Év koncertje - szavazás

Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

2014. június 12.  ·   Ajánló   ·  Zerge

Nem tudom, kinek mit mond a Rocksuli neve – nem, nem az azonos című, 2003-as Jack Black-filmre gondolok, bár az sem rossz –, mindenesetre az iskola már csaknem 25 éve létezik. Budapestről nézve apróbb szépséghiba, hogy Debrecenben, ahol a félév- és az évzáró koncertekre olyan helyekre kerül sor, mint a Lovarda vagy a Roncsbár, mostanában a tanulók nagy száma miatt már teljes két napon át.

Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

Annyi azért kitalálható az iskola nevéből, hogy mivel foglalkozik: rockzenét művelni vágyó ifjakat és nem annyira ifjakat (nincs jelentkezési korhatár, jelenleg a tanulók nagyjából 3 és 50 év közöttiek) vezetnek be a hangszerkezelés és a zeneelmélet világába. Ja, meg persze az éneklésébe, mert énekeseket is képeznek, nemcsak hangszereseket.

Nos, az iskola tavalyelőtt megnyitotta kapuit Budapesten is (valamint idén Cegléden), neves hazai fiatal rockzenészekből álló oktatógárdával, és ez a budapesti leágazás tartja ma (2014. június 12.) az évzáró koncertjét a Dürer-kert komplexum kertjében este fél 7-től (18.30). (A debreceni és ceglédi suli évzáró koncertjei már lezajlottak június elején.)

A tanulók alkotta alkalmi zenekarok által eljátszott repertoár idén az Abbától a Rolling Stones-ig terjed, legalábbis betűrendben, de az Arctic Monkey, a Papa Roach, a Green Day, Michael Jackson, a Queen és számos más külföldi – sajnos, jórészt angolszász területről származó vagy ott befutott – zenész és zenekar mellett jó pár magyar előadó, többek közt az LGT, a Road és a Kispál és a Borz dalai is elhangzanak, hogy az est sztárvendégeként magát 2 taggal (Tóth Tibi és Csipa, azaz Ördögh Tibi) képviseltető Hooliganst már ne is említsem – ők fellépőként is részt vesznek saját daluk előadásában, és a koncert elején Rocksuli tanárai is fellépnek.

A mintegy 40 szám 700 Ft-os belépőért hallgatható meg.

Aki a vb-nyitómeccs miatt aggódik: a Dürer-kertben kivetítőn az is megtekinthető, és a koncerthelyszíntől mintegy 3 percnyi sétára van.


 

 

Szólj hozzá!


Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek