Cirkusz és hiphop: jön a világhírű Cirque Éloize!

2013. november 20.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Rövidesen beszámolunk a Compagnia Finzi Pasca tegnapi, MÜPA-beli előadásáról, addig is további, új hírrel szolgálhatunk a témában. Nagyon messzire nem is kell mennünk, hiszen Daniele Finzi Pasca feleségét és a társulat kreatív igazgatóját, Julie Hamelin Finzit a címben szereplő látványszínház egyik alapítójaként tartják számon. A Cirque Éloize áprilisban érkezik Budapestre.

Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize!

A Cirque Éloize1993-as alapítása óta az újító természetű színházi és emberi gondolatok megvalósítására törekszik. A cirkuszművészetet kombinálják a színházzal, a zenével és a tánccal, így a cirkuszi művészet megújításának egyik legjelesebb képvislőivé váltak. Tíz saját showjával a Cirque Éloize 4000 előadást mutatott már be 40 ország 440 városában, az egész világon. A társulat szintén képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon, s például 12 érmet nyertek már a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon. A turnézó előadásokat kiegészítve a Cirque Éloize különleges nemzetközi eseményeken is fellép, már több mint 1300 ilyen rendezvényen vannak túl. Jelenleg két utazó előadásuk van: az iD és a CIRKOPOLIS.

Budapestre ezúttal az előbbi érkezik. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hip-hop és az utcai tánc keveréke.A 15 akrobata és előadóművész színpadi munkája - a vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint a rock és az elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével - Jean-Phi Goncalves és Alex McMahon tehetségét dicséri. Az iD-ban az akrobaták fegyelme vegyül a hip-hop táncosok energiájával, friss és magas fordulatszámú pörgést adva a modern cirkusznak.

Óriási öröm, hogy ezt a városi történetet megtölthetjük színekkel, szenvedéllyel és energiával a magyar nézőknek is. A társulat hagyományaihoz híven az iD több különböző művészeti formát kombinál és adja energiájukat az akrobatikus előadáshoz. Két rivális bandáról szól a történet akiknek osztozniuk kell egyetlen helyen a város szívében, de mindeközben keresik azt is, hogyan fejezhetnék ki a személyiségüket és az egyediségüket - s máris előttünk van az iD." -  nyilatkozta az előadással kapcsolatban Jeannot Painchaud.

2010-es bemutatója óta a show folyamatosan lelkes kritikákat kap mind a közönség, mind a média részéről.

Ahogy a Toronto Star írta: "nem fogsz találni az iD-nál energikusabb, káprázatosabb, felemelőbb darabot a szórakoztatóiparban", amíg a Boston Globe eképpen méltatja az előadást: "megdöbbentően emlékezetes este pörgős zenével és kirobbanó tánccal!"  A Montreal Gazette egyszerűen csak "a West Side Story hip hop cirkuszba oltva" jelzővel illette, míg a Miami Herald "áll-leejtő szórakoztatás"-ként írt a showról, ami "egy sokatmondó testamentum a képzelőerőről, a művészi tökélyről és a mindannyiunkban lakozó gyermekről." Az angol The Stage szerint "annyira zseniális művészet, hogy csak csodálni tudod." És a legfrissebb, a dubai GulfNews újságírójától: "Az emberi lét ünneplése. A Cirque Éloize iD előadása egyszerűen hipnotizál!"


Az előadás április 22-én és 23-án, csak két alkalommal lesz látható a BudapestAréna színpadán.


Képtár

  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22002
  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22003
  • Cirkusz és hiphop: jön a  világhírű Cirque Éloize! kép 22004
 

 

Szólj hozzá!


60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek