Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti

2014. március 26.  ·   Ajánló   ·  Richolm Orsolya

Egyre növekszik a különböző zenei stílusok iránti igény, és ezzel párhuzamban folyamatosan tűnnek fel az újabb és újabb formációk, amelyek legtöbb esetben hamar elvéreznek a kisegyüttesek versengésében, és fennmaradásuk alig tart egy-két évnél tovább.

Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti

Hiba azt állítani, hogy nem lennénk képesek ismét maradandó zenekarokat kitermelni, de ebbe belejátszik a megfelelő időzítés és elsősorban a befogadó közönség igénye, amit egyre nehezebb kiismerni.

Jó hír ebben a helyzetben, nekik mindenképpen, hogy az utóbbi években egyre nagyobb ismeretséget gyűjtött a 2006 októberében alakult NewGatti zenekar, amelynek tagjai az évek során összecsiszolódtak, és kitartásukkal feltornászták magukat az ismert kiszenekarok listájára.

Az együttes négy férfitagja, Révi Richard (szólógitár, ének) , Zemliczki Róbert (basszusgitár), Szalay Gábor (ritmusgitár) és László Péter (dob) barátságából szövődött együttes egyre több felkérést kap, és lassan nem lesz ismeretlen nevük a feltörekvő zenei életben. A kezdetekben a doboknál Szijártó Tamás ült, aki 2012-ben hagyta el a pesti formációt, és jelenleg a We Are Rockstars zenekarban szintetizátoron játszik. A NewGatti 2008-ban a Budapest Underground Tehetségkutató Fesztiválon  különdíjat nyert, emellett  dobos kategóriában Tamás bezsebelte az első helyezésért járó díjat. Ezt követően lendületük nem lankadt, sőt, a következő évben egy 6 számos EP-t jelentettek meg az interneten.

Munkájuk gyümölcse szépen érett, 2009-ben felkereste őket a Wan2 magazin, majd egy évre rá, szintén a Wan2 szervezésében részt vettek a  „One Day Fame” tehetségkutatón, ahol videóinterjút is készítettek az együttessel. A kezdeti sikerek még inkább felkeltették a zenészekben az alkotás vágyát, így 2011-ben elérkezettnek látták, hogy megpróbálkozzanak egy 12 számból álló lemez kiadásával, amely el is készült Reménysugárút néven. Dalaik népszerűek lettek az internetes közösségben és egyre többen csatlakoztak a rajongói bázisukhoz, ami csak nőtt és nőtt, akár kövér ember étvágya, ha sült húst lát.

A zenekar szinte már megjárta fél Budapestet, játszottak a Gödör Klubban, Artkatakombában, Dürer Kertben, jártak a Gozsdu Manó Klubban, és rendszeres fellépői lettek a Fészek Klubnak. Bár még mindig kis zenekarnak számítanak, rendszeresen hívják őket koncertezni. A legfontosabb ebben a műfajban, hogy a létrehozott zene érzelmeket keltsen az emberben és elgondolkoztassa, amit eddig egész jól kivitelezett a zenekar.

A NewGatti nem csak Magyarországban látja a jövőjét, kacsingatnak a külföldi lehetőség felé is, angolul írt számaik publikusak, és nem titok, hogy ha úgy hozná a sors, külföldön folytatnák karrierjüket. A jövőt nem lehet előre látni, de ha ugyanilyen lelkesedéssel alkotnak, meglehet, hogy rövidesen a rádióban hallhatjuk őket, mint az ország új üdvöskéjét. A NewGatti sorsát is hallgatóik száma fogja meghatározni, így, most az a legnagyobb támogatás, ha szimpatizánsokat gyűjtenek.

Az új év új reményekkel kecsegtetett, 2014. január elsején publikussá váltak új számaik, a 2013-ban felvett második EP-jük, majd az első videoklip is elkészült, aminek január 31-én volt a hivatalos premierje az interneten. A zenekar úgy döntött, hogy legújabb dalaikat a SoundCloud alkalmazással bárki letöltheti és meghallgathatja- persze, amennyit a letöltési limitszám engedélyez. Az indie-rock stílusú formáció idén fogja 8. születésnapját ünnepelni és az eddigi példák azt mutatják, lesz még jövőjük a zeneiparban, és hogy mi fog ebből megvalósulni? Azt csak ők tudhatják, és aki figyelemmel követi őket, így érdemes ellátogatni valamelyik fellépésükre, és egy hideg sör társaságában véleményt alkotni a formációról.

Most, hogy a világban a legfontosabb felület az internet lett, pár kattintással hozzájuthatunk bármilyen információhoz, így a NewGatti is megtalálható közösségi portálokon és videó megosztó oldalakon. Adhatunk egy esélyt, hátha tényleg ez lesz az igazi.

Élőben pedig az Iskolában találkozhatunk velük március 29-én, szombaton, egy lemezbemutató alkalmával.


Képtár

  • Helyet nekik! Bemutatkozik a NewGatti kép 27843
 

 

Szólj hozzá!


Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: immáron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a magyar rapelőadók krémjét. Most ismét időszerű volt.

Soha ne használj paprikaspray-t egy emberekkel tömött helyen viccből (sem)!

A hatósági feltételezések szerint paprikaspray-t fújó fiatalkorú, valamint további hét személy ellen indult ügyészi vizsgálat Olaszországban a Marche tartománybeli Corinaldo egyik szórakozóhelyén egy koncerten szombatra virradó éjszaka kirobbant pánik okozásáért, amely hat ember halálához vezetett – jelentette az olasz sajtó...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek