Éva elővette a jojóját!

2013. február 11.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2013. február 23-24 között rendezik meg az Európai Yo-Yo Bajnokságot, a Pecsa Music Hallban. A Neoton Família erre az alkalomra újra hangszerelte a legendás Yoyo című slágerüket. A felvétel már el is készült, Éva felénekelte a dalt, ami a hétvége alatt majd többször is felcsendül majd a bajnokságon

Éva elővette a jojóját!

Először is nézzétek meg ezt, és csak utána lehet viccelődni a jojóbajnokokon (itt egy videó van, ha nem látod, szólj a FB-profilunkon!):

Háromszáz éves játék már a yo-yo: ezt az egyszerű, két korongból és egy zsinórból álló játékot már Kr.e 500-ban is ismerték (matematikailag is stimmel a dalszöveg, vagy csak prozódiailag?), szinte minden kultúrában felfedezhető, népszerűsége az évek (évszázadok?) során egyre csak nőtt.

Ne kérdezd tőlem azt, hogy mire való!: Jojózni bárhol és bármikor lehet, a buszra várva, az iskolában két óra között, az ebédszünet alatt vagy a parkban sétálva. Jojóznak a kicsik, jojóznak a nagyok, lehet egyedül vagy párosan, egy csapatban fiúk a lányokkal, vagy éppen egymás ellen; a jojó kor- és helyfüggetlen, mindenki kedvence. Vagy legalábbis az volt, mert ma már inkább a retrócuccok közé tartozik, bár úgy tűnik, vannak páran, akik sosem hagyták abba.

A pályacsúcs nehéz, de megdönthetik ma még! Közülük a legjobbak most Budapesten mérik össze tudásukat, 10 különböző versenyszámban. Lesz itt egykezes, kétkezes, zenére, kötött és freestyle, minden, amit csak el lehet képzelni. Sőt, az is, amit képzelni se mernénk! Az AERO-YO Machete Battle-ben 3 fős csapatok küzdenek majd egymással, egy különleges jojót használva.

Egy férfi arra kért, számoljak én, ha játszik: a kétnapos verseny alatt közel 200 versenyző ad majd betekintést legjobb trükkjeikbe, láthatjuk nem csak Európa, de Ázsia és Amerika legjobbjait is, az egészen zsenge korúaktól a felnőttekig. És persze szurkolhatunk a magyar jojósztároknak is!

Háu-háu-áá, a sikere észbontó! Így ha igazi csodát akarsz látni, nem érdemes kihagyni a sztárvendég, Hiroyuki Suzuki bemutatóját. A belinkelt videón is őt mutattuk meg. A négyszeres világbajnok japán fiatalember ördögi ügyességével már az egész világot lenyűgözte, Európában viszont most először lép a nagyközönség elé.

És végül a dal egyik eredeti változata, amit - nem ér letagadni - mindenki kívülről tud, ha akarja, ha nem... Kíváncsian várjuk a remixet. Addig a szemeink jojóznak.
 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek