Bébiszitter volt Peter Gabrieléknél – immáron ötödik lemeze jelenik meg és jön Budapestre is

2018/11/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Charlie Winston alig pár napja megjelent, ötödik, Square 1 című lemezét mutatja be az A38 Hajón február 10-én.

Fotó: Mathieu Zazzo

Charlie Winston, ez a bohó hobó ha akart volna sem tudott volna mást választani, mint hogy zenész legyen. Két folkzenész szülővel, muzsikus tesókkal (Charlie sokáig basszusgitározott bátyja, Tom Baxter zenekarában) szinte az anyatejjel szívta magába a folk-rockot.

Nagyon sokáig főleg színházaknak dolgozott, rengeteg előadáshoz írt zenét, sőt a komolyzene-szerzésbe is belekóstolt, darabokat írva olyan neves együtteseknek, mint a London Symphonietta vagy a BBC Concert Orchestra. Aztán Charlie megismerkedett Peter Gabriellel… meglepő módon először mint babysitter. Éppen Gabriel gyerekére vigyázott, amikor minden bátorságát összeszedve odaadta neki (mármint Gabrielnek) a demóit. A válasz: azonnali szerződés a Real Worlddel, és előzenekari poszt Peter Gabriel aktuális turnéján!

Érdekes módon Charlie Winston nem is Angliában lett népszerű, hanem Franciaországban ‒ ott viszont ténylegesen szupersztár-státuszba került a sármos fiatalember. Jól kitalált, Dylanből, Tom Waitsből, Jacques Brelből összegyúrt hobo-imidzse, sanzonba hajló, érzelmes folkrock dalai, felszabadult soulja, laza eleganciája, elválaszthatatlan kalapja, remek hangja nagyon beletalált a francia közönség ízlésébe.

Platinalemezek, telt házas koncertek, toplistás slágerek szegélyezték Charlie Winston diadalmenetét, akivel a magyar közönség legutóbb tavalyelőtt találkozhatott az A38 Hajón, előtte meg a Sziget fesztiválon. Most a laza hobo visszatér az A38 Hajóra, hogy forró klubkoncerten mutassa be legfrissebb lemezét.

 

 

Charlie Winston, Peter Gabriel, A38

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek