Bírod az íreket?

2013. március 08.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

És az ír gulyást? Meg az ír kocsma-punkot? A zöld színt? Ha igen a válasz legalább kettőre, akkor irtó gyorsan foglalj helyet a Firkin bulijára, amelyet a budapesti Szent Patrik-napi parádé társrendezvényeként tartanak meg március 17-én a Barba Negrában.

Bírod az íreket?

Patrik, az írek térítője és nemzeti szentje (387-461), Írország egyik védőszentje. Az ő tiszteletére nevezték ki március 17-et, halálának napját, az írek nemzeti ünnepének. Ezen a napon az ír férfiak, bárhol élnek is a világon, kalapjukra zöld rekettyelevelet tűznek, és így köszönnek egymásnak: „Áldjon meg az Isten és Szent Patrik”.

Egy mondás szerint, Szent Patrik napján mindenki ír lesz egy kicsit... Erre ad lehetőséget napközben az Akvárium klub, délután 5-től pedig a Barba Negra, ahol ír sör és ír gulyáskóstolóval indul az írek legnagyobb ünnepének estébe hajló mulatsága.

Az estén az ír kocsmazene mellett láthatunk hagyományos ír sztepptáncot, hallhatnak ír/skót kocsmapunkot, valamint a Firkint, akik első alkalommal lépnek hazai pályán színpadra a legismertebb ír ünnep alkalmából. A zenekar különleges meglepetést ígér azoknak, akik ezen az estén tetőtől talpig zöldben - zöld arcfestéssel zöld ruhában - érkeznek a koncertre.

A Szent Patrik nap mára már egy hatalmas bulivá vált az egész világon. Ezen a napon szinte minden nemzet az íreket ünnepli, felvonulással, zöld ruhákban, kalapokban, a bátrabbak pedig zöld arcfestéssel. Azok között, akik a legvadabb zöld ruhákban, vagy a legőrültebb zöld arcfestéssel érkeznek az őrült ír fesztiválra, ajándékokat sorsolunk ki” - mondta el Péter János, a Firkin fuvolása.

A koncert után kelta táncház és igazi ír kocsmabuli várható a fellépő zenekarok (Erin, LochNesz, Finnegans Wake) tagjaiból verbuválódó örömzenélésével.

Megjegyeznénk, hogy Írországban ezen a napon az ír rendőrség megerősített egységekkel van jelen az utcákon, mert az ír nem viccel: ha arról van szó, hogy meg kell ünnepelni Szent Patrik napját, akkor az hiba nélkül meg lesz ünnepelve:Jameson whiskey vagy Guinness sör nem marad felhasználatlanul.


Képtár

  • Bírod az íreket? kép 10793
  • Bírod az íreket? kép 10794
  • Bírod az íreket? kép 10795
  • Bírod az íreket? kép 10796
  • Bírod az íreket? kép 10798
  • Bírod az íreket? kép 10799
  • Bírod az íreket? kép 10800
  • Bírod az íreket? kép 10801
 

 

Szólj hozzá!


Palkonyának már van saját hangja!

Palkonyának már van saját hangja!

Az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!

A csupaszív amerikai és a megszeppent skót világsztár is elégedetten távozott Veszprémből

Két igazán szerethető énekes, két tökéletes koncert, és végre esőmentes fesztivál-élmény a csütörtöki napunk története, ahol még egy rögtönzött táncverseny, és egy elfelejtett dalszöveg részlet is belefért a produkcióba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek