Dupla Nirvana-jubileum a két ünnep között az Instantban

2023/12/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Lugosi Dani és Takács Vilkó nevével fémjelzett Nirvana tribute zenekar dupla koncertet ad Budapest belvárosában. Az egyik egy hangos koncert lesz, amivel az In Utero című lemez megjelenésének 30. évfordulójára emlékeznek. A másik egy akusztikus est, ahol a legendás Unplugged in New York koncertlemez 30. jubileumát ünneplik meg.

Fotó: Bikali Sándor

A Nirvana popkulturális jelentőségét aligha kell túlmagyarázni. Évtizedekkel a frontember, Kurt Cobain halála után újabb és újabb generáció cseperedik fel, akiknek a grunge zenekar éppen olyan fontos szerepet tölt be az életében és önmaguk keresésében, mint anno a ’80-as évek végén vagy a ’90-es évek elején. (De most tényleg... ti tudtok olyan gitárosról, akinek nem a Come As You Are volt az első dal, amit megtanult eljátszani? :) )

Az első, december 27-i buli a karácsonyi eszem-iszom után éles váltást kínál mindenféle előjáték nélkül.

Az utóbbi pár hónapban nem véletlenül öntötték el az összes fast fashion üzletlánc kínálatát az angyalszárnyú nőalak mintájával ellátott pólók, pulcsik és egyéb divatcikkek. Ennek oka az In Utero album megjelenésének jubileuma. Lugosi Daniék első körben az album kiadásának 30. évfordulója alkalmából várják a Nirvana-rajongókat az Instantban több, mint másfél órás műsorral. A banda legsötétebb lemeze olyan elképesztő grunge himnuszokat vonultat fel, mint a Rape Me, a Heart-Shaped Box, az All Apologies vagy a Pennyroyal Tea. Az In Utero dallistája mellett természetesen a Cobain-ék legismertebb szerzeményei is felcsendülnek majd az este folyamán, ami egyéb meglepetéseket is tartogat az oda látogatók számára.

A másik nagy durranás ugyanabból az évből a Nirvana Unplugged in New York, aminek a felvételét először az MTV sugározta 1993. december 13-án. A koncertalbumot, csak később, Kurt Cobain halála után adták ki 1994-ben. Lugosi Daniék második „felvonása” is ezt a kiemelkedő fontosságú kiadványt idézi meg december 28-án az Instant színpadán. A tribute formációezen a napon vendégzenészekkel is kiegészül: Ölveti Mátyás (Szabó Balázs Bandája) csellistával és Maszkurával, aki tangóharmonikán működik közre.

Nirvana, Isntant, Takács Vilkó, Lugosi Daniv

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek