Először Magyarországon a gitárvirtuóz Raul Midón

2016/05/06  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Hazánk legnépszerűbb big band-­‐jével, a Budapest Jazz Orchestrával lép egy színpadra Magyarországon először a világsztár énekes gitárvirtuóz, Raul Midón.

Először Magyarországon a gitárvirtuóz Raul Midón

Egy kifejező énekes, egy érzelmileg gazdag dalszerző és egy izgalmas, innovatív akusztikus gitáros. Ezen átfogó zenei elképzelés képiselője Raul Midón, akit a People magazin "eklektikus kalandor"–nak nevezett, a Huffington Post "kategorizálhatatlan, szabad ember”‐nek nevezte, míg a The New York Times a következőképpen jellemezte őt, Raul Midón olyan, mint "egy egyszemélyes zenekar, aki gitárját zenekarrá változtatja, a hangját pedig egy kórussá."

2006‐ban debütált a ‘State of Mind’ című dalával, mely egyben bemutatkozó albumának címadója. Midón eklektikus tehetségével mindamellett, hogy kivívta mind a rajongók mind pedig a kritikusok elismerését, ezen talentumok lehetővé tették számára, hogy olyan elismert előadókkal dolgozzon együtt többek között, mint Herbie Hancock, Bill Withers, Stevie Wonder, Jason Mraz, Queen Latifah és Snoop Dogg.    

Nemrég megjelent albuma mind személyes, mind zenei mérföldkő számára, melyről dalokat itt Magyarországon a Budapest Jazz Orchestrával együtt ad majd elő májusban.    

A Budapest Jazz Orchestra 1998‐as megalakulásával igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz‐élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a '20‐as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát.  A sok fantasztikus produkciónak is köszönhetően, 2015‐ben a Jazzma.hu közös szavazásán a közönség az év big bandjének választotta a zenekart.    

Május 26‐án este 19.30‐tól a MOMkultban Raul Midón közismert dalai mellett jazz standardek is felcsendülnek különleges big band hangszerelésben.    

 


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek