Év koncertje - szavazás

Beyoncé és Adele dobosa a Trafóban

2012. november 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Beyoncé, Adele, Toni Braxton, Erykah Badu, Jill Scott, Sonny Rollins, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Kenny Garrett, D'Angelo - csak egy rövidített lista azokkal a nevekkel, akikkel a csodagyereknek titulált dobos, Chris (Daddy) Dave együtt dolgozott ezidáig.

Beyoncé és Adele dobosa a Trafóban

Bizony, az ő játéka hallható Adele 21 című, 6 Grammy-díjat bezsebelt és 25 milliós példányszámban eladott lemezén is. Európai turnéja keretében, Amszterdam, Stockholm, Gent, Prága és Bergen után érkezik a Trafóba november 14-én.

Chris Dave még nem volt húszéves, amikor Kenny Garrett együttesével fellépett Budapesten, a Pecsában. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk a koncertjén, ahogy akkor is, ha nagyon mai és intenzív zenei élményre vágyunk. Játéka utánozhatatlanul egyéni, mégis tökéletesen működik bármilyen zenei szituációban. Mindezt jól példázza egy nem is olyan rövid felsorolás zenészpartnereiről, akik meglehetősen különböző stílusok legnagyobbjai: Adele, Beyonce, D’Angelo, Terrence Blanchard, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Mos Def, Erykah Badu, Talib Kweli, Jill Scott, Meshell N’Degeocello, Lalah Hathaway, Sonny Rollins. Jazz körökben pedig néhány hónapja itthon is nagy feltűnést keltett Robert Glasper Experiment Black Radio című lemeze, melyen szintén Chris Dave dobol. Saját zenekarával rengeteg stílust bejárnak; saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is játszanak (Jimi Hendrix, Fela Kuti, J Dilla, Radiohead). A legjobb ajánló azonban maga a zene, mely az alábbi linkeken elérhető.

A szervezők nem véletlenszerűen választották ki az előzenekart, Chris Dave előtt az Amoeba lép színpadra a Trafóban, akik friss és hiánypótló zenéjükkel gazdagítják a hazai klubéletet. A mostani kibővült felállásában nagyjából egy éve játszik együtt a négy zenész. A kezdeti trió formáció Sabák Péter összehívására jött létre a (ma is aktív) Fixi4 nevű hiphop bandában való közös zenélések élményeiből fakadóan. Közös gyökereiket funk, jazz és hip-hop szituációkban érték tetten, valamint az elektronikus beatmaker hozzáállás is közös halmazt jelent az együttes kebelezési területében.

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek