Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról

2013/06/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már csak 20-at kell aludnunk, és láthatjuk-hallhatjuk a Dire Straits alapítóját, az örökifjú Mark Knopflert és csapatát: június 22-én, szombaton este adnak koncertet a Budapest Arénában.

Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról

A legendás énekes-gitáros mindmáig imád fellépni, s noha a turnékon odafigyel arra, hogy legyen elég ideje pihenni is, úgy gondolja, hogy semmi nem helyettesítheti a közönség és az előadó közötti kémiát az élő koncerteken. A saját szavaival támasztjuk alá mindezt:

"Nagyon fontos, hogy koncertezhessek, a legfontosabb része annak a körnek, ami a dalkészítéssel kezdődik, majd a stúdióban, a lemezfelvétellel folytatódik, végül a turnékkal zárul. Óriási motiváció emberek előtt zenélni, mindig jobbra ösztökélik az előadót." - nyilatkozta nemrégiben.

"Ha ennyi ideje zenélsz és ennyi ideje játszod ezeket a dalokat, akkor óhatatlanul is újabb módokat és stílusokat találsz ki rájuk. Ezek nagy része jól működik, és a közönség is szereti, azonban mindig lesznek olyan dalok vagy olyan zenei megoldások, amihez egyszerűen nem lehet hozzányúlni. Ilyen  például a Sultans Of Swing vége, ahol a csúsztatást mindig pontosan ugyanúgy kell megcsinálnom, mert egyszerűen az hozzátartozik a nótához az emberek fejében. Ettől kerek a világ, ezért azt mindig meg fogom hagyni pontosan olyannak." - mondta Mark Knopfler a régebbi dalai kapcsán

"A turnénak megvan az a mellékhatása is, hogy fiatalon tart. Egyrészt a közönség közvetlen szeretete, másrészt a fizikai igénybevételhez kénytelen vagy jó kondicióban lenni. Ráadásul a koncertek után legtöbbször még megyünk a reptérre, a következő városba, ahova hajnalban érkezünk, becsekkolunk a szállodába és jó esetben hajnali 4 fele talán már el is tudunk menni aludni. Ehhez kell egyfajta lelki beállítottság is, de bírnod kell fizikailag is, főleg így, hatvan felett. De megéri, a turné végére a stáb már teljesen összeszokott családként üzemel, és bár valahol örülsz, hogy végre otthon lehetsz majd újra, de lelkileg feltölt és új energiákat ad. Ez az, amiért megéri még mindig csinálni."


Képtár

  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13439
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13440
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13442
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13443
  • Bírnod kell fizikailag is! - Mark Knopfler a turnézásról kép 13444
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek