Év koncertje - szavazás

Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról

2013. június 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már csak 20-at kell aludnunk, és láthatjuk-hallhatjuk a Dire Straits alapítóját, az örökifjú Mark Knopflert és csapatát: június 22-én, szombaton este adnak koncertet a Budapest Arénában.

Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról

A legendás énekes-gitáros mindmáig imád fellépni, s noha a turnékon odafigyel arra, hogy legyen elég ideje pihenni is, úgy gondolja, hogy semmi nem helyettesítheti a közönség és az előadó közötti kémiát az élő koncerteken. A saját szavaival támasztjuk alá mindezt:

"Nagyon fontos, hogy koncertezhessek, a legfontosabb része annak a körnek, ami a dalkészítéssel kezdődik, majd a stúdióban, a lemezfelvétellel folytatódik, végül a turnékkal zárul. Óriási motiváció emberek előtt zenélni, mindig jobbra ösztökélik az előadót." - nyilatkozta nemrégiben.

"Ha ennyi ideje zenélsz és ennyi ideje játszod ezeket a dalokat, akkor óhatatlanul is újabb módokat és stílusokat találsz ki rájuk. Ezek nagy része jól működik, és a közönség is szereti, azonban mindig lesznek olyan dalok vagy olyan zenei megoldások, amihez egyszerűen nem lehet hozzányúlni. Ilyen  például a Sultans Of Swing vége, ahol a csúsztatást mindig pontosan ugyanúgy kell megcsinálnom, mert egyszerűen az hozzátartozik a nótához az emberek fejében. Ettől kerek a világ, ezért azt mindig meg fogom hagyni pontosan olyannak." - mondta Mark Knopfler a régebbi dalai kapcsán

"A turnénak megvan az a mellékhatása is, hogy fiatalon tart. Egyrészt a közönség közvetlen szeretete, másrészt a fizikai igénybevételhez kénytelen vagy jó kondicióban lenni. Ráadásul a koncertek után legtöbbször még megyünk a reptérre, a következő városba, ahova hajnalban érkezünk, becsekkolunk a szállodába és jó esetben hajnali 4 fele talán már el is tudunk menni aludni. Ehhez kell egyfajta lelki beállítottság is, de bírnod kell fizikailag is, főleg így, hatvan felett. De megéri, a turné végére a stáb már teljesen összeszokott családként üzemel, és bár valahol örülsz, hogy végre otthon lehetsz majd újra, de lelkileg feltölt és új energiákat ad. Ez az, amiért megéri még mindig csinálni."


Képtár

  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13439
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13440
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13442
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13443
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13444
 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek