Glitchhop, bigroom meg a traphullám: az Irie Maffia is beszállt a remixbuliba

2014. január 20.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tavaly jelent meg az Irie Maffia Nagyon Jó Lesz című lemeze, amelynek legsikeresebb száma a Fever In Her Eyes lett. Ezen felbuzdulva a zenekar felkérte hazai elektoronikus zenei szcéna kiválóságait, hogy készitsenek egy-egy újragondolt verziót a dalhoz.

Glitchhop, bigroom meg a  traphullám: az Irie Maffia is beszállt a remixbuliba

A remixerek között régi motorosok és feltörekvő fiatalok egyaránt vannak. Készitett remixet Lotfi Begi a Compact Disco-ból, aki egy house feldolgozással állt elő, valamint a Nobody Moves is hozzájárult az ügyhöz egy horzsolósabb electróval. A kiadványon szerepel AMB, a magyar glitchhop közösség legsikeresebb producere, akit a műfajon belül világszerte is magasan jegyzenek.

A megjelenéshez remixverseny is kapcsolódott, amelyről az ELO-val (vö.Élő Márton) együtt zsűriző JumoDaddy így nyilatkozott:

A versenyzők közül a Drop The Cheese duó emelkedett ki. Ők a dance zene egyik legmodernebb mai irányzatát, a bigroom stílust képviselve egy partiarénába való remixet készítettek. Megjelenést nyert a DRUGS INVΛDERS és PLTKRN, akik a most tetőző traphullámot lovagolják meg. Szintén versenyzőként indult az egyik legérdekesebb remixet készítő Tropiic, aki mély, de feszes remixet készített, és persze nem maradhat szó nélkül a szintén nyertes Pigeonfox duó sem, akik egyszerű, de annál hatásosabb tropical-electro feldolgozással gazdagítják a dj-k táskáját.

Az Irie Maffia zenészeinek és zsűrijének legnagyobb elismerését Rath és Inusa remixe vívta ki, ahol a fiúk egy teljesen élőben eljátszott, kompletten új funk-soul dalt szereztek az eredeti ének téma köré.

Itunes

Soundcloud


 

 

Szólj hozzá!


Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Bulgária offolja a 2019-es Eurovíziót

Nem indul Bulgária a jövő évi tel-avivi Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntést a Bolgár Nemzeti Televízió igazgatótanácsa hozta meg és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

Bár a többszörös Grammy-díjas legendás "lassúkezű" 2015-ben bejelentette visszavonulását, a színpad csak nem engedi, 2019-ben újra visszatér Európába. Egyelőre néhány koncertről tudni Németországban és Ausztriában.

Újra Budapestre érkezik Al Di Meola!

A Grammy-díjas gitárvirtuóz 2019. május 12-én a MOM Kulturális Központba látogat, ahol a tavasszal megjelent Opus című albumának turnéja kapcsán ad koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek