Év koncertje - szavazás

Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

2014. február 18.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mostanában nem csak a zenekarok ünnepelnek 10+, 20+ évfordulókat, a pesti bulihelyek között is van olyan, ami túlélt válságot, kormány- és ideológiaváltást, meteoresőt, mindent. Például a Fat Mo's, amely neve ellenére sem visel semmilyen gondolatközösséget a szesztilalommal...

Caramel vendégségbe megy: 20 éves a Fat Mo's

A 90-es évek elején számtalan újdonságot fújt Magyarországra a változás szele, mindenképpen az áldásosak közé sorolható a pubkultúra megjelenése, ami igazán cool helyek alapításához vezetett a fővárosban (is). A Nyáry Pál utcai Fat Mo’s 1994-ben nyílt meg egy trendeken átívelő enteriőrrel és a klasszik pub-miliővel. Nyers tégla, sok fa, lágy fények, otthonosság és a berendezéshez tartozó, beláthatatlan mennyiségű szesz. Mindez megfejelve az alkoholtilalom korabeli zugivók (speakeasy) koncepciójával – ahogyan arra a név is utal.

A szesztilalmat ugyanis 1919-ben iktatták törvénybe az USA-ban, majd 1933-ban vált ismét legálissá az alkoholfogyasztás, amikor a közvélemény már tudta, hogy a szesz tilalma megbukott. A "húszas évek" sok színes figurát szült. "Kövér" Mo Smith és Isadora "Izzy" Einstein, New-York-i szeszügynökök minden idők legdörzsöltebb "üzletemberei " voltak. Testes, kövér emberek, akik egyenként 240 fontot (kb.110 kilót) nyomtak. A páros 1920-tól 1925-ig razziázta a zugkocsmákat álruhában, rabbinak, halásznak, futballistának vagy szeszcsempésznek öltözve, 4397 letartóztatást hajtottak végre, több mint 5 millió üveg zugalkoholt koboztak el. A történetnek gyönyörű vége van: kövér Mo végül is belátta a régi mondás igazát: "ha nem tudod legyőzni őket, állj közéjük", és 1927-ben megnyitotta saját zugkocsmáját.

A Fat Mo’s-ra már 20 éve lehet garantáltan számítani, ezt lesz hivatott ünnepelni az a 20. születésnapi party március 1-én! A Fat Mo’s sztárvendége a Megasztár második szériájának nyertese, Molnár Ferenc „Caramel” lesz, koncert után pedig ki más, mint DJ Fat zenél.

 Mindenki vendégük egy koktélra!


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek