Hogy kerül a Gőgös Gúnár a Szigetre?

2016/06/08  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Hát, úgy, hogy ez a gyereksziget... Oda csak nem mehet a The Chemical Brothers... Szóval: zenés Gőgös Gúnár, kalózok, vándormuzsikusok, bohócok, szamuráj, erdőtűz – ezen a hétvégén is irány a Generali Gyerek Sziget, hadd szokja az a gyerek.

Hogy kerül a Gőgös Gúnár a Szigetre?

Június második hétvégéjén - azaz június 11-12 - én is igazi gyerekparadicsommá válik a Hajógyári-sziget, ahol gazdag programkínálat segít az apróságoknak és szülőknek visszaszámolni a Vakációig.  A Generali Nagyszínpadon például minden napra jut egy-egy színházi előadás. Szombaton a Mesebolt Bábszínház és a Magamura Alkotóműhely közös marionett-bábos előadásával, a Dobronka Cirkusz Világszám! című darabbal kezdheti a napot az aprónép, vasárnap pedig az egri Harlekin Bábszínház Tancika Marcika előadásán szórakozhatunk.. A néptáncrajongókat a Tamariska Táncegyüttes bemutatókkal és táncházzal várja, a TuttaForzaSmalto gyerekzenekar pedig egy igazi mesekoncerttel kényezteti majd a rajongókat. Ritka csemege lesz Gulyás László Vándormuzsikus, valamint Varró Dániel közös verses zenés elő adása, amelyet a Kalákából ismert Radványi Balázzsal együtt mutatnak be.

A hétvége egyik legnagyobb zenei különlegessége a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített verseit bemutató koncert, amelynek érdekessége, hogy az írónő unokája, Tarján Veronika és zenekara készítette a most megjelent lemezt a könyvhöz. Vasárnap zárásként pedig a gyerekek kedvence, a Kolompos zenekar lép fel a színpadon.

Az elme pallérozása mellett természetesen a testedzés is fontos szerepet kap: a legkisebbeket a Rossmann Ringató Ligetben, a Jana Baba Játszóházban és a Caonatur Baby Pelenkázóban várják, ahol ezen a hétvégén, 13 órától Béres Alexandra, a Caonatur Baby nagykövete tart tornát a kicsiknek. A Generali Sportparkban ezen a hétvégén a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége vendégeskedik. Bárki kipróbálhatja a kerekesszékes kosárlabdát, ülőröplabdát, vak focit vagy a vak pingpongot.  A vállalkozó kedvűek artistáskodhatnak az Artista tanodában, ahol a Karamella Poronty Cirkusza minden hétvégén változó programmal várja a családokat: ezen a hétvégén a Kabolo Mozgásművészeti Műhely bemutatkozásával. A mozogni vágyó gyerekek és szüleik részére a Mozgás Akadémián ezen a hétvégén a No Comment Tánciskola tart órákat és megnyílik a Suli Szamuráj Pont is.

Szombattól kinyit az SOS Mesesátor is, itt vasárnap 16 órakor Farkasházi Réka zenés meséléssel várja a látogatókat.

Nem csak a műfajok közt, hanem időben is utazhatnak az érdeklődők: a Közlekedési Múzeum sátrában az ’50-es évek kétkerekűinek világa elevenedik majd meg, megcsodálhatják a gyerkőcök a korszak néhány kultikus motorkerékpárját és kerékpárját, és a régi kétkerekűekkel kapcsolatos játékokban is részt vehetnek majd a Történelmi Játszótéren. A helyszín az ’56-os Emlékbizottság támogatásával valósul meg.

Utoljára próbálhatók ki a Kalóz Sziget és a FIRELIFE Erdőtűzmegelőzési projekt játékai is, tehát annak, aki erdőőr akar lenni vagy erdőtüzet szeretne oltani, kint a helye!

A tánc és sportok mellett még rengeteg izgalmas és érdekes játék és program várja egész hétvégén a családokat: kalandparkok, kézműves foglalkozások, környezetvédelmi játékok, állatsimogató, kutyaház, bringapark, KRESZ park, történelmi játszótér, Kukutyin, bohóc programok, Öttusa Kölyök Park, kincskereső játék és még sok minden más.

Részletes program: www.gyereksziget.hu


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek