Fél hónap még hátravan a Barba Negra Trackban

2015/06/12  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Lassan félhónapnyi idő telt el a júniusból, de még csak most kezd igazán beindulni a nyári szezon. Bizonyíték erre a hétvégére várható hőguta, no meg a lenge öltözékű emberek az utcákon. A szabadtéri szórakozóhelyeken felpezsdült az élet, az irdatlan mennyiségű koncertajánlat között pedig igencsak nehéz a választás. Apró segítségként összegezzük nektek a Barba Negra Track júniusi buli kínálatát.

Fél hónap még hátravan a Barba Negra Trackban

Június 12. – Kowalsky meg a Vega / vendég: Mocsok egy kölykök

Az idei év egyetlen szabadtéri bulijára készülnek Kowáék, ahol a szokásos slágerek mellett új dalok is felcsendülnek majd. Sztárvendég pedig maga Geszti Péter az egyik vadi dal gazdája, amiben Kowa közreműködő szerepet tölt be. Ráadásul az egész estét több kamerával rögzítik, ami majd egy különleges kiadvány keretein belül fog megjelenni a későbbiek folyamán, tehát öltözzetek fel szépen! :)

Június 13. – Anna and the Barbies / vendég: Ozone Mama

Cirkusz vagy színház helyett irány a Barba Negra Track, ahol – ahogy azt a rajongók már nagyon jól megszokhatták – egy újabb, igazi összművészeti élményt szolgáltat majd az zenekar. Koncertjeiken a rock n' roll épp úgy főszerepben van, mint a különleges kosztümök és a szürreális látványvilág, ráadásul most nem csak a hallójáratokat van bőven mivel melegíteni. Elkészült ugyanis a banda 10. klipje a Hangaszál című dalhoz, melynek érdekessége, hogy Pásztor Anna hosszú idő után újra előveszi lehengerlő tánctudását is benne.

Június 14. – Papa Roach / vendég: AWS és a Sunset

Az amerikai rock és metál stílust ötvöző banda januárban megjelent F.E.A.R. című stúdióalbumáról elnevezett turnéja keretében látogat hazánkba. Nem először járnak nálunk, de mindig nagy örömmel látjuk őket. Kétségünk sincs afelől, hogy a nyári szezon egyik legjobban várt fellépője ismét felejthetetlen élményekkel ajándék meg minket.

Június 15. - Blues Pills / vendég: Spiders és a Headbengs

A Nuclear Blast gondozza lemezét, svéd, de nem metal. Mi az? Hát, a Blues Pills, ez a mindössze 3 éve működő örebrói kvartett élén az elragadó és félelmetesen dögös orgánummal bíró Elin Larsson kisasszonnyal. A Blues Pills blues-rockot játszik, de nem azt a Gary Moore/Bonamassa-féle virgázós fajtát, ez inkább a The Black Keys-vonulat, illetve a frontleány miatt van egy kis "XXI. századi Janis Joplin"-íz. Eddig egy lemezük jelent meg tavaly júliusban, idén nyáron pedig végre hazánkba is ellátogatnak.

Június 17 - Vazul Vére Történelmi Rockopera

A teltházas áprilisi színházi bemutató után, egy különleges látványelemekkel kibővített előadáson mutatkozik be szabadtéren a Vazul Vére Történelmi Rockopera . A történet 1038 és 1046, I. István halála előtti és a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó évei közötti időszakban játszódik. Vazul fiai visszatérnek és az Ősvallásban hívők támogatásával kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás. A történet a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól. A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt, 9 ismert előadóművész, valamint 15 táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty "Ermi" Imre megálmodott. Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét. Igyekezett minél hűebben, hitelesebben tolmácsolni a mai nemzedék felé az adott időszak történetét. A Vazul Vére Történelmi Rockopera zenei anyaga 30 dalból áll össze, amelyek a színpadi bemutatón rövidebb változatokban hangzanak el a dupla CD anyagához képest, így alkotva egy kb. 100 perces előadást.

Június 18. - Ganxsta Zolee és a Kartel / vendég: The Joystix

Tovább zötyög a jubileumi KTL év. A két tribute buli után most egy hagyományos Kartel koncertre invitálunk benneteket. A megújult zenekar olyan dalokat fog játszani, amiket eddig még nem hallhattatok élőben. Zolee és Laca mellé nem gyenge csapat társult. Takács Vilkó és Kovács Dávid tépi a húrokat, a dobok mögött Geröly Matyi diktálja a ritmust és Szebényi Dani billentyű virtuóz egészíti ki a hangzást.

„Ha nem vagy ijedős, akkor mindenképpen gyere el június 18-án a Barba Negra Track-be és bizonyíts! Olyan repertoárra számíthatsz, ami kegyetlenül rendbe rakja az estédet. Elmondom mi lesz: Először jön a THE JOYSTIX Fehérvárról és szétzúzza az agyadat, ezután iszol egy kicsit, hogy nehogy kiszáradj. Ekkor meglátod hogy már színpadon a KARTEL és örömödben elkezdesz hangosan üvölteni. Majd közelebb mész és elkezded igazán jól érezni magad. Meghallod, hogy a Heroin szól, meg a Ki a fasza gyerek? – Azt mondod: Süsd meg, de régen hallottam! Majd megint kérsz egy szénsavmentes ásványvizet. Amikor visszafordulsz a pulttól észre veszed, hogy SISKA FINUCCSI van a színpadon, rácsavarod a kupakot az ásványvízre és elkezdesz nagyon gyorsan visszajutni a színpad elé… Most, hogy visszajutottál végre és verettél Siska Finuccsi zenéjére, örömmel ismered fel, hogy SAIID Akkezdet Phia készül a deszkákra lépni. Gyorsan kortyolsz egy kis vizet és azt kiabálod, hogy: - Mikor először mondtam, hogy kib@sz*tt G! Lefolyt a Rossz Vér, azt gondolnád, hogy már minden KTL számot tudsz kívülről, még azt is megtanultad, ahogy Saiid Akkezdet Phia mondja. Hirtelen elsötétül a színpad, a fejedhez kapsz - leteszed a tánctér szélére a vizet - amikor meghallod mit kezd el Vilkó pengetni... Ha kíváncsi vagy, hogy folytatódik az estéd, akkor itt a helyed...”

Június 19. – Depresszió / vendég: Phoenix

2014 október elsején került a boltokba a Depresszió új lemeze, ami az előrendeléseknek köszönhetően már a megjelenés napján Aranylemez státuszt ért el, és a Mahasz lista első helyén nyitott. Ezt követően turnéra indult a zenekar, és a legtöbb állomáson telt ház előtt mutatta be A folyamat zajlik... című albumot. Az országjárás zárásaként a Barba Negrában tartotta hivatalos lemezbemutató koncertjét a csapat, amire minden jegy elkelt. Ezen az estén szabadtéren is bemutatja friss lemezét a zenekar a Barba Negra Trackben, és ez lesz egyben a Depresszió hivatalos nyárindító koncertje is.

Június 20. – Hooligans

A rock zene huligánjai a Trackben is tesznek arról, hogy „legyen valami pezsgés”. A Hooligans csapata az elmúlt 19 évben elképesztő energiával vetette bele magát a zenei életbe. Majdnem minden évben jelent meg új lemezük, bezsebeltek megannyi nívós szakmai elismerést, több kategóriában elnyerték a Fonogram-díjat, többször jutalmazták munkájukat a Bravo OTTO és Viva Comet gálán is, de Tóth Tibi a Jakab Líra Díjra a legbüszkébb. 2011-es, tizenöt éves jubileumi koncertjük alkalmával megtelt a Papp László Sportaréna, szeptemberben megjelent História című nagylemezük pedig két nap alatt platinalemez lett. Nem kérdés, a fiúk közel húsz év után is tudják, mi a rock.

Június 21. - ByTheWay - Napforduló NAGYKONCERT

„Töltsd velünk az év leghosszabb nappalát! Minden év június 21-én megy le a legkésőbb a nap és mi veletek együtt szeretnénk átélni, ahogy ezen a hosszú nap során besötétedik! A hangulatról Sztárfellépőink, Mi és persze a Wayerek gondoskodnak!”

A koncerten felcsendülnek a jelenleg az eladási lista élén szerepelő ...for life c. albumunk dalai és olyan feldolgozások, amikre nem lehet nem táncolni!

Június 24. – Neo

Míg a hazai elektronikus zene egyik úttörő bandájának tagjai az elmúlt években inkább szóló projektjeikre koncentráltak, idén újra a Neo-t helyezik főszerepbe, és már javában dolgoznak a következő albumon. Vadiúj, Alonely című klipes dalukkal a tarsolyukban Budapesten először június 24-én készülnek megmozgatni a nagyérdeműt, a Barba Negra Track színpadán.

Június 25. - MAJKA & CURTIS live

Majka és Curtis nevéhez fűződik több is az elmúlt évek legnagyobb slágerei közül, aki pedig valamiféle haknira számítana a valóságshow sztártól élőben, az nagyot téved. A páros időről időre komoly zenekarral a háta mögött áll színpadra, így június 25-én is egy hatalmas szabadtéri őrület várható a Track-ben, csakis az igényesség jegyében.

Június 26. - JUNKIES VS. JUNKIES

Biztosan mámor vár arra, aki aznap este a Barba Negra Track-et választja. Mi fűszerezhetne meg igazán egy ragyogó nyári napot, mint egy laza punk rock mulatság este a haverokkal, főszerepben a Junkies zenekarral?! A Szekeres András, Barbaró Attila, Riki Church és Keresztes Viktor alkotta formáción nem fog múlni, érkeznek ismét a slágerek, bulira fel! A nagy sikerű, Toldi mozis akusztikus koncert sikerén felbuzdulva a Junkies saját maga előzenekaraként fog funkcionálni, méghozzá akusztikus felállásban! A zenekar két teljesen különböző műsort játszik majd a rajongóknak, érdemes tehát ellátogatni erre az újfent különleges "nyárindító" bulira!

Június 27. - CLOUD 9+ / vendég: Flatband

Supernova című dalával egyből berobbant a köztudatba a Cloud9+ 2013 elején, azóta pedig megállás nélkül törnek előre a srácok. Drum and bass, dubstep és hiphop elemekkel ötvözött rockzenéjükkel sorra teltházas bulikat produkálnak, június 27-én pedig a Barba Negra Track közönsége is megtapasztalhatja a csapat koncertjein felszabaduló energiákat. Debütáló albumuk az év elején látott napvilágot, melynek dalait már jól ismerheti a nagyérdemű.

Június 28. - Wacken Metal Battle Hungary 2015 FINAL

A 3. magyarországi Wacken Metal Battle döntője.

Az idei döntősök:

Blizard

Don Gatto

Dungaree

Hot Beaver

Ignotus Enthropya

Inpersonate

Noctis

Omega Diatribe

The Joystix

Vendetta Inc.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek