Ez a helyszín pedig nem más, mint a közismert New Orleans Klub helyén nyíló Budapest Bár, amelynek programjairól október végétől a zenekart szervező csapat gondoskodik.
Az új műsorral, amellyel 2012. október 24-én a hely debütál, ismét egy eltűnőben lévő hagyomány feltámasztására törekednek. Ezúttal arra vállalkoznak, hogy egy megfakult fényű műfajt, a cigányzenét fogalmazzák újra és keltsék életre. Különleges műsoruk művészi alternatívát nyújt a hazai éttermek cigányzenei kínálatához képest, ugyanakkor betekintést ad a magyar cigányzene híres alakjainak életébe is. Mulatságos és tanulságos történetek kelnek életre, hagyományos és ínyenc fogások kíséretében. A Budapest Bár kitűnő muzsikusai a cigányzene inspirálta klasszikusokból, híres cigánydallamokból, a cigányzenészek szórakoztató repertoárjából válogatnak – a tőlük megszokott színvonalon és igényességgel.
A Budapest Bár dobosa, a kitűnő humorú Kisvári Ferenc új oldaláról mutatkozik be: ővé lesz a konfereanszié szerepe, aki bevezeti és elkalauzolja a nézőket a cigányzenészek izgalmas, színes világába. A zenekar kibővül egy nagyszerű zenésszel: Farkas Robi édesapja, a kitűnő brácsás, Farkas István is csatlakozik a fiúkhoz. István, a Száztagú Cigányzenekar korábbi szólamvezetője, évtizedek óta muzsikál szállodákban, éttermekben – ismert és elismert muzsikus. Köztudott, hogy a zenészcsaládokban hagyomány a zenei tudás és a zene szeretete, így Robi is édesapjának köszönheti pályája elindulását.
Az estéhez illő menüt a zenekar Rózsikája – a cimbalmos Farkas Misi és a bőgős Farkas Ricsi édesanyja – állítja össze Dobos Attilával, a Budapest Bár gasztronómiai vezetőjével olyan ételekből, amelyeket a Budapest Bár tagjai már többször leteszteltek. Rózsi lecsója után egy igazi gourmet is háromszor tunkolja ki a fazekat, Attilával pedig a profizmus is beköltözik a háziasszony konyhájába! Rózsi nemcsak kitűnően főz, hanem bölcsességével, sajátos világlátásával és kirobbanó életkedvével mindenkit lefegyverez. A Budapest Bár tagjai a próbák alatt az ő lakásában, az ő főztjének köszönhetően váltak közösséggé. A cigány „baróságokból” összeállított menüsorban olyan különlegességeket kóstolhatnak meg a vendégek, mint a bodag fokhagymás tejföllel, csávófogóleves, lecsós nokedli, rücsköshús, vagy a töltöttdagadó.
"Régebben a Misiék lakásában próbáltunk, a Blaha mögött egy bérházban, a harmadik emeleten. A szobában ott áll a cimbalom, a bőgő, a zongora, a lakásban zenél egy cigányzenekar, zeng az egész omladozó gangosház. Ezalatt a Misiék anyukája, Rózsi irgalmatlan finomságokat főz, és mikor odamegyünk próbálni, akkor nagyon jókat kajálunk, beszélgetünk, iszunk, közben szól a szobában a zene, cserélődnek az emberek. …Igazán kellemes időtöltés, kicsit olyan, mint egy szerb film, megy az élet, kaja, pia, muzsika, és közben izgalmas, kreatív dolgok születnek a szobában." (KISS TIBI)
"Anyu egy mamma feeling. Igaz, hogy egyidősek a Lovasival, mégis úgy jön be hozzánk a Lovi, mintha anyu az anyja lenne. Mindenkiről minden pletykát tudott, a legbelsőbb gondolataikat, a legféltettebb titkaikat beszélték meg vele. Azok a próbák annyira jók voltak! Mindenkinek volt egy gyerekkori anyafilm-jelenete, ami visszajött: anyu főz kint, mi meg játszunk bent, néha kimegyünk, eszünk, ő meg helyrerak mindenkit nagy hangon, a maga természetességével." (FARKAS MISI)
(Részletek a hamarosan megjelenő Budapest Bár – Öröm zene című riportkönyvből (szerk: Vajay Zsófia és Bombera Krisztina).
További BB-hír, hogy megjelent a társulat második dvd-e HOPPÁ! KONCERTSZÍNHÁZ címmel. A HOPPÁ! című előadást a Magyar Televízió 2012. áprilisában rögzítette. A DVD-re extraként felkerültek a koncerten elhangzott ráadás számok is, valamint egy paródia, amelynek előadója Frenk, a Budapest Bár énekese. Frenk a rövidfilmben megcsillogtatja színészi képességeit: tolmácsolásában előkerülnek a tagokra legjellemzőbb gesztusok, stílusok, manírok, jó adag iróniával fűszerezve.
Szólj hozzá!