Év koncertje - szavazás

Ez igazán hardcore...: Napoleon elfoglalja a Hajót

2016. április 13.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A neve ellenére brit Napoleon a szigetország dallamos hardcore-jának egyik legnagyobb ígérete. A tavaly már Budapesten járt kvartett május 22-én visszatér, ezúttal már főzenekarként az A38 Hajóra, hogy bemutassa rég várt első nagylemezét. A koncert aktualitását mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Newborn Mind öt nappal a budapesti fellépés után jelenik meg hivatalosan.

Ez igazán hardcore...: Napoleon elfoglalja a Hajót

Az exeteri Napoleon meglepően "régen" alakult, legalábbis ahhoz képest, hogy csak most jelenik meg első nagylemeze. A 2010-ben összeállt zenekar eredeti énekese, Josh Baker aztán elhagyta a zenekart, de a Napoleon minőségi cserét csinált. A Climate frontembere, Wes Thompson állt a helyére, és a Napoleonnak 2015-re már kisebb kultusza alakult ki. A dallamos-melodikus hardcore-t játszó zenekar tavaly Budapesten is fellépett az Obey The Brave előzenekaraként.

Az egyre bővülő rajongótábor már több mint négy éve várja az első nagylemezt, de eddig kénytelen volt beérni két EP-vel, meg néhány videóklippel. Már tavaly szó volt a megjelenésről, de a Basick Records végül idén májusra tolta az időpontot. Így aztán a Napoleon komoly európai turnéval köti össze a Newborn Mind megjelenését, aminek Budapest is állomása lesz. Immár főzenekarként, egy kompakt melodikus hardcore-esten az A38 Hajón!

A zenekar tagjai

Wes Thompson: ének

Sam Osborn: gitár

Jacob Brelsford: basszusgitár

James Mendoza: dob

 

Lemezek

Newborn Mind, 2016


A vicenzai Fall Of Minerva 2011-ben alakult, és szintén idén jelent meg első lemeze, a Portraits, szintén a Basick Recordsnál. A zenekarra szintén a dallamos hardcore jellemző, de az olasz kvintett inkább poszt-rockos hatásokkal operál. Talán leginkább a Cult Of Luna vagy a Devil Sold His Soul hangzásához áll a legközelebb a Fall Of Minerva játéka.

A zenekar első lemeze alig pár napja jelent meg, így igazán aktuális a budapesti fellépés.

 

A zenekar tagjai

Simone Dal Pozzolo: ének

Nicola Dellai: gitár

Paolo Canaglia: gitár

Marco Busellato: basszusgitár

Pietro Bigatello: dob

 

Lemezek

Portraits, 2016


A Satelles a hazai dallamos hardcore egyik legnagyobb ígérete ‒ volt, egészen pár héttel ezelőttig, amikor jó pár hónapnyi kőkemény munka eredményeképp megjelent a zenekar első nagylemeze, a Wolf You Feed. Eddigre a HC-n belül már igazán "illett tudni" a Satellesről. Pedig az első anyag, a Humility megjelenése óta alig másfél év telt el, de az eddigiek hallatán többen is a Bridge To Solace-t említették referenciaként. Ezt csak erősítette a tény, hogy az első EP producere és dobosa a BTS-tag Fellegi Ádám volt.

Az első nagylemez, a Wolf You Feed az előző évtized metalcore-ja és a dallamos hardcore/punk határán mozgó dalai egyszerre gondolják újra a 10-15 évvel ezelőtti hagyományokat, miközben a kurrens témáktól sem idegenek az egyes szerzemények, az összhatás így leginkább a Darkest Hour, a Shai Hulud és a Driven Fear háromszögében leírható. De az igazság az, hogy az utóbbi idők magyar metalcore-jának egyik legmeggyőzőbb és leginkább önálló anyagával van dolgunk.

 

A zenekar tagjai

Bokis Balázs: ének

Tarján Zoltán: gitár

Tóth Ádám: gitár

Bali Dávid: basszusgitár

Hornyák Kristóf: dob

 

Lemezek

The Wolf You Feed, 2016 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek