Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

2014/02/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mostanában nem csak a zenekarok ünnepelnek 10+, 20+ évfordulókat, a pesti bulihelyek között is van olyan, ami túlélt válságot, kormány- és ideológiaváltást, meteoresőt, mindent. Például a Fat Mo's, amely neve ellenére sem visel semmilyen gondolatközösséget a szesztilalommal...

Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

A 90-es évek elején számtalan újdonságot fújt Magyarországra a változás szele, mindenképpen az áldásosak közé sorolható a pubkultúra megjelenése, ami igazán cool helyek alapításához vezetett a fővárosban (is). A Nyáry Pál utcai Fat Mo’s 1994-ben nyílt meg egy trendeken átívelő enteriőrrel és a klasszik pub-miliővel. Nyers tégla, sok fa, lágy fények, otthonosság és a berendezéshez tartozó, beláthatatlan mennyiségű szesz. Mindez megfejelve az alkoholtilalom korabeli zugivók (speakeasy) koncepciójával – ahogyan arra a név is utal.

A szesztilalmat ugyanis 1919-ben iktatták törvénybe az USA-ban, majd 1933-ban vált ismét legálissá az alkoholfogyasztás, amikor a közvélemény már tudta, hogy a szesz tilalma megbukott. A "húszas évek" sok színes figurát szült. "Kövér" Mo Smith és Isadora "Izzy" Einstein, New-York-i szeszügynökök minden idők legdörzsöltebb "üzletemberei " voltak. Testes, kövér emberek, akik egyenként 240 fontot (kb.110 kilót) nyomtak. A páros 1920-tól 1925-ig razziázta a zugkocsmákat álruhában, rabbinak, halásznak, futballistának vagy szeszcsempésznek öltözve, 4397 letartóztatást hajtottak végre, több mint 5 millió üveg zugalkoholt koboztak el. A történetnek gyönyörű vége van: kövér Mo végül is belátta a régi mondás igazát: "ha nem tudod legyőzni őket, állj közéjük", és 1927-ben megnyitotta saját zugkocsmáját.

A Fat Mo’s-ra már 20 éve lehet garantáltan számítani, ezt lesz hivatott ünnepelni az a 20. születésnapi party március 1-én! A Fat Mo’s sztárvendége a Megasztár második szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel” lesz, koncert után pedig ki más, mint DJ Fat zenél.

 Mindenki vendégük egy koktélra!


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek