Hangya 50!

2017/05/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

50 éves születésnapi bulit tart a Barba negra Trackban Hangya: Sing Sing, Zorall, Magazin, Zero-G, PoP84 – az ünnepelt teljes életművet átfogó műsorral és különleges látvánnyal készül a bulira, amelyen részt vesznek a pályatársak, barátok és még sokan mások.

Hangya 50!

Hangyássy László, azaz ahogy mindenki ismeri őt, Hangya a mai magyar rockzene egyik ikonikus figurája. A Sing Sing, Magazin, Ramones Mania, Zorall, Pop 84, Macskajaj zenekarok karakteres basszerosa májusban lesz 50 éves. A kerek jubileum és a 30 éves zenei pályafutás méltó ünneplést kíván, amit ebben az esetben egy nagyszabású buli biztosít majd, május 26-án, pénteken este. A szülinapi ereszd el a hajamnak a Duna-parti Barba Negra Track szabadtéri színpada ad otthont, a hangulatért pedig régi barátok és zenésztársak, valamint természetesen Hangya jelenlegi formációi felelnek majd. Így olyan legendás zenészek lépnek majd színpadra többek között ezen az estén, mint Závodi Gábor, Szekeres András, Csordás Levente, Riki Church, Ragadics Csaba, Sipos Tamás, Csarnoki Antal, Barbaró Attila, valamint Hangya ugyancsak zenész fia, Lévai-Hangyássy Bence – és persze még nagyon sokan mások...

 Hangya magáról:

"1967. május 28-án születtem Budapesten. A zenéhez való vonzalmam már kis gyermekkoromban előtört, addig könyörögtem a szüleimnek, míg nem vettek nekem egy gitárt és be nem írattak egy zeneiskolába. 14 évesen eldöntöttem, hogy nagybőgőzni szeretnék ez a vágyam beteljesült, de beláttam, a basszusgitár mégis csak egy univerzálisabb hangszer. A mai napig „Ő” a meghatározó az életemben. Pályafutásom alatt, ez idáig közel 30 albumon játszottam. A hangszerek választásánál mindig próbáltam a számomra megfelelőt megtalálni. Hangszermárkát csak akkor váltottam, amikor az életem is valamilyen módon megváltozott (pl. új zenekar). 1989-1999 Warwick, és 1999-2009 között a Musicman típusok mellett döntöttem. Idén ismét váltani szeretnék, mégpedig egy olyan márkát szeretnék, amiről közel harminc éve csak álmodozom: Aria Pro II. Vintage. Erre a típusra már a korai Metallica és Duran Duran zenekaroknál felfigyeltem, de még ez idáig nem tudtam a sajátomnak tudni egyiket sem. Jelen pillanatban 5 zenekarban játszom, ami éves szinten 200-250 koncertet jelent..."

 


 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek