Belmondo gasztrokoncert az Ellátóházban. A köret krumpli lesz...

2017/05/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Május 13-án, szombaton az Ellátóházban adnak gasztrokoncertet: a Belmondo ott mutatja be először élőben legújabb, Csak bámulok (Mire megy ez az egész) című dalát, amelyhez videóklipet is forgattak, valamint a közönség megkóstolhat egy egyelőre titkos ételt is Czutor Zoli receptje alapján.

Belmondo gasztrokoncert az Ellátóházban. A köret krumpli lesz...

A Belmondo zenekar országjáró tavaszi koncertkörútra indult március elején. Mivel Czutor Zoltán dalszerző-frontember a turné közben nagy sikerrel mutatkozott be az RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorában, a rockzenekar úgy döntött, hogy legközelebb összekötik a kellemest a kellemessel, vagyis a zenét a főzéssel. A szombati koncertre Czutor Zoli nemcsak a gitárja hangolásával, hanem főzéssel is készül majd az esti bulira:

A Belmondo tavaly ünnepelte a 10. születésnapját, ezért a tavaszi turnénk repertoárját az elmúlt évtized legnépszerűbb rádiós slágereiből és a ritkábban játszott, de nagyon jellemző számainkból állítottuk össze. Ezen a koncerten játsszuk el először élőben a Csak bámulok (Mire megy ez az egész) című új dalunkat, vagyis ősbemutatót tartunk. A Konyhafőnök VIP sikerén felbuzdulva pedig az Ellátóház séfjének irányításával, de az én receptem alapján készül egy étel, amit megkóstolhat a közönség. Egyelőre nem árulom el, hogy mit főzünk, csak annyit, hogy krumpli lesz a köret – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere.

 A Belmondo legújabb száma, a Csak bámulok (Mire megy ez az egész) ismét egy minimál hangszerelésű, lírai hangvételű, nagyon személyes dal Czutor Zolitól.

Egy olyan időszakban született ez a szerzeményem, amikor túlvállaltam magam. Úrrá lett rajtam a fásultság és a nihil, kiégés-közeli állapotba kerültem és úgy éreztem magam, mint egy robot. Egyik éjjel megint nem tudtam aludni, hajnali fél 3-kor leültem a zongorához, és ez a dal szinte egy az egyben kibuggyant belőlem. Kísértetiesen hasonló körülmények között született meg az egyik legsikeresebb szerzeményem, a Mikor, amit a megismerkedésünk után írtam a feleségemnek. A Csak bámulok (Mire megy ez az egész) ugyan nem szerelmes dal, de hangulatában és szövegében talán többen erre asszociálnak majd. A két dal közös metszéspontja, hogy mindkettőt az érzelmek utáni sóvárgás váltotta ki belőlem, és mindkettő nagyon mély, nagyon őszinte és nagyon egyszerű - árulta el Czutor Zoltán.

A személyes hangvételből adódóan a dalhoz készült videóklipben a Belmondo zenekar tagjai nem szerepelnek, abban kizárólag Czutor Zoli látható. A rendező, a kanadai-magyar származású Peter John Kiss hasonló minimál klipet álmodott meg, mint amilyet az Én is akarom című dalhoz korábban készített. A Csak bámulok (Mire megy ez az egész) szomorkás szövegvilága alapján Czutor Zoli egy fekete szobában énekel, amelynek csillogó fekete padlóján visszatükröződik az előadó képmása. A különleges vizuális hatású helyszínt a Színház- és Filmművészeti Egyetem biztosította a forgatáshoz.

Fotó: Kilián Zsanett


 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek