Hillstomp boogie Redbreast Wilson-nal és hamisítatlan blues a kiváló angol zenésszel, Ian Siegal-lel

2015. augusztus 19.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Sam „Redbreast” Wilsont, a zenekar frontemberét egy hatvanas évekbeli felvételt látván ért villámcsapásként az a zenei irányzat, amelyet eredeti módon jelenleg is képvisel. Az egykori dobos 2010-ben jutott el arra pontra, a Delta blues-zenész, Bukka White zenéjének hatására, hogy elsajátítsa azokat a régi gitártechnikákat, amelyeket ez a stílus megkövetel.

Hillstomp boogie Redbreast Wilson-nal és hamisítatlan blues a kiváló angol zenésszel, Ian Siegal-lel

Bukka White-hoz hasonló hatással volt Wilsonra a MOJO magazin által leginnovatívabb, legtehetségesebb és leglebilincselőbb kortárs blues előadónak tartott Ian Siegal (British Blues Awards), aki a Kobuci színpadán követi majd Redbreast Wilsont, és aki a mai napig is a frontember egyik legnagyobb példaképe.


Az ezt követő időszak Wilson számára rengeteg gyakorlással, Európa-szerte bárokban, utcán, majd fesztiválokon zenéléssel telt. A szóló fellépéseket követően, egy évvel ezelőtt született meg a zenekar ötlete, s nem is lehetett kérdés, amit játszani fognak, az csakis Észak-Mississippi Hill country vidékének hagyományos zenéje lehet, ami annak idején az ún. juke jointokban szólt. Így alakult meg a Redbreast Wilson and the Juke Joint Revival, ami a hillstomp boogie stílusában ötvözi a 20-as 30-as évek delta blues zenéjét a 60-as, 70-es évek észak-mississippi-i előadóival. A három tagú zenekar (Sam „Redbreast” Wilson – ének, gitár, Nagy Marek – basszusgitár, Danny Bain – dob) és Sam szólóban egyaránt olyan előadók dalaival is színpadra áll, mint például Steve Earle, Bukka White, Robert Johnson, T-Model Ford, R. L. Burnside vagy Junior Kimbrough; az ősz pedig egy EP formájában saját dalokat is hoz majd a zenekar életébe. Wilson és a formáció eddigi fellépései közül kiemelkedik többek között a németországi Litfass Blues Festival, a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a budapesti Muzikumban adott koncert is.


Szeptember 2-án a Kobuciban pedig egyik legnagyobb példaképükkel, a stílus egyik leghitelesebb élő képviselőjével lépnek majd színpadra.

Ian Siegal szarkasztikus humora, lehengerlően energikus előadásmódja, valamint a Juke Joint Revival fülledt és hipnotikus zenéje teszi különlegessé az estét. Vagyis az este folyamán olyan zene szólal meg, amit ma Magyarországon élőben, hitelesen prezentálva csak a legritkább esetben hallani.Hillstomp boogie  Redbreast Wilsonnal és hamisítatlan blues Ian Siegal-lel
Idő: 2015. szeptember 2., szerda
Kezdés: 20.00
Hely: Kobuci kert, 1033, Budapest, Fő tér 1.
Jegy: 2000/2500 Ft


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek