Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

2014/10/27  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Már csak néhány óra választ el minket attól, hogy végre testközelből is megcsodálhassuk az igéző tekintetű, angol származású énekes-dalszerző úriembert, aki eredetileg James Hillier Blount néven látta meg a napvilágot, de a nagyközönség James Blunt-ként ismeri. Moon Landin elnevezésű turnéja kapcsán érkezik hozzánk, és bár sok ideje nem lesz körbenézni a városban, reméljük maradandó élményekkel távozik. Akárcsak mi.

Érkezik a brit hadsereg nagyágyúja: James Blunt az Arénában

Az idén 40. évét ünneplő sztár bomba formában járja a világot. Kevesen tudják róla, hogy katonai kórházban született, és gyermekkorát több országban töltötte, mivel édesapja a Brit légi hadsereg ezredeseként szolgált. Követve a családi hagyományokat James is katonai iskolákba járt, többek közt repülőgépgyártással kapcsolatos tanulmányokat is végzett, majd végül szociológia szakon szerzett diplomát 1996-ban. Bár inkább békeharcosnak nevezhető, apai befolyás hatására szolgált a Brit hadseregben, ahol egészen a kapitányi rangig küzdötte fel magát. 1999-ben a NATO felderítőtisztjeként járt Koszovóban is, ahol valódi háborús élményeket szerzett, amik a mai napig meghatározóak számára. Ebben az időszakban született No Bravery című dala is. 2002-ben hagyta el végleg a hadsereget a zenei karrierért.

James gyermekkorában tanult hegedülni és zongorázni is, a gitárral viszont egy középiskolás barátja révén ismerkedett meg, majd azonnal bele is szeretett. 14 éves korában már dalokat írogatott. Kanyargós út vezetett el odáig, hogy 2004-ben megjelenhessen első saját albuma, Back to Bedlam címen, rajta a mára már gigaslágerré vált You’re Beautiful, vagy a szakítós dalok toplistájának előkelő helyezettje a Goodbye My Lover.

Népszerűsége azóta is töretlen, 4 stúdióalbumával és karizmatikus előadásmódjával rengeteg zenei díjat sepert be az elmúlt években. Legutóbbi albuma a Moon Landing 2013-ban jelent meg - mely a MAHASZ listán is elérte a legfelső pozíciót -, rajta a szintén slágerré vált Bonfire Heart.

A szerénységéről és kedvességéről is híres sztár ma este biztosan elvarázsolja majd az Aréna közönségét. Mi pedig ott leszünk, és beszámolunk minden egyes pillanatról!


 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek