Menopauza 1170x180

Chick Corea a Müpa felkérésére írt kompozíciót

2019/12/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A jazz utánozhatatlan legendája, Chick Corea negyedszer tér vissza a Müpába, és nem elég, hogy ez alkalommal Christian McBride és Brian Blade személyében olyan társak kísérik, akik külön-külön is megtöltenék a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet, további különlegesség, hogy március 24-én a koncert első részében egy, a tizenöt éves Müpa felkérésére írt Corea-kompozíció csendül majd fel.

Fotó: Toshi Sakurai

További, egyszeri és megismételhetetlen koncertekkel készül 2020-ra is a Müpa.

Kétszeres Grammy-jelölésével Debashish Bhattacharya napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, aki maga alkotta slide gitárjaival új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Legutóbbi lemezén a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal alkotott triót. A JOY!Guru felvételeit, amelyeket a Müpában március 4-én élőben hallhat a közönség, egyetlen éjszaka alatt rögzítették – minden előzetes egyeztetés vagy hangszerelés nélkül –, az egymásra figyelés olyan hőfokával, amellyel messze felülemelkedtek téren, időn és műfajokon.

A klasszikus arab dalok, a progresszív „irak 'n' roll” és az elektronikus zenék különleges elegye adja Dudu Tassa zenéjének kvintesszenciáját. Az izraeli gitáros-énekes április 1-jén a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

Három kimagasló jazz-zenész, mindhárman felléptek már nagy sikerrel a Müpában, de együtt még soha: pedig Avishai Cohen nagybőgős, Mark Guiliana dobos és Shai Maestro zongorista jegyzik a 21. század egyik legjobban fogadott jazzalbumát, a Gently Disturbed című lemezt, amellyel 2020-ban újra turnéra indulnak. A sikerlemezt megidéző április 29-i koncertet még különlegesebbé teszi, hogy része Cohen nagy, 50:50:50 projektjének: 2020-ban lesz 50 éves, ezért 50 koncertet tervez adni 50 országban, többek közt hazánkban is.

A New York Times szerint Cyrille Aimée jelenleg az egyik legfényesebb csillag a jazzénekesek galaxisában. A francia apa és dominikai anya gyerekeként napvilágot látott énekesnő élete csupa kaland: zenélt európai városok utcáin, énekelt párizsi kávéházakban, de fellépett többek közt a New York City Centerben Wynton Marsalisszal és a Jazz at Lincoln Center Orchestrával. Cyrille Aimée számára – aki május 8-án érkezik a Müpába – az improvizáció nemcsak kifejezőeszköz, hanem lételem.

Sarah McKenzie ausztrál énekes-zeneszerző fellépett már Michael Bublé háttérvokalistájaként és Chris Botti előzenekaraként. Május 10-én Secrets of My Heart című lemezének anyagát hozza el, és a hazaérkezésről énekel. Turnézó zenekarában pedig magyar szaxofonost is üdvözölhetünk Bolla Gábor személyében.

 

Aki bocsánatot kért Marlene Dietrichtől

Chick Corea, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek