Beyoncé és Adele dobosa a Trafóban

2012/11/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Beyoncé, Adele, Toni Braxton, Erykah Badu, Jill Scott, Sonny Rollins, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Kenny Garrett, D'Angelo - csak egy rövidített lista azokkal a nevekkel, akikkel a csodagyereknek titulált dobos, Chris (Daddy) Dave együtt dolgozott ezidáig.

Beyoncé és Adele dobosa a Trafóban

Bizony, az ő játéka hallható Adele 21 című, 6 Grammy-díjat bezsebelt és 25 milliós példányszámban eladott lemezén is. Európai turnéja keretében, Amszterdam, Stockholm, Gent, Prága és Bergen után érkezik a Trafóba november 14-én.

Chris Dave még nem volt húszéves, amikor Kenny Garrett együttesével fellépett Budapesten, a Pecsában. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk a koncertjén, ahogy akkor is, ha nagyon mai és intenzív zenei élményre vágyunk. Játéka utánozhatatlanul egyéni, mégis tökéletesen működik bármilyen zenei szituációban. Mindezt jól példázza egy nem is olyan rövid felsorolás zenészpartnereiről, akik meglehetősen különböző stílusok legnagyobbjai: Adele, Beyonce, D’Angelo, Terrence Blanchard, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Mos Def, Erykah Badu, Talib Kweli, Jill Scott, Meshell N’Degeocello, Lalah Hathaway, Sonny Rollins. Jazz körökben pedig néhány hónapja itthon is nagy feltűnést keltett Robert Glasper Experiment Black Radio című lemeze, melyen szintén Chris Dave dobol. Saját zenekarával rengeteg stílust bejárnak; saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is játszanak (Jimi Hendrix, Fela Kuti, J Dilla, Radiohead). A legjobb ajánló azonban maga a zene, mely az alábbi linkeken elérhető.

A szervezők nem véletlenszerűen választották ki az előzenekart, Chris Dave előtt az Amoeba lép színpadra a Trafóban, akik friss és hiánypótló zenéjükkel gazdagítják a hazai klubéletet. A mostani kibővült felállásában nagyjából egy éve játszik együtt a négy zenész. A kezdeti trió formáció Sabák Péter összehívására jött létre a (ma is aktív) Fixi4 nevű hiphop bandában való közös zenélések élményeiből fakadóan. Közös gyökereiket funk, jazz és hip-hop szituációkban érték tetten, valamint az elektronikus beatmaker hozzáállás is közös halmazt jelent az együttes kebelezési területében.

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek