Év koncertje - szavazás

Cirkusz és hiphop: jön a világhírű Cirque Éloize!

2013. november 20.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Rövidesen beszámolunk a Compagnia Finzi Pasca tegnapi, MÜPA-beli előadásáról, addig is további, új hírrel szolgálhatunk a témában. Nagyon messzire nem is kell mennünk, hiszen Daniele Finzi Pasca feleségét és a társulat kreatív igazgatóját, Julie Hamelin Finzit a címben szereplő látványszínház egyik alapítójaként tartják számon. A Cirque Éloize áprilisban érkezik Budapestre.

Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize!

A Cirque Éloize1993-as alapítása óta az újító természetű színházi és emberi gondolatok megvalósítására törekszik. A cirkuszművészetet kombinálják a színházzal, a zenével és a tánccal, így a cirkuszi művészet megújításának egyik legjelesebb képvislőivé váltak. Tíz saját showjával a Cirque Éloize 4000 előadást mutatott már be 40 ország 440 városában, az egész világon. A társulat szintén képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon, s például 12 érmet nyertek már a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon. A turnézó előadásokat kiegészítve a Cirque Éloize különleges nemzetközi eseményeken is fellép, már több mint 1300 ilyen rendezvényen vannak túl. Jelenleg két utazó előadásuk van: az iD és a CIRKOPOLIS.

Budapestre ezúttal az előbbi érkezik. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hip-hop és az utcai tánc keveréke.A 15 akrobata és előadóművész színpadi munkája - a vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint a rock és az elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével - Jean-Phi Goncalves és Alex McMahon tehetségét dicséri. Az iD-ban az akrobaták fegyelme vegyül a hip-hop táncosok energiájával, friss és magas fordulatszámú pörgést adva a modern cirkusznak.

Óriási öröm, hogy ezt a városi történetet megtölthetjük színekkel, szenvedéllyel és energiával a magyar nézőknek is. A társulat hagyományaihoz híven az iD több különböző művészeti formát kombinál és adja energiájukat az akrobatikus előadáshoz. Két rivális bandáról szól a történet akiknek osztozniuk kell egyetlen helyen a város szívében, de mindeközben keresik azt is, hogyan fejezhetnék ki a személyiségüket és az egyediségüket - s máris előttünk van az iD." -  nyilatkozta az előadással kapcsolatban Jeannot Painchaud.

2010-es bemutatója óta a show folyamatosan lelkes kritikákat kap mind a közönség, mind a média részéről.

Ahogy a Toronto Star írta: "nem fogsz találni az iD-nál energikusabb, káprázatosabb, felemelőbb darabot a szórakoztatóiparban", amíg a Boston Globe eképpen méltatja az előadást: "megdöbbentően emlékezetes este pörgős zenével és kirobbanó tánccal!"  A Montreal Gazette egyszerűen csak "a West Side Story hip hop cirkuszba oltva" jelzővel illette, míg a Miami Herald "áll-leejtő szórakoztatás"-ként írt a showról, ami "egy sokatmondó testamentum a képzelőerőről, a művészi tökélyről és a mindannyiunkban lakozó gyermekről." Az angol The Stage szerint "annyira zseniális művészet, hogy csak csodálni tudod." És a legfrissebb, a dubai GulfNews újságírójától: "Az emberi lét ünneplése. A Cirque Éloize iD előadása egyszerűen hipnotizál!"


Az előadás április 22-én és 23-án, csak két alkalommal lesz látható a BudapestAréna színpadán.


Képtár

  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22002
  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22003
  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22004
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek