Három jó hír a keményebb zenék kedvelőinek

2019/06/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Improvizatív zenélés, vintage rock, stadionrock-himnuszok... Három koncert a távoli jövőből, amelyekre már most érdemes belogolni, mert mindegyik banda járt már itt, és a tapasztalat szerint roskadásig rakták a küzdőtereket.

Fotó: Wolfmother

A progresszív metál kanadai nagykövete, Devin Townsend EMPATH című új stúdióalbuma 2019. március 29-én jelenik meg – producere Mike Keneally (Frank Zappa) volt + olyan zenészek játszanak az anyagon, mint Morgan Ågren (Mats And Morgan, Frank Zappa, Fredrik Thordendal), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams), Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale és az Elektra Women’s Choir. Az európai lemezbemutató turné Magyarországot is érinti majd.

→ 2019. november 30., Barba Negra Music Club
⊕ Legutóbb 2016-ban jártak itt.
♥ Kevesebb digitális elem, kevesebb fix struktúra, több imrovizáció.

 

Az ausztrál Wolfmother 2005-ben hódította meg a világot első lemezével, ami szintén a Wolfmother címet viselte. A lemez az egész világon az eladási listák élvonalába ugrott, a rádiók által rommá játszott, emblematikus hard-psych-retrock sláger Woman Grammyt nyert, a Wolfmother pedig egy csapásra világsztár lett. Legutóbbi albumuk 2016 februárjában jelent meg, Victorius címmel. Az album valóban győzedelmes lett, mert a többszörös tagcserék utáni lejmenetből  ismét felemelkedett a zenekart.

2019. június 15., Akvárium, NagyHall
⊕ A Wolfmother 2016-ban már megtöltötte az Akvárium Klub NagyHallját.
♥ Monumentális riffek, nagyszabású és jól üvölthető refrének.

 

 

A 2001-ben alakult Black Stone Cherry jóformán maga az élő válasz a rádióbarát, komfortos rockzenéért rajongók és a mocskos-koszos, "őszinte" southern zúzdát éltetők örök vitájára. Az a fajta slágergyáros, stadionrock-himnuszokban utazó zenekar, amelyik éppen elég bátor és tökös ahhoz, hogy kőkeményen is megszólaljon. A legfrissebb lemezről, a tavaly tavasszal megjelent, nagyon találó nevű Family Tree-ről pedig kiemelik, hogy "egy cseppet sem próbálták túl", megőrizve ezzel a rájuk jellemző spontaneitást.

2019. július 8., A38
⊕ A Black Stone Cherry már visszatérő vendég az A38 Hajón.
♥  A jóféle rockos döggel felturbózott súlyos riffek letépik a fejeket.

 

Devin Townsend, Barba Negra Music Club, Wolfmother, Akvárium, Black Stone Cherry, A38

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek