Neoton 1000

Forradalmi dalköltészet március 15-én: BÉRCZESI ROBI szerzői estje

2016/03/04  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Többek között a címben is szereplő programot kínálja márciusra a Muzikum, de akad itt még harmonika, Vámos Miklós, Beatles és blues is.

Forradalmi dalköltészet március 15-én: BÉRCZESI ROBI szerzői estje

3. (csütörtök), 21.00
JAMESE
A JAMESE napjaink legizgalmasabb etno-jazz zenekara, amely MOLNÁR EMESE énekesnő szabad asszociációit és történeteit jeleníti meg zenében. A hódmezővásárhelyi születésű énekesnő saját dalai ebben a zenei projektben nyerték el végleges formájukat 2013-ban. Azóta megjelent CSAK A NAPBA című első szerzői lemezük, amellyel egyre szélesebb közönséget hódítanak meg. Ezúttal egy közös improvizációra hívja közönségét, amelyet már most útnak indított „JaMese Dixit Impro” néven.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

4. (péntek), 21.00
THE BLUESBERRY BAND & MUCK FERENC
Blues Session
9 ember, 9 hangszer... Idén 20 éves a Balaton-felvidék legjobb rhytm & blues zenekara! A fúvóskarban MUCK FERENC, a doboknál HIRLEMAN BERCI, a gitároknál RÉVÉSZ SÁNDOR Rock 'n’ Roll közlegényei...

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

10. (csütörtök), 21.00
RAMBLING BLUES TRIO feat. MÉHES CSABA
Blues Session
Akusztikus blues, vidám műsor, páratlan előadás, vendégük MÉHES CSABA pantomimes, komikus, előadóművész, „kicsit zenész”. Önálló színházi estje mellett a MÉHEK nevű formációból, vagy a HUNGARY'S GOT TALENTBŐL is ismerhetjük.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

11. (péntek), 20.30
„BLOW WIND BLOW” – HARMONICA RUMBLE
Blues Session
Ezen az estén a szájharmonikásoké a főszerep. Három zenekar – IGALI & BERNÁTH DUÓ, MOJO WORKINGS, GRUNTING PIGS –, három különböző stílusban mutatja be a hangszer sokszínűségét a tradicionális bluestól a modernebb, jazzes hangzásig bezárólag. A közeljövőben egy-egy alkalommal szeretnénk rendszeressé tenni az ilyen találkozókat, természetesen mindig más szájharmonikások bevonásával. 

Belépő: 1500 HUF

12. (szombat), 21.00
FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
Blues Session
A tavaszi szezon első Racka-bulija a Muzikumban, mi már nagyon várjuk, mert utoljára ősszel adtak koncertet nálunk! Gyuriék, mint mindig, biztosan meglepnek ezúttal is minket valami váratlannal.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1700 HUF (a koncert napján)

15. (kedd), 21.00
KÉPZELD EL! ­– BÉRCZESI ROBI SZERZŐI ESTJE
Forradalmi dalköltészet a forradalom napján, azaz BÉRCZESI ROBI szerzői estje. Miért forradalmi? Mert ösztönös, bátor, újító, utánozhatatlan és mással össze nem téveszthető. A nagy sikerű A38 dalszerzői est után most a Muzikumban hallgathatjuk meg Robi saját és átdolgozott szerzeményeit.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

18. (péntek), 21.00
JOHNNY BIGLIP BAND 25. SZÜLETÉSNAPI KONCERT
Blues Session
A JOHNNY BIGLIP BAND a ’90-es évek óta töretlen sikerrel játszik Chicago-bluest klubokban,  fesztiválokon, idehaza és határainkon túl egyaránt. M. WATERS, J. LEE HOOKER, B.B.KING szerzeményei mellett saját darabokat is előadnak. Fennállásuk 25 eves jubileumi koncertjét meglepetésvendégekkel teszik meg emlékezetesebbé.

Belépő: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

19. (szombat), 21.00
3 ÉV BEATLES! – A THE BITS–BEATLES EMLÉKZENEKARRAL
3 év, közel 150 koncert! 3 évesek lettünk, egy csodálatos utazás sok hihetetlen megállóval! Ez Nélkületek sosem sikerült volna. Szeretnénk megköszönni a sok szeretetet és támogatást egy különleges koncerttel, ahol Ti írjátok a repertoárt. Szavazz kedvenc Beatles dalaidra a 100-as listánkról és mi eljátsszuk Neked.

Belépő: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

24. (csütörtök), 21.00
SZATMÁRI JULI: ISMERJ FEL LEMEZBEMUTATÓ KONCERT · Vendég: ZOMBORI ZENEKAR
SZATMÁRI JULI első lemezének címe ISMERJ FEL, dalai magyar és angol nyelven egyaránt íródtak. Szerepel rajta a HADD LEGYEK című dal, amely bekerült az MR2 Petőfi Rádió 2014-es top 100 leggyakrabban játszott dalok listájába. A lemez megjelenését ünnepli a zenekar ezzel a koncerten.

Belépő: 1000 HUF

25. (péntek), 20.00
BEATLES ÉS MI! – VÁMOS MIKLÓS ÉS GÁBOR AMADEUS ZENÉS ESTJE
BEATLES ÉS ÉN címmel 2015-ben kerül a boltokba VÁMOS MIKLÓS új könyve, amelyben az író a legendás liverpooli négyes, valamint néhány hozzájuk köthető előadó dalszövegeit ferdítette magyarra, mint ő maga fogalmazott. A könyvben több mint egy tucat olyan rockszám szövegének Vámos-féle verziója szerepel, amely nem közvetlenül kapcsolódik az együtteshez, előadóik egyfajta példaképek voltak a négyes számára. Közöttük van a SIMON & GARFUNKEL több dala, de vannak a könyvben blues klasszikusok is, aztán ELVIS PRESLEY, PETER PAUL & MARY, ROLLING STONES, ANTONIO CARLOS JOBIM, ERIC CLAPTON vagy BOB DYLAN. 

A könyv bemutatóján a dalokat elsőnek KARÁCSONY JÁNOSSAL adta elő. Ezen az estén zenésztársának GABOR AMADEUS latin-jazz gitárost választotta.  A dalokban így ötvöződnek majd a beatzene és a jazz-latin zenei irányzat elemei is.

Belépő: 1500 HUF

31. (csütörtök), 20.30
BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT IV.
TOM LUMEN (HU), CHRIS WOODS GROOVE (UK), STANISLAV POCAJI (SK)
A BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT sorozat folytatódik, és ezúttal a házigazda TOM LUMEN két neves, külföldi zenésztársa is fellép. CHRIS WOODS GROOVE az Egyesült Királyság egyik legkiválóbb szóló akusztikus gitárosa, különleges, perkusszív, dallamokban gazdag gitárjátéka azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A szlovákiai STANISLAV POCAJI megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával bűvöli el a közönséget. Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csap majd.

Belépő: 1300 HUF (elővételben) | 1600 HUF (a koncert napján) | 3000 HUF (támogatói jegy)


 

 

Szólj hozzá!


100 százalék rockzene – megvan a Zorall Sörolimpia napi bontása

100 százalék rockzene – megvan a Zorall Sörolimpia...

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Így elevenedik meg a Campus fesztivált pótló programsorozat

Ígéretükhöz híven a debreceni Campus Fesztivál szervezői összerakták az elmaradt eseményt pótló Campus Eleven programsorozat fellépőinek névsorát, ahol gyakorlatilag összes hazai kedvenc tiszteletét teszi, legyen az rock, pop, mulatós vagy egy jó hajnalig tartó party.

Döntött a kormány: indulhatnak az autós koncertek

Nem fogunk belelépni a (Tank)csapdába, tehát pusztán közöljük, hogy a mai kormányinfón elhangzott:"Azonnali hatállyal indulhatnak az autós koncertek". Tehát, ami a pünkösdi hétvége lecsengésével tiltott lett, most kiszabadult a piros körből.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek