Fővárosi Rapcirkusz – világszám!

2019/03/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Budapest Park nyolcadik évadában egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, grandiózus all star koncert lesz április 25-én, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekaros kísérettel.

Fővárosi Rapcirkusz – világszám!

A fellépők

 

Punnany Massif

A zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-hop.

Irie Maffia

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, mára a fesztiválok nagyszínpadain és a legnagyobb klubokban láthatjuk őket országszerte. Játszottak már Robbie Williams, Wiz Khalifa és Snoop Dog előtt is. Nem csoda, hiszen a reggae, hip-hop, rock és funk határait egymásba mosó banda igazi supergroup: nem csak a 4 frontember – Sena, Columbo, Kemon és Busa –, de a mögöttük álló zenekar is jócskán letett már a hazai és a nemzetközi zenei élet színpadára.  2016-ban a Sziget himnuszának választották Easy As One Two Three című számukat. A 2017/18-as évben a zenekar kezdeményezésére Wake Up című slágerük egy különleges kampány címadója lett.

Saiid

Január első napjaiban jelentette be az Akkezdet Phiai, hogy befejezik a zenélést ebben a formációban, de Saiid (Süveg Márk) folytatja tovább a zenék és a szövegek írását, érkezik az első szólóanyaga is a közeljövőben – vele és DJ Frequenttel még lehet találkozni a fellépéseken, Závada Péter hangját pedig nyilván az irodalom berkeiben lehet majd meghallani.

Hősök

Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001. óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”Híróz” zászlaja alatt. A csapat az évek alatt bejárta fellépéseivel az országot. 2011-ben a tízéves jubileum és a negyedik album (Négy Évszak) nagy fordulópont. Közel 100 fellépés, öt új videóklip, MR2-es listavezetés (Ikon). 2013-ban Érintés címmel napvilágot lát az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém.

Dopeman

Pityinger DopeMan László neve 1996-ban vált ismerté, amikor közreműködőként és szövegíróként is debütált Ganxsta Zolee Jégre Teszlek című albumán. Már ekkor olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Keleti Oldal Nyugati Oldal, melynek hatására Döglégy Zolee egyik pillanatról a másikra az ország legnagyobb sztárja lett. 1997-ben, Lory B kiválása után már a Kartel állandó tagja volt és ezzel egy időben elindult a szóló pályafutása. Nem lehet véletlen a sok eladott lemez, a rengeteg koncert, a világsztárok (Run DMC, Coolio, 50 Cent, Snoop Dogg, Method Man stb.) előtti fellépések (sokszor úgy, hogy a külföldi előadók maguk kérték a rappert előzenekarnak), filmszerepek, a médiában aratott sikerek (legyen az a Hal A Tortán vagy műsorvezetés és szerkesztés a Radio Deejay-ben).

Animal Cannibals

A friss Máté Péter-díjas duó az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hip-hop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraiként is szokták őket nevezni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

Follow The Flow

A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által mégtöbb ember megismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

Mikee Mykanic

Mikee Mykanic CK records lemezkiadó hiphop/rap énekese. Többször együtt dolgozott napjaink legsikeresebb rap bandájával, a KILLAKIKITT-el. "A szövegi erős szexuális jellegű töltéssel, és a marihuána használatára utaló pozitívumfejtegetéssel rendelkeznek, de nem ragadnak le a semmittevős életérzés ajnározásánál, hanem túllépve azon próbálják főkuszba hozni a körülöttünk lévő torz világot."

Sör és Fű

„A Sör és Fű nagyon egyszerű recepttel emelkedik ki a magyar hiphop mezőnyéből: laza alapokra laza szövegek. És ennyi, a titok az, hogy nem kell idézőjel a laza köré”. És amennyire nehezen definiálható a „laza”, éppen annyira nem könnyű meghatározni, hogy a Sör és Fű másfél évvel ezelőtti bemutatkozó lemeze, az Enter The Séf miért ütött akkorát, vagy miért hatott felüdülésként sokaknak a magyar vagy legalábbis a fővárosi hiphopban. A Feri, Imi és Laci alkotta angyalföldi raptrió identitását nem feltétlenül az utcában kereste, de nem is a túlintellektualizált rapban: valahol a kettő között helyezkedett el, „lazán”, és mégis gyakran fogalmazva meg, mondjuk, egzisztenciális kérdéseket. Egyszerűbben: bármiféle értelmiségi gőg nélkül volt képes a hétköznapokról költőien és akár elvontan, de mégis földhöz ragadtan beszélni.

NKS

A Nem Közölt Sáv 1996 óta rendszeresen tűnik fel Közép- és Kelet-Európa underground pódiumain, olyan előadókkal dolgoztak többször is együtt, mint Akkezdet Phiai, Bobakrome, Bankos, Norba, Vanis & Crain, a Killakikitt vagy a Barbárfivérek. Az itthon általuk meghonosított battle rap képviselői, akik a színpadon feléledve bárhol, bármikor (és bárkivel szemben) forró hangulatot szítanak. Rappelési technikájukkal, önálló gondolataikkal, szókimondó és szatirikus (olykor szarkasztikus) szövegeikkel, őszinte és átütő előadásmódjukkal felforgatták az országot.

Q-Cee

Király Linda rappere, beatboxosa és dj-je volt. Közreműködött a Honvéd Néptánc Együttessel közösen, Novák Ferenc rendezésében színpadra került Mozgásőrületek című táncos zenés előadásban. 2 évig tagja volt a  Barabás Lőrinc Eklektik zenekarnak, jelenleg a RANDOM TRIP állandó DJ-je és a Tilos Rádió STREET SKILLS című műsorának vezetője.

 

S aki a társulatot egyben tartja s az estet vezényli: Meggyes Ádám

 

 

 

 

Fővárosi Rapcirkusz, Budapest Park, Punnany Massif, Irie Maffia, Saiid, Hősök, Dopeman, Animal Cannibals, Follow The Flow, Mikee Mykanic, Sör és Fű, NKS, Q-Cee, Meggyes Ádám

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek