Gótok ünnepe: CANTARA -- DEAD CAN DANCE Show az R33-ban

2013. június 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Félreértés ne essék: nem egy szerzetesrendi imára hívunk benneteket, hanem egy olyan - a szervezők szerint - emelkedett gothic estre, ahol a táncé lesz a főszerep. A klasszikus és újabb dark wawe/gothic zenék mellett helyet kapnak majd e műfajok társkísérői is, a mélyebb daraboktól a könnyedebb dalokig.

Gótok ünnepe: CANTARA -- DEAD CAN DANCE Show az R33-ban

A Molnár Lujó vezetésével 2004-ben alakult CANTARA - 3 év kihagyás után, repertoárját sok új dallal bővítve - június 15-én újra színpadra áll. Molnár Lujót sokan ismerhetitek a VHK-ból, amelynek régóta oszlopos tagja. A Cantara, Lujó saját zenei vállalkozása, mely a mára már igen tágan értelmezhető gothic irányzat egyik hazai különlegessége. A zenekar saját dalaival már 2004 óta koncertezik. A Dead Can Dance nyomdokán elindulva írta első dalait, de sokat merített az archaikus népzenéből, a népi muzsikából, a középkori zenei miszticizmusból és a történelmi korok zenéiből is. Ezt ötvözi a modern klasszikus zenei elemekkel.

A hazai színtéren egyedi produkciónak számító Cantara egy kivételes előadással készül. Az előadásra az R33 klubban kerül sor, ami régen bálteremként funkcionált - hely klasszicizáló épületbelsője, kertje, egyedi hangulata méltó helyszíne lesz e programnak.

A két remek zeneszerző-énekes-multinstrumentalista (ROSINFLUX -T. BALI és Mizsei Zoltán) kifejezetten ehhez az estéhez komponált 15 perces kórus-vokál darabot ad elő az R33 kertjében, fölvezetve a Cantara koncertjét. Az előadásban ötvözik a középkori, gótikus énekművek vokális hangzásait a ritmikus, hullámzó, élőben generált ambientlüktetésekkel. Koncertjük igazi kuriózum a kísérleti kortárs zene kedvelőinek.

A program:
20:00: Prelude: dark wave / gothic / medieval / pagan /neofolk chill -- Cuvious (lilianGothArt)
21:00: Invocation: Cuvious
21:45: ROSINFLUX neogregorián énekek és kórusok - Gótikus ambientszférk. Előadja: T. BALI és Mizsei Zoltán.
22:00: CANTARA (H) Live (gothic /neoclassical / medieval / pagan)
23:30:-05:00 Cuvious, Sir Weirdo

Beugró: 800 HUF


 

 

Szólj hozzá!


Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztiválok, amelyek a legtöbbet kínálnak a legkedvezőbb áron

A ShopAlike csapata elkészítette a 2018-as európai zenei fesztiválok rangsorolását, ezzel is segítve a fesztivál rajongónak kitalálni, melyik rendezvény felel meg leginkább az igényüknek – és persze pénztárcájuknak is. Mi kiegészítettük a felsorolást a legfontosabb adatokkal és a tavalyi hangulatvideókkal.

Pünkösdi királyság a Várban és a Várkert Bazárban

Hagyományőrző és búcsújáró szokások, családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok a Várban,
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek