Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

2014. február 18.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mostanában nem csak a zenekarok ünnepelnek 10+, 20+ évfordulókat, a pesti bulihelyek között is van olyan, ami túlélt válságot, kormány- és ideológiaváltást, meteoresőt, mindent. Például a Fat Mo's, amely neve ellenére sem visel semmilyen gondolatközösséget a szesztilalommal...

Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

A 90-es évek elején számtalan újdonságot fújt Magyarországra a változás szele, mindenképpen az áldásosak közé sorolható a pubkultúra megjelenése, ami igazán cool helyek alapításához vezetett a fővárosban (is). A Nyáry Pál utcai Fat Mo’s 1994-ben nyílt meg egy trendeken átívelő enteriőrrel és a klasszik pub-miliővel. Nyers tégla, sok fa, lágy fények, otthonosság és a berendezéshez tartozó, beláthatatlan mennyiségű szesz. Mindez megfejelve az alkoholtilalom korabeli zugivók (speakeasy) koncepciójával – ahogyan arra a név is utal.

A szesztilalmat ugyanis 1919-ben iktatták törvénybe az USA-ban, majd 1933-ban vált ismét legálissá az alkoholfogyasztás, amikor a közvélemény már tudta, hogy a szesz tilalma megbukott. A "húszas évek" sok színes figurát szült. "Kövér" Mo Smith és Isadora "Izzy" Einstein, New-York-i szeszügynökök minden idők legdörzsöltebb "üzletemberei " voltak. Testes, kövér emberek, akik egyenként 240 fontot (kb.110 kilót) nyomtak. A páros 1920-tól 1925-ig razziázta a zugkocsmákat álruhában, rabbinak, halásznak, futballistának vagy szeszcsempésznek öltözve, 4397 letartóztatást hajtottak végre, több mint 5 millió üveg zugalkoholt koboztak el. A történetnek gyönyörű vége van: kövér Mo végül is belátta a régi mondás igazát: "ha nem tudod legyőzni őket, állj közéjük", és 1927-ben megnyitotta saját zugkocsmáját.

A Fat Mo’s-ra már 20 éve lehet garantáltan számítani, ezt lesz hivatott ünnepelni az a 20. születésnapi party március 1-én! A Fat Mo’s sztárvendége a Megasztár második szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel” lesz, koncert után pedig ki más, mint DJ Fat zenél.

 Mindenki vendégük egy koktélra!


 

 

Szólj hozzá!


30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

A zenekar fotójára, amelyen a tagok láthatók meglehetősen deres hajjal, a Kreativ.hu oldalán bukkantunk.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek