Bírod az íreket?

2013. március 08.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

És az ír gulyást? Meg az ír kocsma-punkot? A zöld színt? Ha igen a válasz legalább kettőre, akkor irtó gyorsan foglalj helyet a Firkin bulijára, amelyet a budapesti Szent Patrik-napi parádé társrendezvényeként tartanak meg március 17-én a Barba Negrában.

Bírod az íreket?

Patrik, az írek térítője és nemzeti szentje (387-461), Írország egyik védőszentje. Az ő tiszteletére nevezték ki március 17-et, halálának napját, az írek nemzeti ünnepének. Ezen a napon az ír férfiak, bárhol élnek is a világon, kalapjukra zöld rekettyelevelet tűznek, és így köszönnek egymásnak: „Áldjon meg az Isten és Szent Patrik”.

Egy mondás szerint, Szent Patrik napján mindenki ír lesz egy kicsit... Erre ad lehetőséget napközben az Akvárium klub, délután 5-től pedig a Barba Negra, ahol ír sör és ír gulyáskóstolóval indul az írek legnagyobb ünnepének estébe hajló mulatsága.

Az estén az ír kocsmazene mellett láthatunk hagyományos ír sztepptáncot, hallhatnak ír/skót kocsmapunkot, valamint a Firkint, akik első alkalommal lépnek hazai pályán színpadra a legismertebb ír ünnep alkalmából. A zenekar különleges meglepetést ígér azoknak, akik ezen az estén tetőtől talpig zöldben - zöld arcfestéssel zöld ruhában - érkeznek a koncertre.

A Szent Patrik nap mára már egy hatalmas bulivá vált az egész világon. Ezen a napon szinte minden nemzet az íreket ünnepli, felvonulással, zöld ruhákban, kalapokban, a bátrabbak pedig zöld arcfestéssel. Azok között, akik a legvadabb zöld ruhákban, vagy a legőrültebb zöld arcfestéssel érkeznek az őrült ír fesztiválra, ajándékokat sorsolunk ki” - mondta el Péter János, a Firkin fuvolása.

A koncert után kelta táncház és igazi ír kocsmabuli várható a fellépő zenekarok (Erin, LochNesz, Finnegans Wake) tagjaiból verbuválódó örömzenélésével.

Megjegyeznénk, hogy Írországban ezen a napon az ír rendőrség megerősített egységekkel van jelen az utcákon, mert az ír nem viccel: ha arról van szó, hogy meg kell ünnepelni Szent Patrik napját, akkor az hiba nélkül meg lesz ünnepelve:Jameson whiskey vagy Guinness sör nem marad felhasználatlanul.


Képtár

  • Bírod az íreket? kép 10793
  • Bírod az íreket? kép 10794
  • Bírod az íreket? kép 10795
  • Bírod az íreket? kép 10796
  • Bírod az íreket? kép 10798
  • Bírod az íreket? kép 10799
  • Bírod az íreket? kép 10800
  • Bírod az íreket? kép 10801
 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek