Év koncertje - szavazás

Éva elővette a jojóját!

2013. február 11.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2013. február 23-24 között rendezik meg az Európai Yo-Yo Bajnokságot, a Pecsa Music Hallban. A Neoton Família erre az alkalomra újra hangszerelte a legendás Yoyo című slágerüket. A felvétel már el is készült, Éva felénekelte a dalt, ami a hétvége alatt majd többször is felcsendül majd a bajnokságon

Éva elővette a jojóját!

Először is nézzétek meg ezt, és csak utána lehet viccelődni a jojóbajnokokon (itt egy videó van, ha nem látod, szólj a FB-profilunkon!):

Háromszáz éves játék már a yo-yo: ezt az egyszerű, két korongból és egy zsinórból álló játékot már Kr.e 500-ban is ismerték (matematikailag is stimmel a dalszöveg, vagy csak prozódiailag?), szinte minden kultúrában felfedezhető, népszerűsége az évek (évszázadok?) során egyre csak nőtt.

Ne kérdezd tőlem azt, hogy mire való!: Jojózni bárhol és bármikor lehet, a buszra várva, az iskolában két óra között, az ebédszünet alatt vagy a parkban sétálva. Jojóznak a kicsik, jojóznak a nagyok, lehet egyedül vagy párosan, egy csapatban fiúk a lányokkal, vagy éppen egymás ellen; a jojó kor- és helyfüggetlen, mindenki kedvence. Vagy legalábbis az volt, mert ma már inkább a retrócuccok közé tartozik, bár úgy tűnik, vannak páran, akik sosem hagyták abba.

A pályacsúcs nehéz, de megdönthetik ma még! Közülük a legjobbak most Budapesten mérik össze tudásukat, 10 különböző versenyszámban. Lesz itt egykezes, kétkezes, zenére, kötött és freestyle, minden, amit csak el lehet képzelni. Sőt, az is, amit képzelni se mernénk! Az AERO-YO Machete Battle-ben 3 fős csapatok küzdenek majd egymással, egy különleges jojót használva.

Egy férfi arra kért, számoljak én, ha játszik: a kétnapos verseny alatt közel 200 versenyző ad majd betekintést legjobb trükkjeikbe, láthatjuk nem csak Európa, de Ázsia és Amerika legjobbjait is, az egészen zsenge korúaktól a felnőttekig. És persze szurkolhatunk a magyar jojósztároknak is!

Háu-háu-áá, a sikere észbontó! Így ha igazi csodát akarsz látni, nem érdemes kihagyni a sztárvendég, Hiroyuki Suzuki bemutatóját. A belinkelt videón is őt mutattuk meg. A négyszeres világbajnok japán fiatalember ördögi ügyességével már az egész világot lenyűgözte, Európában viszont most először lép a nagyközönség elé.

És végül a dal egyik eredeti változata, amit - nem ér letagadni - mindenki kívülről tud, ha akarja, ha nem... Kíváncsian várjuk a remixet. Addig a szemeink jojóznak.
 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek