Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

2014. február 18.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mostanában nem csak a zenekarok ünnepelnek 10+, 20+ évfordulókat, a pesti bulihelyek között is van olyan, ami túlélt válságot, kormány- és ideológiaváltást, meteoresőt, mindent. Például a Fat Mo's, amely neve ellenére sem visel semmilyen gondolatközösséget a szesztilalommal...

Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

A 90-es évek elején számtalan újdonságot fújt Magyarországra a változás szele, mindenképpen az áldásosak közé sorolható a pubkultúra megjelenése, ami igazán cool helyek alapításához vezetett a fővárosban (is). A Nyáry Pál utcai Fat Mo’s 1994-ben nyílt meg egy trendeken átívelő enteriőrrel és a klasszik pub-miliővel. Nyers tégla, sok fa, lágy fények, otthonosság és a berendezéshez tartozó, beláthatatlan mennyiségű szesz. Mindez megfejelve az alkoholtilalom korabeli zugivók (speakeasy) koncepciójával – ahogyan arra a név is utal.

A szesztilalmat ugyanis 1919-ben iktatták törvénybe az USA-ban, majd 1933-ban vált ismét legálissá az alkoholfogyasztás, amikor a közvélemény már tudta, hogy a szesz tilalma megbukott. A "húszas évek" sok színes figurát szült. "Kövér" Mo Smith és Isadora "Izzy" Einstein, New-York-i szeszügynökök minden idők legdörzsöltebb "üzletemberei " voltak. Testes, kövér emberek, akik egyenként 240 fontot (kb.110 kilót) nyomtak. A páros 1920-tól 1925-ig razziázta a zugkocsmákat álruhában, rabbinak, halásznak, futballistának vagy szeszcsempésznek öltözve, 4397 letartóztatást hajtottak végre, több mint 5 millió üveg zugalkoholt koboztak el. A történetnek gyönyörű vége van: kövér Mo végül is belátta a régi mondás igazát: "ha nem tudod legyőzni őket, állj közéjük", és 1927-ben megnyitotta saját zugkocsmáját.

A Fat Mo’s-ra már 20 éve lehet garantáltan számítani, ezt lesz hivatott ünnepelni az a 20. születésnapi party március 1-én! A Fat Mo’s sztárvendége a Megasztár második szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel” lesz, koncert után pedig ki más, mint DJ Fat zenél.

 Mindenki vendégük egy koktélra!


 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek