Hippijelmezben jótékonykodnak a metálosok a Gumizsiráf gálán

2015/10/19  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A hippi életérzés jegyében rendezik meg a 9. Kettőnégy Gumizsiráf gálát október 31-én a budapesti Dürer Kertben. A hagyományoknak megfelelően díjazzák a hazai metal- és rockzenekarokat, a fellépők pedig egész éjszaka hippi öltözékben a stílushoz kapcsolódó feldolgozásokat adnak elő. Az év egyik legfontosabb keményzenei rendezvénye egyben Halloween-i jelmezbál is, amelynek bevételét koraszülött csecsemők javára ajánlják fel.

Hippijelmezben jótékonykodnak a metálosok a Gumizsiráf gálán

A Kettőnégy zenei blog stábja, azaz Szujó Dani és Csongor Bálint kilencedszer rendezi meg a Gumizsiráf díjátadó gálát október 31-én, Halloweenkor a Dürer Kertben. Idén hat kategóriában díjazzák a metal- és keményrock szcéna szereplőit a közönség online szavazatai alapján. Elismerést kap Az év zenekara, albuma, EP-je, fesztiválja, klipje és ifjú titánja. A voksokat a http://www.kettonegy.hu/szavazas/ oldalon lehet leadni. Emellett most is lesz egy életműdíjas művész, de hogy ki, az csak a helyszínen derül ki. A korábbi években életműdíjat kapott például Korda György is, aki bár más stílusban alkotott emlékezeteset, nyitottságával kivívta a metalközösség tiszteletét is.

Az idei Kettőnégy Gumizsiráf díjkiosztó gála a hippi életérzés és a hedonizmus jegyében telik majd. A fellépő zenekarok most is rövid produkciókkal készülnek, és ezúttal hippinek öltözve adnak elő például Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Beatles vagy éppen Illés-feldolgozásokat. Az est folyamán színpadra lép a What On Earth, a Flatband, a Claps For Caroline, a Napokon, a Ghostchant, a Southern Oracle, az Amigod, a Run Over Dogs, az Esti Kornél, az AWS, az Uzipov, a Warcheaf, a Headbengs, a Babel, a Stubborn és a Néhai Bárány. Aki járt már valaha ezen a gálán, az jól tudja, hogy bár a legkeményebb zenei műfajok képviselőit díjazzák és ők is lépnek fel, az egész éjszakás bulin nemcsak a metalosok érzik jól magukat. Mivel a Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó minden évben Halloween-kor van, a fellépőkön kívül a közönség is beöltözik. Idén a szokásos csontvázak és boszorkányok mellett hippik lepik el a Dürer Kert nagytermét.


A hippi mozgalomhoz kapcsolódó társadalmi szerepvállalásból idén a Kettőnégy stábja is kiveszi a részét. A Gumizsiráf díjátadó gála teljes bevételét ugyanis jótékony célra, a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya (Perinatális Intenzív Centrum -PIC) javára ajánlják fel. A karitatív vállalásból hagyományt szeretnének teremteni, így mostantól minden évben egy-egy intézmény vagy szervezet javára ajánlják fel a bevételt. A belépők idén is 1000 forintba kerülnek, a jegyek megvásárolhatóak az interneten és a Dürer Kert pénztárában.  


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek