Gótok ünnepe: CANTARA -- DEAD CAN DANCE Show az R33-ban

2013. június 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Félreértés ne essék: nem egy szerzetesrendi imára hívunk benneteket, hanem egy olyan - a szervezők szerint - emelkedett gothic estre, ahol a táncé lesz a főszerep. A klasszikus és újabb dark wawe/gothic zenék mellett helyet kapnak majd e műfajok társkísérői is, a mélyebb daraboktól a könnyedebb dalokig.

Gótok ünnepe: CANTARA -- DEAD CAN DANCE Show az R33-ban

A Molnár Lujó vezetésével 2004-ben alakult CANTARA - 3 év kihagyás után, repertoárját sok új dallal bővítve - június 15-én újra színpadra áll. Molnár Lujót sokan ismerhetitek a VHK-ból, amelynek régóta oszlopos tagja. A Cantara, Lujó saját zenei vállalkozása, mely a mára már igen tágan értelmezhető gothic irányzat egyik hazai különlegessége. A zenekar saját dalaival már 2004 óta koncertezik. A Dead Can Dance nyomdokán elindulva írta első dalait, de sokat merített az archaikus népzenéből, a népi muzsikából, a középkori zenei miszticizmusból és a történelmi korok zenéiből is. Ezt ötvözi a modern klasszikus zenei elemekkel.

A hazai színtéren egyedi produkciónak számító Cantara egy kivételes előadással készül. Az előadásra az R33 klubban kerül sor, ami régen bálteremként funkcionált - hely klasszicizáló épületbelsője, kertje, egyedi hangulata méltó helyszíne lesz e programnak.

A két remek zeneszerző-énekes-multinstrumentalista (ROSINFLUX -T. BALI és Mizsei Zoltán) kifejezetten ehhez az estéhez komponált 15 perces kórus-vokál darabot ad elő az R33 kertjében, fölvezetve a Cantara koncertjét. Az előadásban ötvözik a középkori, gótikus énekművek vokális hangzásait a ritmikus, hullámzó, élőben generált ambientlüktetésekkel. Koncertjük igazi kuriózum a kísérleti kortárs zene kedvelőinek.

A program:
20:00: Prelude: dark wave / gothic / medieval / pagan /neofolk chill -- Cuvious (lilianGothArt)
21:00: Invocation: Cuvious
21:45: ROSINFLUX neogregorián énekek és kórusok - Gótikus ambientszférk. Előadja: T. BALI és Mizsei Zoltán.
22:00: CANTARA (H) Live (gothic /neoclassical / medieval / pagan)
23:30:-05:00 Cuvious, Sir Weirdo

Beugró: 800 HUF


 

 

Szólj hozzá!


Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a...

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Pontosítunk: 51 évesen és 1 hónaposan zenél Siófokon Lovasi András

Jubileumi, teljes életművét bemutató turnéjának egyetlen balatoni állomása lesz a július 20-i koncert a PLÁZS-on.

Sztriptízbárokban léptek fel, majd egyetlen nap alatt egyetlen dallal világsztárok lettek

Több mint 50 éves pályafutásának összefoglalásaként szimfonikus zenekarral, óriás kivetítővel és különleges látványvilággal megfűszerezett életműkoncertet ad a Smokie együttes Budapesten. A brit legenda a Papp László Budapest Sportarénában, november 28-án lép fel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek