Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti

2014/03/26  ·   Ajánló   ·  Richolm Orsolya

Egyre növekszik a különböző zenei stílusok iránti igény, és ezzel párhuzamban folyamatosan tűnnek fel az újabb és újabb formációk, amelyek legtöbb esetben hamar elvéreznek a kisegyüttesek versengésében, és fennmaradásuk alig tart egy-két évnél tovább.

Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti

Hiba azt állítani, hogy nem lennénk képesek ismét maradandó zenekarokat kitermelni, de ebbe belejátszik a megfelelő időzítés és elsősorban a befogadó közönség igénye, amit egyre nehezebb kiismerni.

Jó hír ebben a helyzetben, nekik mindenképpen, hogy az utóbbi években egyre nagyobb ismeretséget gyűjtött a 2006 októberében alakult NewGatti zenekar, amelynek tagjai az évek során összecsiszolódtak, és kitartásukkal feltornászták magukat az ismert kiszenekarok listájára.

Az együttes négy férfitagja, Révi Richard (szólógitár, ének) , Zemliczki Róbert (basszusgitár), Szalay Gábor (ritmusgitár) és László Péter (dob) barátságából szövődött együttes egyre több felkérést kap, és lassan nem lesz ismeretlen nevük a feltörekvő zenei életben. A kezdetekben a doboknál Szijártó Tamás ült, aki 2012-ben hagyta el a pesti formációt, és jelenleg a We Are Rockstars zenekarban szintetizátoron játszik. A NewGatti 2008-ban a Budapest Underground Tehetségkutató Fesztiválon  különdíjat nyert, emellett  dobos kategóriában Tamás bezsebelte az első helyezésért járó díjat. Ezt követően lendületük nem lankadt, sőt, a következő évben egy 6 számos EP-t jelentettek meg az interneten.

Munkájuk gyümölcse szépen érett, 2009-ben felkereste őket a Wan2 magazin, majd egy évre rá, szintén a Wan2 szervezésében részt vettek a  „One Day Fame” tehetségkutatón, ahol videóinterjút is készítettek az együttessel. A kezdeti sikerek még inkább felkeltették a zenészekben az alkotás vágyát, így 2011-ben elérkezettnek látták, hogy megpróbálkozzanak egy 12 számból álló lemez kiadásával, amely el is készült Reménysugárút néven. Dalaik népszerűek lettek az internetes közösségben és egyre többen csatlakoztak a rajongói bázisukhoz, ami csak nőtt és nőtt, akár kövér ember étvágya, ha sült húst lát.

A zenekar szinte már megjárta fél Budapestet, játszottak a Gödör Klubban, Artkatakombában, Dürer Kertben, jártak a Gozsdu Manó Klubban, és rendszeres fellépői lettek a Fészek Klubnak. Bár még mindig kis zenekarnak számítanak, rendszeresen hívják őket koncertezni. A legfontosabb ebben a műfajban, hogy a létrehozott zene érzelmeket keltsen az emberben és elgondolkoztassa, amit eddig egész jól kivitelezett a zenekar.

A NewGatti nem csak Magyarországban látja a jövőjét, kacsingatnak a külföldi lehetőség felé is, angolul írt számaik publikusak, és nem titok, hogy ha úgy hozná a sors, külföldön folytatnák karrierjüket. A jövőt nem lehet előre látni, de ha ugyanilyen lelkesedéssel alkotnak, meglehet, hogy rövidesen a rádióban hallhatjuk őket, mint az ország új üdvöskéjét. A NewGatti sorsát is hallgatóik száma fogja meghatározni, így, most az a legnagyobb támogatás, ha szimpatizánsokat gyűjtenek.

Az új év új reményekkel kecsegtetett, 2014. január elsején publikussá váltak új számaik, a 2013-ban felvett második EP-jük, majd az első videoklip is elkészült, aminek január 31-én volt a hivatalos premierje az interneten. A zenekar úgy döntött, hogy legújabb dalaikat a SoundCloud alkalmazással bárki letöltheti és meghallgathatja- persze, amennyit a letöltési limitszám engedélyez. Az indie-rock stílusú formáció idén fogja 8. születésnapját ünnepelni és az eddigi példák azt mutatják, lesz még jövőjük a zeneiparban, és hogy mi fog ebből megvalósulni? Azt csak ők tudhatják, és aki figyelemmel követi őket, így érdemes ellátogatni valamelyik fellépésükre, és egy hideg sör társaságában véleményt alkotni a formációról.

Most, hogy a világban a legfontosabb felület az internet lett, pár kattintással hozzájuthatunk bármilyen információhoz, így a NewGatti is megtalálható közösségi portálokon és videó megosztó oldalakon. Adhatunk egy esélyt, hátha tényleg ez lesz az igazi.

Élőben pedig az Iskolában találkozhatunk velük március 29-én, szombaton, egy lemezbemutató alkalmával.


Képtár

  • Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti kép 27843
 

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek