Év koncertje - szavazás

Egy magyar flamenco táncos Madridból

2013. július 30.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2013. augusztus 4-én a Madridban élő magyar flamenco táncművész, Keck Mária nemzetközi együttese, a De Cobre mutatkozik be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A műfaji és földrajzi határokat átlépő izgalmas zenei est vendége: Szalóki Ági.

Egy magyar flamenco táncos Madridból

A De Cobre roma-magyar flamenco fúzió nemzetközi projekt, amelynek megálmodója a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője, Keck Mária. Ő a szerzője az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba.Ezekben az előadásokban tradicionális szálak személyes húrokkal fonódnak össze, egyedi megfogalmazásban lüktet együtt a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva.

Az együttes tagjai valamennyien a neves Amor de Dios és Casa Patas táncakadémiákon tanultak, ott ismerkedtek meg egymással. Azóta számos flamenco művész előadását kísérték világszerte. A De Cobre együttes 2010 májusától, annak megalakulásától kezdve Madrid különböző színpadjain mutatkozott már be, ezen kívül az asztúriai Gijónban, Valenciában és szerbiai Újvidéken.

Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgymint a közép-európai roma kultúra és a flamenco. A magamévá tettem őket, ezekből a világokból táplálkozom. Így, ha megszületik egy dallam vagy dalszöveg, azok népdalokra emlékeztetnek. Holott egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióé, amelyben – akár az én bensőben – ezek zenei kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak - nyilatkozta Keck Mária

Az együttes tagjai:

Ének, tánc – Keck Mária (HU)
Ének, flamenco gitár – Bettina Flater (NOR)
Hegedű – Víctor Guadiana (ES)
Cajón és ütőhangszerek – Miguel Reyes (MEX)


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek