Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

2013. október 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A közelmúltban kislemezzel debütáló Blahalouisiana decemberben a Morcheeba koncertjét vezeti elő a budapesti Petőfi Csarnokban, de ezt megelőzően is találkozhattok velük: november 1-jén, pénteken Székesfehérváron lépnek fel, méghozzá ígéretes nemzetközi körítéssel: a Petőfi Kultúrtérben három külföldi zenekar turbózza fel az estét: a Lights Out!, a Vermones és a Crowding Out Effect.

Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

Állízólag az olaszországi Crowding Out Effect zenekar két tagjának fejéből pattant ki az az elgondolás a legutóbbi európai turnéjuk során, hogy ha már ennyi tehetséges feltörekvő zenekar veszi őket körül Európa-szerte, készítsenek egy online elérhető válogatást. Ez a Sound Of Europe, melynek első kiadványán a magyar Sad Kolibries, a Marshmallow, és a Rotten Roots zenekarok is helyet kaptak egy-egy felvétellel, többek között lengyel, osztrák, cseh és olasz zenekarok mellett.

A kiadvány összeállítása során már a következő turnén agyaltak a budapesti eclecticartists szervezőcsapat közreműködésével, ezúttal két magyarországi turnéállomásra is koncentrálva, lehetőség szerint több zenekar bevonásával. Az annak idején a Blahalouisiana első budapesti koncertjét levezénylő szervezőcsapatnak kézenfekvő elképzelése volt a székesfehérvári kötődésű zenekarral együtt tovább gondolni a történetet – amely azonnal elnyerte tetszésüket.

Ettől fogva már csak az időpontok egyeztetésén múlt minden, ami ez alkalommal igazán szerencsésen alakult, ha abból indulunk ki, hogy nem sok, ilyenfajta megmozdulások lebonyolítására alkalmas klubbal vagyunk megáldva kis hazánkban, ezek közül pedig két egymást követő hétvégi napra dátumot kapni a főszezonban szinte lehetetlen. Ilyenkor persze sokat nyom a latba a programterv ütőképessége: azon túlmenően, hogy a Blahalouisiana már bőven bizonyított Székesfehérváron és Budapesten is, a COE turnéjának keletre eső állomásaihoz csatlakozik a lengyel Vermones zenekar is.

És ekkor került be a képbe, amire senki nem számított: talán az est legizgalmasabb produkciója, a kolozsvári székhelyű Lights Out! zenekar. 2010-es alakulásuk óta a környező országokat hódítják, a 2012-ben megjelent 'Patience' című EP után elkészült a 'Mirror' videója, amely rengeteg utat nyitott meg a zenekar számára nemzetközi színtereken is. Ezt követően egy 15 perces élőben rögzített videót készítettek, amely 'Wayfaring session' névre hallgat. 2013-ban folyamatosan koncerteztek, felléptek a legrangosabb romániai fesztiválokon, tavaszi állomásaik között pedig Budapest is szerepelt.

A Lights Out! aktuális turnéjának keretében csatlakozik tehát a Crowding Out Effect és a Vermones turnéjának magyarországi fellépéseihez: november 1-jén Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtérben a Blahalouisiana zenekarral, november 2-án pedig a Marshmallow zenekarral kiegészülve, a budapesti Kuplungban. 

 

 


Képtár

  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20834
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20835
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20837
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20838
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20839
 

 

Szólj hozzá!


Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júniusban!

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb...

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast

A szám a Fuller's nevű kocsmalánc brit egységeit takarja, a dalcím a Wham! egyik jól (unásig?) ismert slágerét, a tiltás pedig nem örökre, csak december 25-ig szól.

Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

A Péterfy Bori & Love Band szokásos, A38-as évzáró-estindító szilveszteri koncertje – friss filmzene-dalokkal, klasszikus balladákkal és nagy közös before-partyval – Magyarország egyetlen kacatpoprock zenekarának idei egyetlen bulija az A38 Hajón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek