Cannes-i nagydíjas film operatőrével forgatott a Zagar

2015/06/17  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Zagar neve már nem először merül fel filmes vonatkozásban, gondoljunk csak a Szezon című film közkedvelt betétdalára, az Eastern Sugarra. A legújabb klipjük azonban – melyben Kama (Mary Popkids) vendégszerepel – rögtön két szálon is kapcsolódik a filmekhez. Egyrészről ugyanis a dal „Az éjszakám a nappalod” című mozi betétdala lesz, másrészt a klip operatőre az az Erdély Mátyás, aki az idei cannes-i filmfesztivál nagydíjas filmje, a Saul fia operatőre volt.

Cannes-i nagydíjas film operatőrével forgatott a Zagar

Erdély Matyi vitathatatlanul az egyik legtehetségesebb magyar operatőr, aki az Artic Monkeystól a Foals-ig több külföldi klipet is forgatott már, de magyart még soha” – meséli Turán Eszter, a klip gyártásáért felelős Moviebar Productions producere. –„Korábban is dolgoztunk már együtt, de most Miki 357 rendező barátom kért meg, hogy segítsek a klip létrejöttében, így közösen kértük fel Matyit. A ’Saul fiá’-nak cannes-i fogadtatása miatt kicsit át is kellett szerveznünk a klipforgatást.”

A Zagar és a Moviebar Productions együttműködése sem mai keletű.

„Már a Bossa Astoria klipnél is együtt dolgoztunk” – folytatja Eszter. – „Balázzsal eléggé egyezett akkoriban a baráti körünk, talán valami buliban  jött az ötlet, hogy csináljunk közösen klipet a Bossa Astoriára.”

A dal nagyjából egy hónapja jelent meg, de a közös munka gondolata a Zagar és Kama között már egy éve érlelődött.

Kamával a tavalyi VOLT fesztiválon, a Random Tripen játszottunk együtt. A koncert után aztán megbeszéltük, hogy jó lenne, ha majd egy ponton összehoznánk egy közös dolgot. Amikor elkezdtem írni ’Az éjszakám a nappalod’ c. film zenéjét, egy házibuli jelenethez készült számnál jutott eszembe, hogy ez jól állna neki. Átküldtem az alapot, amit pár napon belül egy jó kis énekdallammal küldött vissza, aztán ez lett a munkafolyamat. Tulajdonképpen nem is találkoztunk, úgy készült el a Sleepwalking.” – meséli Zságer Balázs.

A Zagar nyári fesztiválturnéjának több állomásán is vendégszerepel majd Kama, így többek között a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon is.

A videó szomorú aktualitása, hogy a főszereplő Kovácsy Tibor, a Magyar Narancs újságírója és a Tilos Rádió legendás műsorvezetője a napokban hunyt el. A zenekar az ő emlékének tiszteleg a klippel.


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek