Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

2013/10/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A közelmúltban kislemezzel debütáló Blahalouisiana decemberben a Morcheeba koncertjét vezeti elő a budapesti Petőfi Csarnokban, de ezt megelőzően is találkozhattok velük: november 1-jén, pénteken Székesfehérváron lépnek fel, méghozzá ígéretes nemzetközi körítéssel: a Petőfi Kultúrtérben három külföldi zenekar turbózza fel az estét: a Lights Out!, a Vermones és a Crowding Out Effect.

Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

Állízólag az olaszországi Crowding Out Effect zenekar két tagjának fejéből pattant ki az az elgondolás a legutóbbi európai turnéjuk során, hogy ha már ennyi tehetséges feltörekvő zenekar veszi őket körül Európa-szerte, készítsenek egy online elérhető válogatást. Ez a Sound Of Europe, melynek első kiadványán a magyar Sad Kolibries, a Marshmallow, és a Rotten Roots zenekarok is helyet kaptak egy-egy felvétellel, többek között lengyel, osztrák, cseh és olasz zenekarok mellett.

A kiadvány összeállítása során már a következő turnén agyaltak a budapesti eclecticartists szervezőcsapat közreműködésével, ezúttal két magyarországi turnéállomásra is koncentrálva, lehetőség szerint több zenekar bevonásával. Az annak idején a Blahalouisiana első budapesti koncertjét levezénylő szervezőcsapatnak kézenfekvő elképzelése volt a székesfehérvári kötődésű zenekarral együtt tovább gondolni a történetet – amely azonnal elnyerte tetszésüket.

Ettől fogva már csak az időpontok egyeztetésén múlt minden, ami ez alkalommal igazán szerencsésen alakult, ha abból indulunk ki, hogy nem sok, ilyenfajta megmozdulások lebonyolítására alkalmas klubbal vagyunk megáldva kis hazánkban, ezek közül pedig két egymást követő hétvégi napra dátumot kapni a főszezonban szinte lehetetlen. Ilyenkor persze sokat nyom a latba a programterv ütőképessége: azon túlmenően, hogy a Blahalouisiana már bőven bizonyított Székesfehérváron és Budapesten is, a COE turnéjának keletre eső állomásaihoz csatlakozik a lengyel Vermones zenekar is.

És ekkor került be a képbe, amire senki nem számított: talán az est legizgalmasabb produkciója, a kolozsvári székhelyű Lights Out! zenekar. 2010-es alakulásuk óta a környező országokat hódítják, a 2012-ben megjelent 'Patience' című EP után elkészült a 'Mirror' videója, amely rengeteg utat nyitott meg a zenekar számára nemzetközi színtereken is. Ezt követően egy 15 perces élőben rögzített videót készítettek, amely 'Wayfaring session' névre hallgat. 2013-ban folyamatosan koncerteztek, felléptek a legrangosabb romániai fesztiválokon, tavaszi állomásaik között pedig Budapest is szerepelt.

A Lights Out! aktuális turnéjának keretében csatlakozik tehát a Crowding Out Effect és a Vermones turnéjának magyarországi fellépéseihez: november 1-jén Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtérben a Blahalouisiana zenekarral, november 2-án pedig a Marshmallow zenekarral kiegészülve, a budapesti Kuplungban.



 

 

 


Képtár

  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20834
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20835
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20837
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20838
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20839
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek