Év koncertje - szavazás

Bírod az íreket?

2013. március 08.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

És az ír gulyást? Meg az ír kocsma-punkot? A zöld színt? Ha igen a válasz legalább kettőre, akkor irtó gyorsan foglalj helyet a Firkin bulijára, amelyet a budapesti Szent Patrik-napi parádé társrendezvényeként tartanak meg március 17-én a Barba Negrában.

Bírod az íreket?

Patrik, az írek térítője és nemzeti szentje (387-461), Írország egyik védőszentje. Az ő tiszteletére nevezték ki március 17-et, halálának napját, az írek nemzeti ünnepének. Ezen a napon az ír férfiak, bárhol élnek is a világon, kalapjukra zöld rekettyelevelet tűznek, és így köszönnek egymásnak: „Áldjon meg az Isten és Szent Patrik”.

Egy mondás szerint, Szent Patrik napján mindenki ír lesz egy kicsit... Erre ad lehetőséget napközben az Akvárium klub, délután 5-től pedig a Barba Negra, ahol ír sör és ír gulyáskóstolóval indul az írek legnagyobb ünnepének estébe hajló mulatsága.

Az estén az ír kocsmazene mellett láthatunk hagyományos ír sztepptáncot, hallhatnak ír/skót kocsmapunkot, valamint a Firkint, akik első alkalommal lépnek hazai pályán színpadra a legismertebb ír ünnep alkalmából. A zenekar különleges meglepetést ígér azoknak, akik ezen az estén tetőtől talpig zöldben - zöld arcfestéssel zöld ruhában - érkeznek a koncertre.

A Szent Patrik nap mára már egy hatalmas bulivá vált az egész világon. Ezen a napon szinte minden nemzet az íreket ünnepli, felvonulással, zöld ruhákban, kalapokban, a bátrabbak pedig zöld arcfestéssel. Azok között, akik a legvadabb zöld ruhákban, vagy a legőrültebb zöld arcfestéssel érkeznek az őrült ír fesztiválra, ajándékokat sorsolunk ki” - mondta el Péter János, a Firkin fuvolása.

A koncert után kelta táncház és igazi ír kocsmabuli várható a fellépő zenekarok (Erin, LochNesz, Finnegans Wake) tagjaiból verbuválódó örömzenélésével.

Megjegyeznénk, hogy Írországban ezen a napon az ír rendőrség megerősített egységekkel van jelen az utcákon, mert az ír nem viccel: ha arról van szó, hogy meg kell ünnepelni Szent Patrik napját, akkor az hiba nélkül meg lesz ünnepelve:Jameson whiskey vagy Guinness sör nem marad felhasználatlanul.


Képtár

  • Bírod az íreket? kép 10793
  • Bírod az íreket? kép 10794
  • Bírod az íreket? kép 10795
  • Bírod az íreket? kép 10796
  • Bírod az íreket? kép 10798
  • Bírod az íreket? kép 10799
  • Bírod az íreket? kép 10800
  • Bírod az íreket? kép 10801
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek