Brazil thrashertesók a Dürerben – Cavalera plays Sepultura

2023/10/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A tesók szó most nem a szlengből jön, hanem "vérből": Max (54) és Iggor Cavalera (52) alapította a Sepultura zenekart. Új névvel – simply Cavalera –, viszont régi dalokkal térnek vissza hozzánk: a Sepultura két első lemeze újra felvett verziójával indulnak turnéra, amely november 30-án érkezik a Dürer Kertbe.

Brazil thrashertesók a Dürerben – Cavalera plays Sepultura

A Sepultura klasszikus felállása 1996. december 16-án adta utolsó koncertjét, miután Max személyi ellentétek miatt kilépett az együttesből. Az új frontember az amerikai Derrick Green lett, akivel azóta is folyamatosan készíti új albumait a zenekar. Iggor 2006-os távozása után a Sepulturában nem maradt alapító tag.

A zenetörténet hemzseg a "családi" zenekaroktól és együttműködésektől: a skála egyik végén mondjuk a Gallagher fivérek állnak, akik a mai napig képtelenek békét kötni egymással, a másik végén meg pl. a nemrég a Szigeten járt Billie Eilish és Finneas O'Connell – akik tökéletesen együtt tudnak dolgozni. A Cavalera testvérek között is volt vagy egy évtizedes mosolyszünet, amely a Cavalera Conspiracy megalakulásával lezárult: 2008 és 2017 között négy albumot is megjelentettek, most pedig új néven, szimplán Cavaleraként rögzítették ismét a Sepultura két legendás lemezét: a Bestial Devastationt és a Morbid Visionst.

Azzal, hogy a brazil thrasherek visszatérnek az agresszív, ősi gyökereikhez, nyilvánvalóvá válik, hogy a gitáros/énekes Max és a dobos Iggor között immáron tartós a béke. Mi több, a család a színpadon is tovább bővül, hiszen a szólógitáron őket kísérő Travis Stone (Pig destroyer, Desolus) mellett basszusgitáron Igor Amadeus Cavalera, Max 28 éves fia (Healing magic, Go ahead and die) fog játszani.

A fivérek hűek maradtak a kezdeti idők nyers, ellentmondásos energiáihoz és a nyolcvanas évek kaotikus fellépéseihez... A négyesfogat friss lendülettel ragadja meg ezen két album temetői esszenciáját, az elejétől a végéig bemutatva, hogy a Morbid Visions és a Bestial Devastation még a holtakat is feltámasztja – immáron másodszor.

A szerencsésebbek idén már hallhatták Max Cavalerát a Soulfly-jal, viszont akiben maradt némi hiányérzet a Sepultura-dalokkal kapcsolatban, annak itt a második esély november 30-án a Dürer Kertben.

 

 

Cavalera, Sepultura, Max Cavalera, Iggor Cavalera, testvérek, Dürer

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek