Glitchhop, bigroom meg a traphullám: az Irie Maffia is beszállt a remixbuliba

2014. január 20.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tavaly jelent meg az Irie Maffia Nagyon Jó Lesz című lemeze, amelynek legsikeresebb száma a Fever In Her Eyes lett. Ezen felbuzdulva a zenekar felkérte hazai elektoronikus zenei szcéna kiválóságait, hogy készitsenek egy-egy újragondolt verziót a dalhoz.

Glitchhop, bigroom meg a  traphullám: az Irie Maffia is beszállt a remixbuliba

A remixerek között régi motorosok és feltörekvő fiatalok egyaránt vannak. Készitett remixet Lotfi Begi a Compact Disco-ból, aki egy house feldolgozással állt elő, valamint a Nobody Moves is hozzájárult az ügyhöz egy horzsolósabb electróval. A kiadványon szerepel AMB, a magyar glitchhop közösség legsikeresebb producere, akit a műfajon belül világszerte is magasan jegyzenek.

A megjelenéshez remixverseny is kapcsolódott, amelyről az ELO-val (vö.Élő Márton) együtt zsűriző JumoDaddy így nyilatkozott:

A versenyzők közül a Drop The Cheese duó emelkedett ki. Ők a dance zene egyik legmodernebb mai irányzatát, a bigroom stílust képviselve egy partiarénába való remixet készítettek. Megjelenést nyert a DRUGS INVΛDERS és PLTKRN, akik a most tetőző traphullámot lovagolják meg. Szintén versenyzőként indult az egyik legérdekesebb remixet készítő Tropiic, aki mély, de feszes remixet készített, és persze nem maradhat szó nélkül a szintén nyertes Pigeonfox duó sem, akik egyszerű, de annál hatásosabb tropical-electro feldolgozással gazdagítják a dj-k táskáját.

Az Irie Maffia zenészeinek és zsűrijének legnagyobb elismerését Rath és Inusa remixe vívta ki, ahol a fiúk egy teljesen élőben eljátszott, kompletten új funk-soul dalt szereztek az eredeti ének téma köré.

Itunes

Soundcloud


 

 

Szólj hozzá!


Itt az ország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának dallistája!

Itt az ország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának...

Szeptember 7-én kecskeméten rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját, ahol a 2018-as szegedi SzegedRocks-hoz hasonlóan több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Missy Elliott tiszteletbeli doktori címet kap májusban

Missyt Justin Timberlake és Alex Lacamoire mellett jelölték, és ezzel történelmet írt, hiszen ő lesz az első női hiphop előadó, akit ez a megtiszteltetés ér.

10 érdekesség Loreena McKennitt életéből

Loreena McKennitt Lost Souls elnevezésű turnéja során 24 koncertet fog adni nyolc országban, 2019. március 29-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek