Éld túl értelmesen! (Tudósok lemezbemutató)

2013. május 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A koncerten először hallja majd a nagyérdemű, milyen a mozgássérültek, a proletárok, a politikusok, a népművelők, a metálosok, az alvajárók, a fojtogatók, a nyugdíjasok, vagy éppen egy kutya szerelmes dala. Előzenekar: a szentendrei szintipunk Ricsárdgír.

Éld túl értelmesen! (Tudósok lemezbemutató)

A Tudósok Tövisházi Ambrussalkibővült felállásának bemutatkozó albumán az eurovíziós daltól a fejen pörgető garázsfunkig, a reneszánsz elmebajtól a Rammstein-feldolgozásig, a plasztikai sebész Karcsitörténettől a fojtogatós italodiszkóig, a tolókocsiban rohangáló Don Juanok szexuális szokásaitól Fekete György optikai csalódásáig - igazi modern zenei divatbemutatót tartanak úgy, hogy abba beleborzong  a kedves koncertlátogató.

A Tudósok napjaink legkedvesebb szupergrupja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitűnő vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket.

A Tudósok afféle stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, egy vérbeli kelet-európai, kritikus és mindezek mellett szórakoztató zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és a punk, világzene és avantgárd. Vidáman tragikus dalszövegeik és semmihez sem hasonlítható, sodró zenéjük egyre több bölcs rajongót nyer az ember felszabadítása és az értelmes túlélés ügyének.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és a többi, és a többi... Ezúttal az A38 rakterében alakítják ki tudásbázisukat.

Az album borítóján Rákosi Mátyás: Modigliani műtermében című alkotása látható.(...)


 

 

Szólj hozzá!


Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Egy Berlinben élő amerikai rapper is szerepel Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző új dzsesszlemezén. A LAMU című anyag egy nemzetközi sztárokból...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

14: ennyi fellépővel gazdagodott a Balaton Sound kínálata

Pontosan 14 új fellépővel gazdagodott az idén július 3. és július 8. között Zamárdit teljes egészében elfoglaló Balaton Sound fesztivál, köztük a többszörös visszatérő The Chainsmokers, Jess Glyne, vagy a full koncertes változatban érkező Rudimental.

Az első forduló katasztrofális nézettséget produkált, szombaton jön A Dal 2019 második menete

Újabb 10 versenyműből válogathatjuk ki a nekünk (és persze a szakmai zsűrinek) tetsző 6 szerencsés produkciót, akik tovább menetelhetnek a középdöntőbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek