Cirque du Soleil: +1 Varekai-előadás

2017/05/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Cirque du Soleil társulata a nagy érdeklődésre való tekintettel egy plusz előadást iktatott be budapesti programjába, így a Varekai már május 14-én, vasárnap 13 órai kezdettel is megtekinthető a BudapestArénában.

Cirque du Soleil: +1 Varekai-előadás

A Cirque du Soleil társulata több mint 2 év után tér vissza Budapestre, hogy a magyar nézők is megismerhessék Varekai-t, egy vulkán tetején "található" elbűvölő erdő világát, amelyet hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak.

Az eredeti előadást, még sátras verzióban 2002-ben, napra pontosan 15 éve mutatták be Montreálban, azonban 2014-ben teljesen felújították a show-t az Aréna turnéra. A legújabb színpadtechnika, az Oscar-díjas jelmeztervező munkái és a lélegzetelállító akrobata számok mellett az előadás zenéje is rabul ejti a nézőket. 
 
Violaine Corradi zeneszerző minden egyes számban a világ különböző részeiről származó dallamokat vegyített, hallhatunk hawaii tradicionális muzsikát és XI. századi dél-francia trubadúr énektémát, örmény melódiát és gospel szerzeményt, világzenét és délszláv motívumokat: ettől lett egészen egyedi a Varekai zenei világa. A 7 tagú zenekar  és a 2 énekes maga is szerves része és szereplője a történetnek, és ahogy a többi Cirque du Soleil műsorban, itt is élő zenét hallhat végig a közönség.

Az ég elenged egy fiatal magányos férfit – így kezdődik a történet. A varázslatos erdő árnyékában földet érve egy sokszínű világban találja magát, amely tele van fantasztikus teremtményekkel, és egy abszurd, ugyanakkor különleges élmény részesévé válik. Ezen a napon és ezen a lehetőségekkel teli helyen egy varázslat veszi kezdetét, amellyel újra felfedezheti az életet, és rácsodálkozhat a világ és az elme rejtélyeire.

A Varekai szó roma nyelven azt jelenti "bárhová". Ez a Dominic Champagne által rendezett előadás tisztelettel adózik a nomád lelkek, a szellem és a hagyományos cirkuszművészet, valamint azok előtt, akik végtelen szenvedéllyel keresik az utat, ami elvezethet Varekai-ba.

A Cirque du Soleilt egy 20 fős utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben; a Cirque du Soleil québeci központú szervezet, amely a legmagasabb szintű artista szórakoztatást nyújtja. A vállalatnak jelenleg 4.000 alkalmazottja van, amelyből több mint 1.300 fő artista, a világ 50 különböző országából. A társulat különböző előadásaival a csodát és az élményt több mint 160 millió nézőnek vitte már el az öt kontinens több mint 400 városába.

A BUDAPESTI ELŐADÁS INFORMÁCIÓI

Papp László Budapest Sportaréna

 2017. május 12., péntek 20:00

2017. május 13., szombat 16:30 és 20:00

2017. május 14., vasárnap 13:00 és 16:30

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek