Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

2014. június 12.  ·   Ajánló   ·  Zerge

Nem tudom, kinek mit mond a Rocksuli neve – nem, nem az azonos című, 2003-as Jack Black-filmre gondolok, bár az sem rossz –, mindenesetre az iskola már csaknem 25 éve létezik. Budapestről nézve apróbb szépséghiba, hogy Debrecenben, ahol a félév- és az évzáró koncertekre olyan helyekre kerül sor, mint a Lovarda vagy a Roncsbár, mostanában a tanulók nagy száma miatt már teljes két napon át.

Bemutatkozik a jövő rocknemzedéke a Dürerben

Annyi azért kitalálható az iskola nevéből, hogy mivel foglalkozik: rockzenét művelni vágyó ifjakat és nem annyira ifjakat (nincs jelentkezési korhatár, jelenleg a tanulók nagyjából 3 és 50 év közöttiek) vezetnek be a hangszerkezelés és a zeneelmélet világába. Ja, meg persze az éneklésébe, mert énekeseket is képeznek, nemcsak hangszereseket.

Nos, az iskola tavalyelőtt megnyitotta kapuit Budapesten is (valamint idén Cegléden), neves hazai fiatal rockzenészekből álló oktatógárdával, és ez a budapesti leágazás tartja ma (2014. június 12.) az évzáró koncertjét a Dürer-kert komplexum kertjében este fél 7-től (18.30). (A debreceni és ceglédi suli évzáró koncertjei már lezajlottak június elején.)

A tanulók alkotta alkalmi zenekarok által eljátszott repertoár idén az Abbától a Rolling Stones-ig terjed, legalábbis betűrendben, de az Arctic Monkey, a Papa Roach, a Green Day, Michael Jackson, a Queen és számos más külföldi – sajnos, jórészt angolszász területről származó vagy ott befutott – zenész és zenekar mellett jó pár magyar előadó, többek közt az LGT, a Road és a Kispál és a Borz dalai is elhangzanak, hogy az est sztárvendégeként magát 2 taggal (Tóth Tibi és Csipa, azaz Ördögh Tibi) képviseltető Hooliganst már ne is említsem – ők fellépőként is részt vesznek saját daluk előadásában, és a koncert elején Rocksuli tanárai is fellépnek.

A mintegy 40 szám 700 Ft-os belépőért hallgatható meg.

Aki a vb-nyitómeccs miatt aggódik: a Dürer-kertben kivetítőn az is megtekinthető, és a koncerthelyszíntől mintegy 3 percnyi sétára van.


 

 

Szólj hozzá!


Csak most búcsúztatták el Aviciit

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.

Annyira visszavonul Michael Bublé, hogy turnéra indul: Bécsben is koncertezik!

Azt innen nehéz megmondani, hogy az újságíró kergette a szenzációt vagy Bublé beszélt félre, mindenesetre felröppent a hír, hogy a népszerű énekes visszavonul a nagyközönségtől, csak stúdiózni fog.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek