Hétfőn keménykedünk a Parkban

2014/06/12  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Június 16-án egy újabb fesztivál debütálásának lehetünk tanúi a Budapest Parkban. Az Aerodrome névre keresztelt programsorozatnak köszönhetően érkezik hozzánk a floridai slágergyáros Limp Bizkit, az amerikai zenész, filmrendező, producer Rob Zombie, a dallamos metált játszó Battlecross, és az idén új albummal jelentkező Powerman 5000.

Hétfőn keménykedünk a Parkban

Megszületésekor az osztrák Rock am Ringként emlegetett Aerodrome olyan hatalmas neveket volt képes az országba csábítani, mint a Red Hot Chili Peppers, a Motörhead vagy a Metallica. Ezért is szolgált hatalmas örömmel, amikor 2013-ban kihirdették, hogy (immáron a cseh fővárosban, Prágában) a System of a Down, a NOFX és a Killswith Engage vezényletével újra életre hívják az eseményt, amely 2014-ben hazánkig is elér: június 16-án ugyanis a Budapest Park színpadán fog játszani a Limp Bizkit, Rob Zombie és a Powerman 5000 az első hazai Aerodrome Fesztiválon.

Ki ne emlékezne a nu-metal aranykorára, amikor minden hangfalból a Rollin’ dübörgött, a zenecsatornák előtt tízezrek csüngtek a My Way klipjén, és amikor a legtöbb fiatal elsőszámú álma az volt, hogy legalább egy órára Fred Durst lehessen? Nos, ezt a kiváló érát fogja megidézni a Budapest Park színpadán az elmúlt másfél évtized egyik legnépszerűbb zenekara, a Limp Bizkit – akiknek több tízmilliónyi eladott lemezt, számtalan nemzetközi slágert, maréknyi megbotránkoztató tettet és egy hatéves szünetet kellett maguk mögött hagyniuk ahhoz, hogy ma ismét teljes erőbedobással tündökölhessenek. A Limp Bizkit még a Papa Roach és a Korn mellett került a millenium rockzenéjének rivaldafényébe, ahol három elképesztő sikerű koronggal lett a kor nu-metáljának egyik úttörő éllovasa, mely pozíciót még számos esztendővel később is kiválóan sikerült megtartania. Az előző évtized közepén azonban csorba keletkezett a zenekar pályaívén: a csapaton belüli feszültségek ugyanis kényszerpihenőre küldték a Bizkit legénységét, ami egészen 2010-ig téli álomba merült – hogy aztán újra hatalmas óriásként emelkedjen fel a barlangjából. A három évvel ezelőtt megjelent visszatérő anyag, a Gold Cobra máig kitűnően példázza a bennük rejlő mérhetetlen energiát, és ha igazak a hírek, hamarosan egy újabb lemez fogja csillapítani a szenzációs banda rajongóinak étvágyát.

Rob Zombie neve korántsem számít újnak a metál rajongók körében, a Robert Bartleh Cummings néven anyakönyvezett, 1965-ös születésű zenész ugyanis már a 80-as évek óta aktív szereplője a nemzetközi rockéletnek. Hajdani bandája, az igen széles elismerésnek örvendő White Zombie egészen 1997-ig nyomta a zajos, modern heavy metált, négy elsöprő sikerű, összességében milliós példányszámot produkáló albumot megjelentetve - a csapat énekesének csillaga azonban még a feloszlást követően sem áldozott le. Rob ugyanis színészként, illetve horrorfilm-rendezőként is hírnevet szerzett magának, szólóelőadóként pedig még ezeknél is nagyobb csúcsokat volt képes meghódítani. Eddigi öt önálló lemezén ugyanis páratlanul fuzionálta a glam-, a sokk- és az indusztriális-rock világát, olyan nagyságok életművének szolgálva egyenes ági leszármazottal, mint Alice Cooper vagy Marilyn Manson. És mivel a teljes zenekarral megtámogatott Rob Zombie-show sajátos horror elemeiről és döbbenetes energiájáról híres, a Budapest Park közönségének is egészen biztosan leesik majd az álla az amerikai zenész produkciójától, akinek legutóbbi munkája 2013-ban jelent meg Venomous Rat Regeneration Vendor címmel.

A Powerman 5000 két okból is különleges helyen szerepel a budapesti Aerodrome vendégei között: egyrészt azért, mert a produkció frontembere nem más, mint az eseményen szintén koncertező Rob Zombie öccse, másrészt pedig azért, mert a PM5K-t érte az a megtiszteltetés, hogy a nyitókoncerttel felavassa a korántsem mindennapinak ígérkező rendezvényt.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek