Éld túl értelmesen! (Tudósok lemezbemutató)

2013. május 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A koncerten először hallja majd a nagyérdemű, milyen a mozgássérültek, a proletárok, a politikusok, a népművelők, a metálosok, az alvajárók, a fojtogatók, a nyugdíjasok, vagy éppen egy kutya szerelmes dala. Előzenekar: a szentendrei szintipunk Ricsárdgír.

Éld túl értelmesen! (Tudósok lemezbemutató)

A Tudósok Tövisházi Ambrussalkibővült felállásának bemutatkozó albumán az eurovíziós daltól a fejen pörgető garázsfunkig, a reneszánsz elmebajtól a Rammstein-feldolgozásig, a plasztikai sebész Karcsitörténettől a fojtogatós italodiszkóig, a tolókocsiban rohangáló Don Juanok szexuális szokásaitól Fekete György optikai csalódásáig - igazi modern zenei divatbemutatót tartanak úgy, hogy abba beleborzong  a kedves koncertlátogató.

A Tudósok napjaink legkedvesebb szupergrupja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitűnő vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket.

A Tudósok afféle stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, egy vérbeli kelet-európai, kritikus és mindezek mellett szórakoztató zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és a punk, világzene és avantgárd. Vidáman tragikus dalszövegeik és semmihez sem hasonlítható, sodró zenéjük egyre több bölcs rajongót nyer az ember felszabadítása és az értelmes túlélés ügyének.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és a többi, és a többi... Ezúttal az A38 rakterében alakítják ki tudásbázisukat.

Az album borítóján Rákosi Mátyás: Modigliani műtermében című alkotása látható.(...)


 

 

Szólj hozzá!


Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál szombat este

Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál...

Május 25-én este – vagyis az EP-választás előestéjén – kórusban éneklik majd el Budapest belvárosában az Örömódát, az Európai Unió...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ismét buli lesz a város egyik legextrémebb koncerthelyszínén, a Müpa mélygarázsában!

Június 1-jén a Müpa mélygarázsában mutatkoznak be az immáron negyedik alkalommal meghirdetett Garázsband Fesztivál nyertesei.

A hazai könnyűzene diadala: hat magyar zenekar léphet fel idén a bécsi fesztiválon

Immáron hivatalosan is bejelentették, hogy az idei Waves Vienna egyik fókuszországa Magyarország lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek