Huszadszor is ABA NAPOK

2013/09/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Fejér megyei Aba legnagyobb ünnepe, az Aba Napok 20. alkalommal várja az ország megannyi pontjáról érkező vendégsereget. A szerteágazó multikulturális programáradatban jól megférnek egymás mellett a tűzzsonglőrök, a hastáncosok, a solymászok bemutatói, a lovasok és la ovas fogatok, a borászok, a jellegzetes ételek, a fényfestés és szépségkirálynő választás, na meg a Republic, Majka és Curtis vagy Geszti Péter és a GringoSztár koncertje. Mindez szeptember 6-8-ig.

Huszadszor is ABA NAPOK

Az első Aba Napok szinte családias légkörben telt el. Kossa Lajos, a Fejér megyei Aba polgármestere kezdeményezésére induló programon - a helyi Hamvas Béla Kör beszélgetésén és az azt követő Sziámi koncerten - akkor még alig néhány tucat érdeklődő vett részt. A rendezvény azóta az ország egyik legismertebb „falunapjává” nőtte ki magát, ahol három napon át több tucatnyi változatos program ígér szórakozást kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és öregeknek egyaránt.

Idén kivált különlegesnek ígérkezik a rendezvény, hisz több mindent ünnepel egyszerre Aba közössége. Egyrészt idén kapott városi rangot a település, mely különleges fényt ad az Aba Napoknak. Másrészt a 20. jubileum miatt is ünnepi programsorozatra számíthatunk. Különleges az alkalom abból a szempontból is, hogy idén ünnepeljük Mátyás király megválasztásának 555. évfordulóját.  Mátyás király különleges és bensőséges kapcsolatot ápolt az egyetlen magyar alapítású renddel, az Aba kistérségben tevékenykedő pálosokkal, ennek okán idén, a Mátyás Király Emlékév keretein belül számos program valósult meg Abán.

Többszörösen ünnepi programsorozat várja tehát idén a nagyérdeműt, melyben ott vannak a már ismert és kihagyhatatlan programelemek, mint a szomszédolás, a szépségkirálynő választás, az immár kultikussá lett helyszínek, úgymint a Vakegér kocsma vagy a Lómező.

A három napos forgatagban, a nagyszínpad programjában pedig ott lesz a Republic zenekar, Majka & Curtis, Geszti Péter és a Gringosztár, ByeAlex, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, Boka és a Klikk valamint Maksa Zoltán Karinthy gyűrű díjas humorista is.

Részletes program itt.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek