Hillstomp boogie Redbreast Wilson-nal és hamisítatlan blues a kiváló angol zenésszel, Ian Siegal-lel

2015. augusztus 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Sam „Redbreast” Wilsont, a zenekar frontemberét egy hatvanas évekbeli felvételt látván ért villámcsapásként az a zenei irányzat, amelyet eredeti módon jelenleg is képvisel. Az egykori dobos 2010-ben jutott el arra pontra, a Delta blues-zenész, Bukka White zenéjének hatására, hogy elsajátítsa azokat a régi gitártechnikákat, amelyeket ez a stílus megkövetel.

Hillstomp boogie Redbreast Wilson-nal és hamisítatlan blues a kiváló angol zenésszel, Ian Siegal-lel

Bukka White-hoz hasonló hatással volt Wilsonra a MOJO magazin által leginnovatívabb, legtehetségesebb és leglebilincselőbb kortárs blues előadónak tartott Ian Siegal (British Blues Awards), aki a Kobuci színpadán követi majd Redbreast Wilsont, és aki a mai napig is a frontember egyik legnagyobb példaképe.


Az ezt követő időszak Wilson számára rengeteg gyakorlással, Európa-szerte bárokban, utcán, majd fesztiválokon zenéléssel telt. A szóló fellépéseket követően, egy évvel ezelőtt született meg a zenekar ötlete, s nem is lehetett kérdés, amit játszani fognak, az csakis Észak-Mississippi Hill country vidékének hagyományos zenéje lehet, ami annak idején az ún. juke jointokban szólt. Így alakult meg a Redbreast Wilson and the Juke Joint Revival, ami a hillstomp boogie stílusában ötvözi a 20-as 30-as évek delta blues zenéjét a 60-as, 70-es évek észak-mississippi-i előadóival. A három tagú zenekar (Sam „Redbreast” Wilson – ének, gitár, Nagy Marek – basszusgitár, Danny Bain – dob) és Sam szólóban egyaránt olyan előadók dalaival is színpadra áll, mint például Steve Earle, Bukka White, Robert Johnson, T-Model Ford, R. L. Burnside vagy Junior Kimbrough; az ősz pedig egy EP formájában saját dalokat is hoz majd a zenekar életébe. Wilson és a formáció eddigi fellépései közül kiemelkedik többek között a németországi Litfass Blues Festival, a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a budapesti Muzikumban adott koncert is.


Szeptember 2-án a Kobuciban pedig egyik legnagyobb példaképükkel, a stílus egyik leghitelesebb élő képviselőjével lépnek majd színpadra.

Ian Siegal szarkasztikus humora, lehengerlően energikus előadásmódja, valamint a Juke Joint Revival fülledt és hipnotikus zenéje teszi különlegessé az estét. Vagyis az este folyamán olyan zene szólal meg, amit ma Magyarországon élőben, hitelesen prezentálva csak a legritkább esetben hallani.Hillstomp boogie  Redbreast Wilsonnal és hamisítatlan blues Ian Siegal-lel
Idő: 2015. szeptember 2., szerda
Kezdés: 20.00
Hely: Kobuci kert, 1033, Budapest, Fő tér 1.
Jegy: 2000/2500 Ft


 

 

Szólj hozzá!


A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a...

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek