Elmentek a szörnyek - Konyha lemezbemutató az A38 hajón

2015. január 28.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Második lemezének anyagát mutatja be a Konyha zenekar január utolsó estéjén, az A38 hajó gyomrában. A kritikusok által leggyakrabban "a férfilélek mélyébe kalauzoló, pörgős muzsikájú, eklektikus, stb." jelzőkkel illetett csapat szinte teljes életművét eljátssza pályájának eddigi legnagyobb koncertjén: a teljes új lemezanyag mellett a korábban kiadott dalok többsége is elhangzik, némelyek külön erre az alkalomra áthangszerelt verzióban. A koncert további különlegessége hogy itt lesz kapható először az új album fizikai (CD) formátumban. Előzenekar a tavalyi év egyik legjobb debüt-albumát gurító, garázspunkban utazó Dope Calypso.

Elmentek a szörnyek - Konyha lemezbemutató az A38 hajón
A trió felállású csapat a hatvanas évek gitárzene-revival hullámától inspirálva (The Black Keys, White Stripes) indult el 2010 derekán, de mára nagyrészt letiszította magáról ezeket a sallangokat. 2014 novemberében adták ki második, "Elmentek a szörnyek" című nagylemezüket. A tízszámos új anyagon kortalan, sokszínű gitárzene hallható, Szepesi Mátyás frontember pedig - hátrahagyva a "szakítós szövegek specialistája" címet - az első lemezhez (Konyhanyelv, 2012, Megadó Kiadó) hasonlóan egyéni hangon ír vidám és komoly témákról egyaránt: a meg nem talált otthonról, a szülőktől örökölt ördögökről és arról, hogy ha úgy adódik, el kell venni tőle a mobilját. A lemez minden erénye mellet a Konyha igazi koncertzenekar: fellépéseik energikusak és kiszámíthatatlanok, a Kiskifli c. daluk szövegével ellentétben ők nemcsak a konyhaasztalon képesek megvigasztalni mindazokat, akik fogkefével indulnak el az éjszakába. 
Szepesi Matyival készült beszélgetős anyagunkat itt találjátok.
 
A rajongók számára jó hír, hogy ezen a koncerten tudják először megvásárolni az "Elmentek a szörnyek" albumot fizikai - CD - formátumban. És egy további figyelmesség: az itt megvásárolt lemezek mindegyike tartalmaz egy-egy kódot, amely segítségével egy titkos oldalon megtekinthető a zenekar októberi, születésnapi koncertjén készült ötszámos exkluzív koncertvideó anyag. 
 
A Konyha koncertje előtt a tavalyi év egyik legjobb hazai albumát összehozó Dope Calypso melegít. A Kollaps és a Haunebu romjain szerveződött csapat garázspunkot tol némi skandináv beütéssel és lenyűgöző energiával - a Konyhához hasonlóan - trió felállásban.

 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek