Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

2014. október 27.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Már csak néhány óra választ el minket attól, hogy végre testközelből is megcsodálhassuk az igéző tekintetű, angol származású énekes-dalszerző úriembert, aki eredetileg James Hillier Blount néven látta meg a napvilágot, de a nagyközönség James Blunt-ként ismeri. Moon Landin elnevezésű turnéja kapcsán érkezik hozzánk, és bár sok ideje nem lesz körbenézni a városban, reméljük maradandó élményekkel távozik. Akárcsak mi.

Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

Az idén 40. évét ünneplő sztár bomba formában járja a világot. Kevesen tudják róla, hogy katonai kórházban született, és gyermekkorát több országban töltötte, mivel édesapja a Brit légi hadsereg ezredeseként szolgált. Követve a családi hagyományokat James is katonai iskolákba járt, többek közt repülőgépgyártással kapcsolatos tanulmányokat is végzett, majd végül szociológia szakon szerzett diplomát 1996-ban. Bár inkább békeharcosnak nevezhető, apai befolyás hatására szolgált a Brit hadseregben, ahol egészen a kapitányi rangig küzdötte fel magát. 1999-ben a NATO felderítőtisztjeként járt Koszovóban is, ahol valódi háborús élményeket szerzett, amik a mai napig meghatározóak számára. Ebben az időszakban született No Bravery című dala is. 2002-ben hagyta el végleg a hadsereget a zenei karrierért.

James gyermekkorában tanult hegedülni és zongorázni is, a gitárral viszont egy középiskolás barátja révén ismerkedett meg, majd azonnal bele is szeretett. 14 éves korában már dalokat írogatott. Kanyargós út vezetett el odáig, hogy 2004-ben megjelenhessen első saját albuma, Back to Bedlam címen, rajta a mára már gigaslágerré vált You’re Beautiful, vagy a szakítós dalok toplistájának előkelő helyezettje a Goodbye My Lover.

Népszerűsége azóta is töretlen, 4 stúdióalbumával és karizmatikus előadásmódjával rengeteg zenei díjat sepert be az elmúlt években. Legutóbbi albuma a Moon Landing 2013-ban jelent meg - mely a MAHASZ listán is elérte a legfelső pozíciót -, rajta a szintén slágerré vált Bonfire Heart.

A szerénységéről és kedvességéről is híres sztár ma este biztosan elvarázsolja majd az Aréna közönségét. Mi pedig ott leszünk, és beszámolunk minden egyes pillanatról!


 

 

Szólj hozzá!


Itt az ország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának dallistája!

Itt az ország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának...

Szeptember 7-én kecskeméten rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját, ahol a 2018-as szegedi SzegedRocks-hoz hasonlóan több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Missy Elliott tiszteletbeli doktori címet kap májusban

Missyt Justin Timberlake és Alex Lacamoire mellett jelölték, és ezzel történelmet írt, hiszen ő lesz az első női hiphop előadó, akit ez a megtiszteltetés ér.

10 érdekesség Loreena McKennitt életéből

Loreena McKennitt Lost Souls elnevezésű turnéja során 24 koncertet fog adni nyolc országban, 2019. március 29-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek