Egy magyar flamenco táncos Madridból

2013. július 30.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2013. augusztus 4-én a Madridban élő magyar flamenco táncművész, Keck Mária nemzetközi együttese, a De Cobre mutatkozik be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A műfaji és földrajzi határokat átlépő izgalmas zenei est vendége: Szalóki Ági.

Egy magyar flamenco táncos Madridból

A De Cobre roma-magyar flamenco fúzió nemzetközi projekt, amelynek megálmodója a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője, Keck Mária. Ő a szerzője az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba.Ezekben az előadásokban tradicionális szálak személyes húrokkal fonódnak össze, egyedi megfogalmazásban lüktet együtt a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva.

Az együttes tagjai valamennyien a neves Amor de Dios és Casa Patas táncakadémiákon tanultak, ott ismerkedtek meg egymással. Azóta számos flamenco művész előadását kísérték világszerte. A De Cobre együttes 2010 májusától, annak megalakulásától kezdve Madrid különböző színpadjain mutatkozott már be, ezen kívül az asztúriai Gijónban, Valenciában és szerbiai Újvidéken.

Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgymint a közép-európai roma kultúra és a flamenco. A magamévá tettem őket, ezekből a világokból táplálkozom. Így, ha megszületik egy dallam vagy dalszöveg, azok népdalokra emlékeztetnek. Holott egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióé, amelyben – akár az én bensőben – ezek zenei kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak - nyilatkozta Keck Mária

Az együttes tagjai:

Ének, tánc – Keck Mária (HU)
Ének, flamenco gitár – Bettina Flater (NOR)
Hegedű – Víctor Guadiana (ES)
Cajón és ütőhangszerek – Miguel Reyes (MEX)


 

 

Szólj hozzá!


A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös...

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Vissza a suttyórockhoz: itt a Quimby dobosának legújabb albuma!

A Nemzet Metronómja, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, azaz Faszi anyazenekarának a Quimby tekinthető, de saját zenekara, a Marlboro Man is immáron a 26. születésnapját ünnepli idén, amit egy új albummal ünnepelnek meg.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek