Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre!

2013. november 05.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Peter Gabriel zenei mérföldkőként számon tartott lemezének 25. évfordulóját egy díszkiadással és a “Back To Front” elnevezésű világkörüli turnéval ünnepelte meg. A legnagyobb örömünkre a turné folytatódik, és az új helyszínek között Budapest is megtalálható!

Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre!

A show, amellett hogy Peter Gabriel illusztris munkásságának 25 évvel ezelőtt  megjelent gyöngyszemét mutatja be teljes egészében, visszahozza az első turnék hangulatát az eredeti zenekartagok részvételével. Talán ennek is köszönhető, hogy az Egyesült Államokban indult koncertkörút halmozza az elismerő kritikákat, s a  “Back To Front” összefogja az eredeti csapatot: az énekest ismét a basszusgitármágus Tony Levin, a gitáros David Rhodes, a billentyűs David Sancious és a dobos Manu Katche kíséri.

„Egyszerre volt nagyon furcsa és nagyon ismerős érzés amikor elindult ez az egész. Különös az, hogy vannak kapcsolatok, amik ugyanúgy folytatódnak tovább, ahogy az elszakadás előtt működtek, és reménykedsz, hogy lehigaddtál és talán egy aprányit bölcsebb lettél a hosszú évek alatt.” - nyilatkozta a zenész.

Amikor 1985 februárjában Ashcombe nevű öreg farmján Peter Gabriel elkezdett dolgozni ötödik albumán, semmit sem sejtett abból a kirobbanó és hosszantartó hatásból, amit a keze alatt születő dalok idéztek elő. Az 1986-ban megjelent "So" a korszak meghatározó albumai lett, díjak sokaságát zsebelte be, milliós eladási számokat hozott olyan slágerekkel mint a Sledgehammer, a Don’t Give Up Kate Bush-sal , a Say Anything vagy az In Your Eyes.

„Azt hiszem, amikor visszajátszottuk az albumot, már tudtuk, hogy jó, amit csináltunk. Nem voltam éppen egy mellőzött művész addig sem; volt-egy két jó dobásom a 'Shock The Monke'y, a 'Games Without Fronteries' vagy a 'Solsbury Hill', de mindegyik után - részben szándékosan - visszatértem a homályba. A ’So’-val véget ért az az időszak, amikor  én egy kultművész voltam a fősodor peremén. A ’So’ után a homály nem volt többé lehetséges opció.” - olvashtao Péter Gabriel honlapján.

A 25. évforduló kapcsán indított koncertsorozat alkalmat ad a zseniális album és az egész akkori időszak újraélésére. „Az idő mindenen otthagyja letörölhetetlen bélyegét. Amikor visszalátogatsz a múltadba, nem élhetsz benne többé, de körbejárhatod, kitárhatod régi emlékek ablakát, és alkalomadtán elcsípheted még az illatát a helynek, amiben éltél.” - írja a zenész. 

A május 6-ai budapesti előadásra először a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak belépőt november 6-án reggel 8 és november 8-án reggel 8 óra között a https://petergabriel.com oldalon keresztül. November 8-án 10 órakor indul a teljes körű jegyértékesítés, többek között itt, a koncert.hu-n is.


Képtár

  • Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre! kép 21273
  • Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre! kép 21274
  • Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre! kép 21275
  • Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre! kép 21276
  • Don't give up: Peter Gabriel elhozza a májust Budapestre! kép 21277
 

 

Szólj hozzá!


Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK...

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett csomagolás, hanem a Gerbeaud jubileumi édességét.

Újcirkusz és a régiúj cirkuszhercegnő

A cirkuszhercegnő című nagyoperettel indítja évadát a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek