Elmentek a szörnyek - Konyha lemezbemutató az A38 hajón

2015/01/28  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Második lemezének anyagát mutatja be a Konyha zenekar január utolsó estéjén, az A38 hajó gyomrában. A kritikusok által leggyakrabban "a férfilélek mélyébe kalauzoló, pörgős muzsikájú, eklektikus, stb." jelzőkkel illetett csapat szinte teljes életművét eljátssza pályájának eddigi legnagyobb koncertjén: a teljes új lemezanyag mellett a korábban kiadott dalok többsége is elhangzik, némelyek külön erre az alkalomra áthangszerelt verzióban. A koncert további különlegessége hogy itt lesz kapható először az új album fizikai (CD) formátumban. Előzenekar a tavalyi év egyik legjobb debüt-albumát gurító, garázspunkban utazó Dope Calypso.

Elmentek a szörnyek - Konyha lemezbemutató az A38 hajón
A trió felállású csapat a hatvanas évek gitárzene-revival hullámától inspirálva (The Black Keys, White Stripes) indult el 2010 derekán, de mára nagyrészt letiszította magáról ezeket a sallangokat. 2014 novemberében adták ki második, "Elmentek a szörnyek" című nagylemezüket. A tízszámos új anyagon kortalan, sokszínű gitárzene hallható, Szepesi Mátyás frontember pedig - hátrahagyva a "szakítós szövegek specialistája" címet - az első lemezhez (Konyhanyelv, 2012, Megadó Kiadó) hasonlóan egyéni hangon ír vidám és komoly témákról egyaránt: a meg nem talált otthonról, a szülőktől örökölt ördögökről és arról, hogy ha úgy adódik, el kell venni tőle a mobilját. A lemez minden erénye mellet a Konyha igazi koncertzenekar: fellépéseik energikusak és kiszámíthatatlanok, a Kiskifli c. daluk szövegével ellentétben ők nemcsak a konyhaasztalon képesek megvigasztalni mindazokat, akik fogkefével indulnak el az éjszakába. 
Szepesi Matyival készült beszélgetős anyagunkat itt találjátok.
 
A rajongók számára jó hír, hogy ezen a koncerten tudják először megvásárolni az "Elmentek a szörnyek" albumot fizikai - CD - formátumban. És egy további figyelmesség: az itt megvásárolt lemezek mindegyike tartalmaz egy-egy kódot, amely segítségével egy titkos oldalon megtekinthető a zenekar októberi, születésnapi koncertjén készült ötszámos exkluzív koncertvideó anyag. 
 
A Konyha koncertje előtt a tavalyi év egyik legjobb hazai albumát összehozó Dope Calypso melegít. A Kollaps és a Haunebu romjain szerveződött csapat garázspunkot tol némi skandináv beütéssel és lenyűgöző energiával - a Konyhához hasonlóan - trió felállásban.

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek