Forradalmi dalköltészet március 15-én: BÉRCZESI ROBI szerzői estje

2016/03/04  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Többek között a címben is szereplő programot kínálja márciusra a Muzikum, de akad itt még harmonika, Vámos Miklós, Beatles és blues is.

Forradalmi dalköltészet március 15-én: BÉRCZESI ROBI szerzői estje

3. (csütörtök), 21.00
JAMESE
A JAMESE napjaink legizgalmasabb etno-jazz zenekara, amely MOLNÁR EMESE énekesnő szabad asszociációit és történeteit jeleníti meg zenében. A hódmezővásárhelyi születésű énekesnő saját dalai ebben a zenei projektben nyerték el végleges formájukat 2013-ban. Azóta megjelent CSAK A NAPBA című első szerzői lemezük, amellyel egyre szélesebb közönséget hódítanak meg. Ezúttal egy közös improvizációra hívja közönségét, amelyet már most útnak indított „JaMese Dixit Impro” néven.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

4. (péntek), 21.00
THE BLUESBERRY BAND & MUCK FERENC
Blues Session
9 ember, 9 hangszer... Idén 20 éves a Balaton-felvidék legjobb rhytm & blues zenekara! A fúvóskarban MUCK FERENC, a doboknál HIRLEMAN BERCI, a gitároknál RÉVÉSZ SÁNDOR Rock 'n’ Roll közlegényei...

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

10. (csütörtök), 21.00
RAMBLING BLUES TRIO feat. MÉHES CSABA
Blues Session
Akusztikus blues, vidám műsor, páratlan előadás, vendégük MÉHES CSABA pantomimes, komikus, előadóművész, „kicsit zenész”. Önálló színházi estje mellett a MÉHEK nevű formációból, vagy a HUNGARY'S GOT TALENTBŐL is ismerhetjük.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

11. (péntek), 20.30
„BLOW WIND BLOW” – HARMONICA RUMBLE
Blues Session
Ezen az estén a szájharmonikásoké a főszerep. Három zenekar – IGALI & BERNÁTH DUÓ, MOJO WORKINGS, GRUNTING PIGS –, három különböző stílusban mutatja be a hangszer sokszínűségét a tradicionális bluestól a modernebb, jazzes hangzásig bezárólag. A közeljövőben egy-egy alkalommal szeretnénk rendszeressé tenni az ilyen találkozókat, természetesen mindig más szájharmonikások bevonásával. 

Belépő: 1500 HUF

12. (szombat), 21.00
FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
Blues Session
A tavaszi szezon első Racka-bulija a Muzikumban, mi már nagyon várjuk, mert utoljára ősszel adtak koncertet nálunk! Gyuriék, mint mindig, biztosan meglepnek ezúttal is minket valami váratlannal.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1700 HUF (a koncert napján)

15. (kedd), 21.00
KÉPZELD EL! ­– BÉRCZESI ROBI SZERZŐI ESTJE
Forradalmi dalköltészet a forradalom napján, azaz BÉRCZESI ROBI szerzői estje. Miért forradalmi? Mert ösztönös, bátor, újító, utánozhatatlan és mással össze nem téveszthető. A nagy sikerű A38 dalszerzői est után most a Muzikumban hallgathatjuk meg Robi saját és átdolgozott szerzeményeit.

Belépő: 1200 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

18. (péntek), 21.00
JOHNNY BIGLIP BAND 25. SZÜLETÉSNAPI KONCERT
Blues Session
A JOHNNY BIGLIP BAND a ’90-es évek óta töretlen sikerrel játszik Chicago-bluest klubokban,  fesztiválokon, idehaza és határainkon túl egyaránt. M. WATERS, J. LEE HOOKER, B.B.KING szerzeményei mellett saját darabokat is előadnak. Fennállásuk 25 eves jubileumi koncertjét meglepetésvendégekkel teszik meg emlékezetesebbé.

Belépő: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

19. (szombat), 21.00
3 ÉV BEATLES! – A THE BITS–BEATLES EMLÉKZENEKARRAL
3 év, közel 150 koncert! 3 évesek lettünk, egy csodálatos utazás sok hihetetlen megállóval! Ez Nélkületek sosem sikerült volna. Szeretnénk megköszönni a sok szeretetet és támogatást egy különleges koncerttel, ahol Ti írjátok a repertoárt. Szavazz kedvenc Beatles dalaidra a 100-as listánkról és mi eljátsszuk Neked.

Belépő: 1000 HUF (elővételben) | 1500 HUF (a koncert napján)

24. (csütörtök), 21.00
SZATMÁRI JULI: ISMERJ FEL LEMEZBEMUTATÓ KONCERT · Vendég: ZOMBORI ZENEKAR
SZATMÁRI JULI első lemezének címe ISMERJ FEL, dalai magyar és angol nyelven egyaránt íródtak. Szerepel rajta a HADD LEGYEK című dal, amely bekerült az MR2 Petőfi Rádió 2014-es top 100 leggyakrabban játszott dalok listájába. A lemez megjelenését ünnepli a zenekar ezzel a koncerten.

Belépő: 1000 HUF

25. (péntek), 20.00
BEATLES ÉS MI! – VÁMOS MIKLÓS ÉS GÁBOR AMADEUS ZENÉS ESTJE
BEATLES ÉS ÉN címmel 2015-ben kerül a boltokba VÁMOS MIKLÓS új könyve, amelyben az író a legendás liverpooli négyes, valamint néhány hozzájuk köthető előadó dalszövegeit ferdítette magyarra, mint ő maga fogalmazott. A könyvben több mint egy tucat olyan rockszám szövegének Vámos-féle verziója szerepel, amely nem közvetlenül kapcsolódik az együtteshez, előadóik egyfajta példaképek voltak a négyes számára. Közöttük van a SIMON & GARFUNKEL több dala, de vannak a könyvben blues klasszikusok is, aztán ELVIS PRESLEY, PETER PAUL & MARY, ROLLING STONES, ANTONIO CARLOS JOBIM, ERIC CLAPTON vagy BOB DYLAN. 

A könyv bemutatóján a dalokat elsőnek KARÁCSONY JÁNOSSAL adta elő. Ezen az estén zenésztársának GABOR AMADEUS latin-jazz gitárost választotta.  A dalokban így ötvöződnek majd a beatzene és a jazz-latin zenei irányzat elemei is.

Belépő: 1500 HUF

31. (csütörtök), 20.30
BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT IV.
TOM LUMEN (HU), CHRIS WOODS GROOVE (UK), STANISLAV POCAJI (SK)
A BUDAPEST FINGERSTYLE NIGHT sorozat folytatódik, és ezúttal a házigazda TOM LUMEN két neves, külföldi zenésztársa is fellép. CHRIS WOODS GROOVE az Egyesült Királyság egyik legkiválóbb szóló akusztikus gitárosa, különleges, perkusszív, dallamokban gazdag gitárjátéka azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A szlovákiai STANISLAV POCAJI megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával bűvöli el a közönséget. Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csap majd.

Belépő: 1300 HUF (elővételben) | 1600 HUF (a koncert napján) | 3000 HUF (támogatói jegy)


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek