HendrixFeszt a Message to Hendrixszel és a Hendrix Projecttel a Kobuciban

2020/08/21  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Jimi Hendrix halálának 50. évfordulójára – és egyben hagyományteremtő jelleggel – szervezik meg a Kobuci kertben az első HendrixFesztet szeptember 8-án, ahol két zenekar is tiszteleg a mester munkássága előtt.

HendrixFeszt a Message to Hendrixszel és a Hendrix Projecttel a Kobuciban!

A közreműködő fellépők már régóta foglalkoznak Hendrix zenéjének, életművének és az általa képviselt szellemiségnek életben tartásával. A Message To Hendrix és a Hendrix Project tagjai még az analóg világban, a ’80-as évek végén, a ’90-es évek elején ismerkedtek meg a Woodstock-korszak által képviselt rock- és blueszenei hullámmal, melynek hatása a mai napig meghatározza zenei irányultságukat.

A szervezők – Tomor Barnabás és Kőmíves ’Stone’ András zenészek – évek óta tervezett álma vált valóra, hogy Budapesten újra legyen Hendrix-ünnep. Reményeik szerint ettől kezdve minden évben megrendezésre kerülhet, más-más, a hazai zenei érában fellelhető zenészekkel és formációkkal Jimi Hendrix tiszteletére.


Programterv és néhány szó a fellépőkről:

19:40–20:30 MESSAGE TO HENDRIX
Bűdi Szilárd – ének, basszusgitár, Petendi Tamás – gitár, Kottler Ákos – dobok

A 2008-ban alakult power trió Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva „Hendrix” szellemével.

20:40–21:30 HENDRIX PROJECT
Lamm Dávid – ének, gitár, Tomor Barnabás – basszusgitár, Molnár Dániel – dobok

2013-ban kezdtek el Hendrix műsort játszani, de együttműködésük már két évvel korábban kezdődött. Mindhármuk számára meghatározó hatás Jimi Hendrix változatos zenei világa, így hát igen hamar kiderült a közös nevező.

21:30–22:00 MESSAGE TO HENDRIX ÉS HENDRIX PROJECT KÖZÖS FINÁLÉ

HendrixFeszt, Message to Hendrix, Hendrix Project, koncert, Kobuci Kert, Jimi Hendrix, évforduló, 50

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek