Egy magyar flamenco táncos Madridból

2013. július 30.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2013. augusztus 4-én a Madridban élő magyar flamenco táncművész, Keck Mária nemzetközi együttese, a De Cobre mutatkozik be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A műfaji és földrajzi határokat átlépő izgalmas zenei est vendége: Szalóki Ági.

Egy magyar flamenco táncos Madridból

A De Cobre roma-magyar flamenco fúzió nemzetközi projekt, amelynek megálmodója a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője, Keck Mária. Ő a szerzője az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba.Ezekben az előadásokban tradicionális szálak személyes húrokkal fonódnak össze, egyedi megfogalmazásban lüktet együtt a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva.

Az együttes tagjai valamennyien a neves Amor de Dios és Casa Patas táncakadémiákon tanultak, ott ismerkedtek meg egymással. Azóta számos flamenco művész előadását kísérték világszerte. A De Cobre együttes 2010 májusától, annak megalakulásától kezdve Madrid különböző színpadjain mutatkozott már be, ezen kívül az asztúriai Gijónban, Valenciában és szerbiai Újvidéken.

Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgymint a közép-európai roma kultúra és a flamenco. A magamévá tettem őket, ezekből a világokból táplálkozom. Így, ha megszületik egy dallam vagy dalszöveg, azok népdalokra emlékeztetnek. Holott egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióé, amelyben – akár az én bensőben – ezek zenei kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak - nyilatkozta Keck Mária

Az együttes tagjai:

Ének, tánc – Keck Mária (HU)
Ének, flamenco gitár – Bettina Flater (NOR)
Hegedű – Víctor Guadiana (ES)
Cajón és ütőhangszerek – Miguel Reyes (MEX)


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek