hangzásvilágtól a latinon át az elektronikusig, elég széles a választék. A 2007 óta működő zenekar összesen 3 nagylemezzel és egyre bővülő rajongói bázissal büszkélkedhet, köszönhetően az olyan slágereiknek, mint Ki van festve/Tiszta gyümölcs/Pál Ilonka/Tulipán/Pesti nők. A tagok Maszkura (ének, bőgő), Földesi Attila (dob), Kertész Csaba (gitár), Laky Franz (billentyűs hangszerek) mind képzett zenészek, több zenekarban megfordultak már. Ráadásul a „szokásos” hangszereken túl náluk alapkellék a harmonika és a bőgő is. Legújabb Sztárzseni című albumukon egy különlegesen jól sikerült Kispál és a Borz feldolgozás is megtalálható, mely Szívrablás néven vált ismertté. Aki egykoron Kispálért rajongott, annak külön felhívnám a figyelmét az igényesen átdolgozott dalocskára, ami klip formájában megtekinthető a banda hivatalos YT-csatornáján.

 Tehát Ajka és környéke figyelem! Szombaton a Rakétában hangolódunk a szilveszterre! Lehet csatlakozni!


Képtár

  • Beatmetál kontra nótázás - Belmondo és Maszkura Ajkán kép 8924
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek