Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

2013. október 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A közelmúltban kislemezzel debütáló Blahalouisiana decemberben a Morcheeba koncertjét vezeti elő a budapesti Petőfi Csarnokban, de ezt megelőzően is találkozhattok velük: november 1-jén, pénteken Székesfehérváron lépnek fel, méghozzá ígéretes nemzetközi körítéssel: a Petőfi Kultúrtérben három külföldi zenekar turbózza fel az estét: a Lights Out!, a Vermones és a Crowding Out Effect.

Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom

Állízólag az olaszországi Crowding Out Effect zenekar két tagjának fejéből pattant ki az az elgondolás a legutóbbi európai turnéjuk során, hogy ha már ennyi tehetséges feltörekvő zenekar veszi őket körül Európa-szerte, készítsenek egy online elérhető válogatást. Ez a Sound Of Europe, melynek első kiadványán a magyar Sad Kolibries, a Marshmallow, és a Rotten Roots zenekarok is helyet kaptak egy-egy felvétellel, többek között lengyel, osztrák, cseh és olasz zenekarok mellett.

A kiadvány összeállítása során már a következő turnén agyaltak a budapesti eclecticartists szervezőcsapat közreműködésével, ezúttal két magyarországi turnéállomásra is koncentrálva, lehetőség szerint több zenekar bevonásával. Az annak idején a Blahalouisiana első budapesti koncertjét levezénylő szervezőcsapatnak kézenfekvő elképzelése volt a székesfehérvári kötődésű zenekarral együtt tovább gondolni a történetet – amely azonnal elnyerte tetszésüket.

Ettől fogva már csak az időpontok egyeztetésén múlt minden, ami ez alkalommal igazán szerencsésen alakult, ha abból indulunk ki, hogy nem sok, ilyenfajta megmozdulások lebonyolítására alkalmas klubbal vagyunk megáldva kis hazánkban, ezek közül pedig két egymást követő hétvégi napra dátumot kapni a főszezonban szinte lehetetlen. Ilyenkor persze sokat nyom a latba a programterv ütőképessége: azon túlmenően, hogy a Blahalouisiana már bőven bizonyított Székesfehérváron és Budapesten is, a COE turnéjának keletre eső állomásaihoz csatlakozik a lengyel Vermones zenekar is.

És ekkor került be a képbe, amire senki nem számított: talán az est legizgalmasabb produkciója, a kolozsvári székhelyű Lights Out! zenekar. 2010-es alakulásuk óta a környező országokat hódítják, a 2012-ben megjelent 'Patience' című EP után elkészült a 'Mirror' videója, amely rengeteg utat nyitott meg a zenekar számára nemzetközi színtereken is. Ezt követően egy 15 perces élőben rögzített videót készítettek, amely 'Wayfaring session' névre hallgat. 2013-ban folyamatosan koncerteztek, felléptek a legrangosabb romániai fesztiválokon, tavaszi állomásaik között pedig Budapest is szerepelt.

A Lights Out! aktuális turnéjának keretében csatlakozik tehát a Crowding Out Effect és a Vermones turnéjának magyarországi fellépéseihez: november 1-jén Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtérben a Blahalouisiana zenekarral, november 2-án pedig a Marshmallow zenekarral kiegészülve, a budapesti Kuplungban. 

 

 


Képtár

  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20834
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20835
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20837
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20838
  • Beelőz a Morcheeba előzenekara: indirock utazóparadicsom kép 20839
 

 

Szólj hozzá!


Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Hogyan szerettessük meg a zongorát a...

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ints búcsút a nyárnak – vígasztaljon az Akvárium őszi-téli programja

Lemerülünk, kibekkeljük azt a nyolc-tíz hónapot, amíg újra papucsban járhatunk az utcán... Még van pár szabadtéri záróbuli, az Akvárium víz alatti termeiben viszont már beindult az élet – biztosítva a szünet nélküli átmenetet.

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek