Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

2014. október 27.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Már csak néhány óra választ el minket attól, hogy végre testközelből is megcsodálhassuk az igéző tekintetű, angol származású énekes-dalszerző úriembert, aki eredetileg James Hillier Blount néven látta meg a napvilágot, de a nagyközönség James Blunt-ként ismeri. Moon Landin elnevezésű turnéja kapcsán érkezik hozzánk, és bár sok ideje nem lesz körbenézni a városban, reméljük maradandó élményekkel távozik. Akárcsak mi.

Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

Az idén 40. évét ünneplő sztár bomba formában járja a világot. Kevesen tudják róla, hogy katonai kórházban született, és gyermekkorát több országban töltötte, mivel édesapja a Brit légi hadsereg ezredeseként szolgált. Követve a családi hagyományokat James is katonai iskolákba járt, többek közt repülőgépgyártással kapcsolatos tanulmányokat is végzett, majd végül szociológia szakon szerzett diplomát 1996-ban. Bár inkább békeharcosnak nevezhető, apai befolyás hatására szolgált a Brit hadseregben, ahol egészen a kapitányi rangig küzdötte fel magát. 1999-ben a NATO felderítőtisztjeként járt Koszovóban is, ahol valódi háborús élményeket szerzett, amik a mai napig meghatározóak számára. Ebben az időszakban született No Bravery című dala is. 2002-ben hagyta el végleg a hadsereget a zenei karrierért.

James gyermekkorában tanult hegedülni és zongorázni is, a gitárral viszont egy középiskolás barátja révén ismerkedett meg, majd azonnal bele is szeretett. 14 éves korában már dalokat írogatott. Kanyargós út vezetett el odáig, hogy 2004-ben megjelenhessen első saját albuma, Back to Bedlam címen, rajta a mára már gigaslágerré vált You’re Beautiful, vagy a szakítós dalok toplistájának előkelő helyezettje a Goodbye My Lover.

Népszerűsége azóta is töretlen, 4 stúdióalbumával és karizmatikus előadásmódjával rengeteg zenei díjat sepert be az elmúlt években. Legutóbbi albuma a Moon Landing 2013-ban jelent meg - mely a MAHASZ listán is elérte a legfelső pozíciót -, rajta a szintén slágerré vált Bonfire Heart.

A szerénységéről és kedvességéről is híres sztár ma este biztosan elvarázsolja majd az Aréna közönségét. Mi pedig ott leszünk, és beszámolunk minden egyes pillanatról!


 

 

Szólj hozzá!


Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

Péterfy Boriék az A38-on zárják az évet

A Péterfy Bori & Love Band szokásos, A38-as évzáró-estindító szilveszteri koncertje – friss filmzene-dalokkal, klasszikus balladákkal és nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Az, hogy popos, nem káromkodás – Passenger is visszajön Budapestre

Mike Rosenberg neve talán keveseknek ugrik be azonnal, azonban, ha azt mondjuk, Passenger, hirtelen szinte mindenkinek bevillan a Let Her Go című dal kellemes melódiája.

Esik a hó, te gondolj a nyárra – jövőre négy koncert is lesz a Balaton közepén

A Nagyon Balaton egyik legkülönlegesebb programjai az óriási népszerűségnek örvendő kompkoncertek. A sikerre való tekintettel 2019-ben már négy – szó szerint – balatoni bulival várják az érdeklődőket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek