Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

2014. június 12.  ·   Ajánló   ·  Zerge

Nem tudom, kinek mit mond a Rocksuli neve – nem, nem az azonos című, 2003-as Jack Black-filmre gondolok, bár az sem rossz –, mindenesetre az iskola már csaknem 25 éve létezik. Budapestről nézve apróbb szépséghiba, hogy Debrecenben, ahol a félév- és az évzáró koncertekre olyan helyekre kerül sor, mint a Lovarda vagy a Roncsbár, mostanában a tanulók nagy száma miatt már teljes két napon át.

Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

Annyi azért kitalálható az iskola nevéből, hogy mivel foglalkozik: rockzenét művelni vágyó ifjakat és nem annyira ifjakat (nincs jelentkezési korhatár, jelenleg a tanulók nagyjából 3 és 50 év közöttiek) vezetnek be a hangszerkezelés és a zeneelmélet világába. Ja, meg persze az éneklésébe, mert énekeseket is képeznek, nemcsak hangszereseket.

Nos, az iskola tavalyelőtt megnyitotta kapuit Budapesten is (valamint idén Cegléden), neves hazai fiatal rockzenészekből álló oktatógárdával, és ez a budapesti leágazás tartja ma (2014. június 12.) az évzáró koncertjét a Dürer-kert komplexum kertjében este fél 7-től (18.30). (A debreceni és ceglédi suli évzáró koncertjei már lezajlottak június elején.)

A tanulók alkotta alkalmi zenekarok által eljátszott repertoár idén az Abbától a Rolling Stones-ig terjed, legalábbis betűrendben, de az Arctic Monkey, a Papa Roach, a Green Day, Michael Jackson, a Queen és számos más külföldi – sajnos, jórészt angolszász területről származó vagy ott befutott – zenész és zenekar mellett jó pár magyar előadó, többek közt az LGT, a Road és a Kispál és a Borz dalai is elhangzanak, hogy az est sztárvendégeként magát 2 taggal (Tóth Tibi és Csipa, azaz Ördögh Tibi) képviseltető Hooliganst már ne is említsem – ők fellépőként is részt vesznek saját daluk előadásában, és a koncert elején Rocksuli tanárai is fellépnek.

A mintegy 40 szám 700 Ft-os belépőért hallgatható meg.

Aki a vb-nyitómeccs miatt aggódik: a Dürer-kertben kivetítőn az is megtekinthető, és a koncerthelyszíntől mintegy 3 percnyi sétára van.


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek