Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

2014. június 12.  ·   Ajánló   ·  Zerge

Nem tudom, kinek mit mond a Rocksuli neve – nem, nem az azonos című, 2003-as Jack Black-filmre gondolok, bár az sem rossz –, mindenesetre az iskola már csaknem 25 éve létezik. Budapestről nézve apróbb szépséghiba, hogy Debrecenben, ahol a félév- és az évzáró koncertekre olyan helyekre kerül sor, mint a Lovarda vagy a Roncsbár, mostanában a tanulók nagy száma miatt már teljes két napon át.

Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

Annyi azért kitalálható az iskola nevéből, hogy mivel foglalkozik: rockzenét művelni vágyó ifjakat és nem annyira ifjakat (nincs jelentkezési korhatár, jelenleg a tanulók nagyjából 3 és 50 év közöttiek) vezetnek be a hangszerkezelés és a zeneelmélet világába. Ja, meg persze az éneklésébe, mert énekeseket is képeznek, nemcsak hangszereseket.

Nos, az iskola tavalyelőtt megnyitotta kapuit Budapesten is (valamint idén Cegléden), neves hazai fiatal rockzenészekből álló oktatógárdával, és ez a budapesti leágazás tartja ma (2014. június 12.) az évzáró koncertjét a Dürer-kert komplexum kertjében este fél 7-től (18.30). (A debreceni és ceglédi suli évzáró koncertjei már lezajlottak június elején.)

A tanulók alkotta alkalmi zenekarok által eljátszott repertoár idén az Abbától a Rolling Stones-ig terjed, legalábbis betűrendben, de az Arctic Monkey, a Papa Roach, a Green Day, Michael Jackson, a Queen és számos más külföldi – sajnos, jórészt angolszász területről származó vagy ott befutott – zenész és zenekar mellett jó pár magyar előadó, többek közt az LGT, a Road és a Kispál és a Borz dalai is elhangzanak, hogy az est sztárvendégeként magát 2 taggal (Tóth Tibi és Csipa, azaz Ördögh Tibi) képviseltető Hooliganst már ne is említsem – ők fellépőként is részt vesznek saját daluk előadásában, és a koncert elején Rocksuli tanárai is fellépnek.

A mintegy 40 szám 700 Ft-os belépőért hallgatható meg.

Aki a vb-nyitómeccs miatt aggódik: a Dürer-kertben kivetítőn az is megtekinthető, és a koncerthelyszíntől mintegy 3 percnyi sétára van.


 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek